Dags för ny bok i vår Bokcirkel och jag har valt ut Carolina Neuraths nya bok ~ Fråga aldrig om Marianne.

”Ingrids längtan efter ett större, mer äventyrligt liv för henne från gården i Småland till Paris där hon träffar sina drömmars man. Tre decennier senare återvänder hon till Sverige, i bagaget bär hon med sig en tragedi och sju år i franskt fängelse. Genom dagböcker, farfaderns anteckningar och återberättade episoder försöker Carolina Neurath bena ut Ingrids öde och återberätta sin släkts mörka hemlighet.”

Är riktigt taggad på denna bok och hoppas att ni känner detsamma.

ha en fin helg nu.

 

 

 

Kommentarer till “Bokcirkeln ~ Fråga aldrig om Marianne

  1. Jag kom att läsa den här texten häromdagen: https://www.expressen.se/kultur/neurath-gor-thriller-av-min-mordade-syssling/

    Tänkte att den kunde vara intressant att ha med i diskussionen av boken. Faction är en sån spännande genre att prata om för man måste ju alltid välja ett narrativ.

    De senaste åren har det kommit forskning som säger att vi inte minns händelser, vi minns förra gången vi mindes händelsen. På så sätt förskjuts våra minnen till att passa den berättelse vi har om oss själva idag. Vi har ju alltid ett narrativ om vårt liv, men vad är egentligen sant? Vår subjektiva upplevelse är definitivt inte hela sanningen så vems version är det egentligen som gäller? Och när källorna är andra människor som i det här fallet, hur nära verkligheten kommer man? Fast nu föregår jag kanske diskussionen, haha.

Kommentarer stängda