Härliga sommar tycker semestersvensken. Ljumna kvällar, bad, rosé i glasen och en bok i hängmattan.

För många familjer är dock denna tiden på på året ett rent jävla helvete. Det är nu alkoholismen, drogerna, våldet i hemmen och utsattheten för de som har det svårt i samhället ökar. Jag har själv genomlevt mardrömssomrar och vet precis vad jag talar om.

Snälla. Blunda inte för detta i sommar. Våga knacka på eller ringa polisen. Fråga barn som har det tufft hemma om de kanske vill äta med er och hänga med er någon dag eller två. Se inte ner på och döm ut människor som har det svårt, visa medmänsklighet – ett leende, några snälla ord, en varm blick räcker om du inte kan engagera dig mer.  Följ @huskurage på Instagram

Den här veckan har varit intensiv och jag har inte haft utrymme att sätta mig ner och blogga. Så synd, älskar ju detta ställe och ser ser det som en härlig stund på dagen. Klockan är strax innan 07 torsdag morgon 25 juni och vi har högsommarvärme. Jag smygöppnade KLco igår i två timmar och haft mycket annat jobb att ta hand om också. Väldigt roligt – allt har gått bra och jag är helt mör i kroppen, men stolt och glad.
På lördag har jag min ordentliga öppning här i Varberg och därefter hoppas jag också att webbshopen kan lanseras.

Jag har bett min man vara med på en intervju här på bloggen under typ två år nu men inte knatat ner frågorna än men tänker att om jag skriver det här så kanske det resulterar i att jag får det gjort.

Så kommer ni till Varberg i sommar? Vad har ni för planer under semestern?

Ha en fin dag nu. Hoppas jag har möjlighet att kika in lite senare med ett inlägg om hur det ser ut nu hos KLco – under tiden kan ni titta på denna IG-tv jag gjorde igår. Här berättar jag iom verksamheten och visare er runt.

 

 

Kommentarer till “Blunda inte

 1. Så bra att du lyfter vad man kan göra även i det lilla. Och att man ska våga agera när man märker att något inte är som det ska.

  Och ja, jag vill komma till Varberg i sommar o kika på din nya satsning, verkar hur fint som helst! Får bli en avstickare från Falkenberg där vi annars ska husera på semestern.

 2. Ja! En slant och kanske en kartong jordgubbar till personen som sitter på backen utanför Ica, bjuda hem någon ensamstående till fikat i trädgården, kanske hjälpa kompisen som är singel med en blinddate, bjussa ensamma mamman på barnvakt en lördag kväll, skänka en hundring till kvinnojouren… Det finns så mycket man kan göra. Le mot en främling. Låta nån gå före i kön. Att helt enkelt göra nåt för nån annan, utan att förvänta sig nåt tillbaka. Det känns ju bra i hjärtat på en själv också. <3

 3. Så viktigt att du lyfter de här frågorna💪
  Döm inte,bjud in,var snäll,var vänlig💛Det kanske får just det barnet el den kvinnan att öppna upp.Efter ett tag våga berätta o få hjälp!
  Drogerna,alkoholen,missbruket,misshandeln,övergreppen tar inte semester…..tro mig!
  Rädslan,ångesten o förtvivlan ökar.
  VAR VÄNLIG🙏

Kommentarer stängda