I februari ska jag ner hit till Languedoc för att jobba och även fast jag är väldigt förtjust i vardagen här hemma just nu efter jullov och inlämning av manus så har jag börjat fundera på livet här nere i den franska lilla byn. Jag tänker på ostron, vandringar i bergen, vila på terassen och franska antikmarknader.

Medan jag varit i Sverige så har en hantverkare varit här och satt upp kaklet jag köpte när jag var här sist och satt in både ny diskho och blandare. Nu vet vi inte om de ska göra microcement på golvet i köket innan vi kommer ner men jag håller tummarna för att det är möjligt. Jag tror att hela köket och trappan upp blir så mycket vackrare om golvet blir enhetligt och kallare i köket.

Men golvet på mellanvåningen vill man såklart inte göra något åt. Där är gamla vackra plattor.

Funderar på vad jag ska göra först. Vädra sängkläder och bädda rent? Eller fylla kylskåpet med massa godsaker?
Ska kolla om jag kan skapa en sittbänk längs hela köksväggen med lådor från IKEA eller om vi ska bygga en själva. Vill att man både ska kunna ligga och ta en tupplur efter maten eller sitta på varsin sida med stora linnekuddar bakom ryggen och ha långa mjuka samtal.

Lämnade en yogamatta i sovrummet. Och även min blommiga klänning.

Längs denna väggen vill jag bygga en platsbyggd bokhylla.

Undrar om jag kan ta lite av all denna inspiration till vår terass? Älskar det frodiga gröna.

Oklart om mina olivträd och kaktusar klarat sig här uppe dock…

Så fint att ha detta att se fram emot. Jag ska fota KLco’s kollektion här nere och ska också jobba med förberedelser inför ett stort lanseringssamarbete som äger rum i slutet av sommaren. Är så pepp och tacksam över allt roligt jobb detta år. Längtar efter att visa er.

Hoppas ni haft en härlig helg och stort tack för all fin feedback kring min kommande bok.

Kommentarer till “Drömmar och planer om Frankrike

  1. Microcement är jag nyfiken på! Har ni det på fler ställen? Känns det bra? Funderar på bastu/dusch med microcement…

  2. Längtar! Dina bilder är magiska att få ta del av, och så glad över ditt fina franska hus (och avis såklart!:))

Kommentarer stängda