Vad tror ni om att hälla upp en stor mugg te och öppna en bok nu en bit in i oktober?
Jag är väldigt intresserad av att läsa Frida Boisens nya men den har jag tyvärr inte med mig hit ner. Jag har dock nästan läst ut Malin Wollins “När jag tänker på henne” – rekommenderar den varmt. Älskar språket och är full av beundran. Malin är en fantastisk författare.

När jag tänker på henne är en berättelse om såriga relationer, viljan att ge upp, om att hitta sin plats i familjen och att kunna förlåta sig själv och andra.”

Näst ut är “Lisa och Lilly: En sann kärlekshistoria” med Mian Lodalen – och då tänkte ag att ni kan hänga på så snackar vi om den efter. ok?

Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet.

I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.

Så nu är det bara  att tända doftljusen, dra på raggsockarna, hälla upp ditt te och krypa upp i soffan med denna bok så hörs vi om ett par veckor igen.
Vem hakar på?

Kommentarer till “Bokcirkeln är igång – Nu kör vi en av Mian Lodalen

  1. Hej!
    Jag är jättegärna med i bokcirkeln, men hur går det till? Finns det något datum till när boken ska vara läst och hur anmäler en sig?
    /Camilla

  2. Åh vad roligt, har saknat bokcirkeln. Denna bok låter spännande, ska beställa den på en gång. SÅ bra med nya boktips då jag älskar att läsa.
    Men vi pratade väl aldrig om Karin Smirnoffs bok? Hur som helst så passade jag på att läsa alla tre böckerna i den serien, och jag bara älskade dem. Skulle lätt kunna läsa dem igen, och så brukar jag aldrig känna. Så tack till den personen som rekommenderade mig att läsa dem alla.

  3. Jag är på! Har reserverat den på biblioteket, lite kö, men i gengäld är jag en snabb läsare…:) Alltid bra med tips på böcker som ligger lite utanför det jag själv skulle dragits till i bibliotekshyllorna.

Kommentarer stängda