Berättar ofta om dahlior och andra sommarblommor för er men skriver sällan om rosorna. Inte sant?
Jag kan inte så mycket om rosor men en del rosenbuskar har jag planterat i mina dagar.

De som kom ner i höstas ser helt fruktansvärda ut nu efter den hårda kylan så jag hoppas verkligen de klarat sig – köpte nämligen 17 buskar Martin Frobisher till en lång rabatt vid entrén och det var en rejäl investering som ska leva med huset i många år framöver. Förhoppningvis klättrar den här väldoftande ljusrosa vresrosen över staketet för alltid, även då vi inte bor kvar här längre.

Ute i trädgården har jag också några rosenbuskar – det är så fint att blanda upp i buketterna.

New Dawn – en av de vackraste tycker jag.

Har satt två stycken som ska växa sig frodiga upp över köksentrén ut mot trädgården. En tålig klätterros.

Charles de Mills, New Dawn och jag tror den röda heter Flammentanz. Det är den stora röda klätterrosen som tar för sig över en hel vägg i trädgården.

Så fint så här med fingerborgsblomma, dahlia och vildmorot. Visst?

Har ni några bra rostips? Borde jag skyddat rosenbuskarna på något sätt nu under vintern till exempel?

Array ( [74166] => Array ( [id] => 74166 [title] => Så här sår du luktärt [permalink] => https://krickelins.se/sa-har-sar-du-luktart/ [status] => publish [date] => 2021-04-17 11:01:46 ) )

Kommentarer till “Rosor i trädgården

  1. Har inte så bra tips om rosor. Brukar kupa jorden runt dem och även fylla på med gamla löv runt om för att skydda dem mot vintern. Men jag har i nuläget inte så många rosor. Är ganska novis på dem.

  2. Borde och borde, men här i Uppland behöver man skydda mot kylan genom att täcka marken runt rosorna. Gärna med löv och så grenar uppepå så inte löven blåser bort. Och på de blåsigaste ställena så är det fint med lite jutesäck runt om då blåsten på vintern är förödande.
    Som jag förstår så gillar du rosor? Jag skulle vilja läsa mer om vilka du tycker om att använda till snitt. Tycker ofta att de som är som finast på busken sällan har kraften i stjälken för att orka stå i en vas, så jag plockar sällan in rosorna. De får stå kvar ute.

  3. Viktigt att skydda mot den brännande vårsolen har jag förstått,spännande att se vad som kommer upp ….snart ju🍃🌹🌱

Kommentarer stängda