Så himla glad över detta samarbete. Det är naturligtvis mycket roligare att vara i trädgården när man har bra grejer att använda sig av.
Tillsammans med Fiskars har jag nu planterat nya växter i mina odlingslådor och samtidigt passat på att plocka bort påskpyntet utanför växthuset och gjort det lite vårfint.

Astilbe, rudbeckia, violruta …

En del perenna växter har jag kvar i lådorna från förra året. För ett par veckor sedan så tillsatte jag ny jord och blandade i kogödsel så att lådorna skulle få ny näring inför säsongen.

Boris ville ju också vara med och jobba i trädgården såklart.

Och hur smart är inte denna slangvinda?
Det är en Fiskars Waterwheel som är designad för att ligga horisontellt, vilket då möjliggör en helt problemfri 360 graders rörelse utan risk för att slangvindan välter eller att slangen trasslar sig. Den har till och med fått pris för funktionen. Och i det smidiga facket i mitten av hjulet finner man en krankoppling, strålpistol med steglös stråljustering och ett smidigt stöd för munstycket – allt man behöver för att komma igång alltså.

Jag gillar dock att koppla på ett sådant här rejält munstycke när jag ska vattna växterna.

Den här slangvindan tillverkas i tre olika storlekar så den ska kunna passa olika sorters trädgårdar. När jag skulle klura ut hur lång slang jag behövde så använde jag Fiskars mätverktyg och räknade ut storleken på min trädgård. Väldigt smidigt!

Några krukor förgätmigej fick följa med hem från trädgårdshandlaren också. Så söta.

Nu är det vårfint utanför växthuset.
Inne i växthuset börjar vinrankorna ta sig och jag har burit in både tomater och olivträd. Om dagarna är det sommar där inne och jag ligger mer än gärna i dagbädden och bläddrar i någon tidning eller spelar kort med barnen.

Och i år ska jag få iordning på den här gräsmattan. Ska klippa flitigt, gödsla och vattna.
Kul med sprinkler för både barn och vuxna under varma sommardagar också…

Detta inlägg presenteras i samarbete med Fiskars.