Nu kickar vi igång bokcirkeln för året och lägger två böcker i varukorgen denna gång. Vill du bara läsa en av dem är det helt upp till dig men jag tycker boken jag precis läst känns så viktig att dela med er andra så den åker liksom med denna gång så diskuterar vi dem båda eller bara en sedan. ok?

Lyssnade ni på Nadim Ghazales sommarprat i år? Det var ett av årets bästa tycker jag och har rekommenderat det till alla jag känner. Jag har börjat följa Nadims viktiga arbete via Instagram och jag är full av beundran – vilken skillnad han gör. Och nu med sin bokdebut – wow! Jag slukade den med hull och hår, har redan läst ut. Så bra. Och viktig. Hans bokdebut är en fängslande självbiografi – Min väg från flykting till hela Sveriges polis.

Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?

Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.

Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet ”välkommen”.

Andra boken ut är När vargarna kom av Charlotte McConaghy.

Flynn reser till Skottland med sin tvillingsyster Aggie och ett team av biologer för att försöka återinföra vargar i de avlägsna högländerna. Hennes förhoppning är inte bara att rädda det döende landskapet utan också Aggie, som lider svårt efter den fruktansvärda incident som drev systrarna att lämna sitt hem i Alaska.

När försöket med vargarna visar sig lyckat kan Inti äntligen slappna av. Men det dröjer inte länge förrän allting vänds upp och ner. En av lokalborna hittas död och Inti vet att alla kommer att skylla på vargarna. Själv vägrar hon tro att vargarna ligger bakom attacken och för att skydda dem tar hon ett ödesdigert beslut. Men om det inte var vargarna som dödade mannen, vem var det då?

När vargarna kom är en pulshöjande, hjärtskärande vacker och fullständigt oförglömlig roman.

Då hörs vi kring dessa båda böcker i slutet av februari. Känns det bra?

Kommentarer till “Bokcirkeln – Ny bok Januari

  1. Hur funkar bokklubben? Tycker det skulle vara roligt att delta. Är det fysiska träffar eller på web?
    Tack för all din kreativitet som inspirerar!

    Kram Rose-Marie

Kommentarer stängda