innehåller reklam för egen verksamhet

Denna vecka har jag både haft pelargonvård och lansering av nyheter i butiken. Lika roligt bägge två och det ena gav även det andra.

Mina pelargoner växer helt fritt i fönsterna året om och nu på vårkanten är de lite hängiga efter den mörka vintern. Då brukar jag ge dem lite omvårdnad och kärlek. Jag klipper ner dem ordentligt, ger lite ny jord och extra näring.

Fick en hel kanna full av sticklingar jag kan ge bort eller plantera i små krukor.

Jag har börjat sätta bokashihinkar för att omvandla vårt matavfall till växtnäring för vår trädgård. Det är jättespännande och jag är sann nybörjare, kan inte mycket om detta – men det verkar dock inte så krångligt så jag tror jag ska fixa galant. Ska blogga om det givetvis.
Varje vecka tömmer man ur laken ur en liten kran på hinken och kan använda det utspätt till sina krukväxter – men jag har också tagit hem växtnäring med tång från min butik.

Det är ett varbergsbaserat företag som gör den här organiska växtnäringen.
Många använder tång som växtnäring i sina trädgårdar här på kusten. Man kan se rosenbuskar längs kullerstengatorna prydda med tång vid rötterna. Tång är mullbildande och förbättrar jordens struktur.

Tång har faktiskt använts till näring och gödsel för växter och grödor under flera hundra år här på västkusten eftersom tång är mycket rikt på mineraler & mikroliv.
Den här växtnäringen framställs enbart av vatten och avsaltad tång från västerhavets klippor och stränder .

Nu när jag ändå tipsar om nyheter i butiken så kan jag flagga för att skjortklänningen på första fotot i blogginlägget precis är lanserad och resten av nyheterna finner ni här.

Har jag blivit mamma beige?
Kanske – det är i alla fall väldigt lätt att välja kläder om mornarna för nästan alla mina kläder går numer att kombinera sedan jag börjat bygga garderoben i liknande färgskala. Jag var dock i ett behov att ett par nya ljusa jeans och efter tips fann jag två par. Vilken byxa tycker ni jag ska behålla?

Dessa är också fina.
Annars använder jag bara ett par svarta från Toteme som jag använt dagligen i flera år och ett par blå Levis, Ribcage.
Verkligen svårt att hitta bra jeans som är sköna och passar bra.
Men dessa satt fint tycker jag – de heter Jackie och Pam och finns hos Lindex.

Hoppas ni haft en mysig helg och får en bra start på nästa vecka.

Kommentarer till “Bokashi, jeans och nyheter

 1. Jag röstar på de vida jeansen. Mest för jag har ett par likadana fast ljusblå. Jag har dock inte vågat ha dem på mig än av rädsla för att jag är för gammal med mina 42 år. TACK för att du inspirerar och visar att även 40-åringar får följa trender och vara supersnygga!

  1. Men va? Du ska självklart va på dig precis vad du vill, bara du känner dig fin och bekväm ❤️
   Jag är snart 39 och går klädd i både slimmade jeans, utsvängda och raka, mc-jacka, dr martens och klänningar i alla de varianter. Ibland inget smink alls, ibland skitmycket. Sålänge man känner sig som sig själv och mår bra tycker jag man ska köra på, ålder ÄR bara en siffra!⭐️

  2. Tack själv! Håller med Kristin här – jag är också 42 år. man lever bara en gång – klä dig i det som gör dig lycklig och får dig känna dig fin. Ta på dig de ljusblå jeansen direkt vetja 🙂

  3. Om man ska begränsas vid 42, vad har du på dig vid 70 då? Kör bara kör. Var glad över att du nått 42, sån jävla power-ålder!!! Jag är 38 och glad över allt jag upplevt, över kroppen som bakat 2 fantastiskt fina människor och över alla äventyr och upplevelser jag haft, och jag är spänd över fortsättningen! Vi har styrkan och uthålligheten men mer livserfarenheter än yngre. Verkligen något att hylla. Heja 42åriga du!

   1. Håller med övriga här, självklart ska du ha de på dig. Jag är själv 50+ och kör med vida jeans, smala jeans, korta jeans, boyfriend-jeans, momjeans… Ålder är en siffra i passet/körkortet. Men åldern i sinnet är något helt annat. Go for it!

 2. Inspirerad, ska också ta hand om mina stackars pelargoner imorrn!
  Kan du inte behålla bägge jeansen?😜 båda är sketafina ju!

Kommentarer stängda