En trött grå februaridag vill man ju bara sväva iväg i tanken och dagdrömma lite – inte sant?

Jag drömmer mig bort till den lilla byn Neffiès i södra Frankrike och en av världens vackraste miljöer – hos La Belle Vue.
Jag är fenomenal på att dagdrömma så jag tänker att jag ligger här, i den sköna dagbädden med en spännande bok i solnedgången, det står ett glas vitt vid min sida och Jonas vänder blad i sin bok och fortsätter klia mig på mina bara sommarfötter.

Tiden står still  – glas klirrar och jag hör dämpade franska toner inifrån köket.

Utsikten är magnifik och jag lägger boken åt sidan för att resa mig upp och gå fram till räcket för att njuta av solnedgången – suger in upplevelsen med min blick och  tar ett djupt andetag samtidigt som ett behagligt rus sprider sig i kroppen och får hjärtat att svälla.
Det är otroligt vackert och jag funderar på om jag ska smyga ner till den andra terassen och ta några simtag i den ljumma poolen…

Går in i vårt badrum och tar på mig bikini. De antika spetsgardinerna ger ett sirligt mönster på kaklet och jag drar en morgonrock i linne om axlarna.

Hänger min klänning på väggen och slänger ett getöga på den obäddade sängen – älskar obäddade breda sängar med prassliga lakan.

Det är om möjligt ännu vackrare när jag stiger ut ur vårt rum och ut i solen igen – här ska vi äta kvällens middag och värdparet Yvonne och Micke har utlovat en kväll med skaldjur.
Jag ser verkligen fram emot att smaka på ostron de hämtat i hamnen där de odlas tidigare under dagen. I köket förbereds just nu en gigantisk bricka full med is, ostron och klyftade citroner och snart så öppnas flaskor med bubbel.

Köket är en dröm. Mustigt, kärleksfullt och inbjudande.

Fina små detaljer överallt att lägga på minnet och även här hänger det spetsgardiner i fönstret för att skydda från den skarpa solen.

Efter min lilla simtur så drar jag på mig min morgonrock igen och knackar på glasdörren – jag ser nämligen Yvonne på andra sidan och frågar om jag får kika på keramiken vi båda tycker så mycket om.

Jag stiger in i den stora ateljén som tidigare varit plats för vinproduktion – Fem stora vintankar i betong fanns då här och var och en av dem  kunde innehålla 30 000 liter vin. Imponerande minst sagt!

Yvonne har byggt in ett mysigt sovrum i en av tankarna och även en liten fin butik – blir alldeles förälskad i alla antika linnetyger som hon växtfärgat och skapat både kuddar och lampskärmar av.

Miljön är fantastisk och jag lägger på minnet hur vackert det är att skapa den här sortens stilleben på golvet med rejäla krukor och torkade växter

En drömmig miljö – sannerligen.
Men nu ropar Jonas på mig, solen har stigit ännu längre ner på himlen och middagen ska snart serveras – jag måste ta på mig torra kläder och göra mig redo.

Smiter förbi lilla Sixten  som ligger i hallen på vägen in i vårt rum – klappar han under hakan och ger honom några kärleksfulla ord innan jag snabbar mig att dra en ny klänning över huvudet och går sedan ut på terassen igen och möter upp resten av sällskapet.

Här är en samling spännande gäster – alla boende hos La Belle Vue. Jag hamnar bredvid en svensk kvinna som har lång erfarenhet inom retail och både Jonas och jag blir uppslukade i intressanta samtal kring detta med vår nyblivna vän. Bubblet serveras och ostron bärs fram. Bland det godaste jag smakat!

Solen går ner och musslorna serveras. Nytt vitt biodynamiskt vin i glasen tillsammans med historien om vinodlaren bakom – kvällen smakar lust, skratt, liv, kärlek och nyfikenhet. Känner stor tacksamhet.

En fantastisk kväll. En fantastisk plats. Snipp snapp slut – där var min dröm slut.

Själv ligger jag lite febrig i min säng och bläddrar i “Bitterfittan” – dricker te och pausar ibland för att frenetiskt leta efter en bra serie. Har påbörjat fem olika nu och inte fastnat för någon….
Ska nog försöka jobba lite grann istället. Eller sova.

Kommentarer till “Dagdrömma om La Belle Vue

  1. Vilken ljuvlig skildring av La Belle Vue. 😍Jag har aldrig varit där men blivit blixtförälskad bara av att följa på Instagram.
    Ska boka så fort världen tillåter. ☀️

  2. Tack för ”besöket”i Frankrike…..hänger gärna med ”på verkligheten” framöver när vi kan resa igen🇫🇷
    Bli frisk fort😷🤧😘

Kommentarer stängda