Choose your hard.
Idag la Marie Olson Nylander denna text i story – hon delade den i sin tur från @lewishuckstep
Jag tänker mycket på valen just nu. Valen man gjorde efter de förutsättningar och förmågor man haft – hur det blev. Hur jävla dåligt det gick. Och hur bra annat föll ut. Lärdomarna och ödmjukheten och hur alla misstag slipar ner en på insidan. Det har slipats lite för hårt på sina kanter inom och nu blöder det igenom lite grann. Men det blir bättre sen efter jag plåstrat om. Jag går och nattar mig själv extra tidigt idag. Hoppas ni haft en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Det här talade till mig idag

 1. Mycket kloka ord! Man glömmer gärna bort att livet är fullt av prövningar och att det är svårt men därmed inte sagt att livet är “ovärt” att leva.

  För mig sägs citaten/texten med en vänlig och röst som påminner mig om att alla har sina egna utmaningar och prövningar och att det är dumt att jämföra sig med andra. Rösten innehåller även en ödmjukhet och förståelse som är trösterik.

  Tack för en fin blogg/instagram och för att du delade dessa ord <3

  1. Så känner jag också när jag läser citatet. Ingen kommer undan svårigheter och problem. Det centrala är hur man hanterar det. Tyckte mycket om kärnan i att vi alla har val. Otaliga. Som tar oss någonstans.

  2. Intressant citat, men själv tänker jag att det finns en medelväg någonstans där emellan i en sorts balans som man får hitta för sig själv. Till exempel ett mellanting emellan tex obesitas och att vara “fit”. Men ändå tänkvärt!

 2. Choose your hard, så viktigt och riktigt! Ibland när allt är så skört så råkar jag falla in i… tystnad. Lättja. Hemmasittande. Men det behöver inte alltid vara så. Ikväll ska jag gå och simma och innan ska jag jobba till 17:10 och jag ska jobba hårt och disciplinerat. Inte illa att välja ett annat “svårt” än svårmodet.

 3. Åh, kan du inte skriva mer om hur citatet talade till dig? Till mig talar det med en sträng röst som vill få mig att tro att jag har möjlighet att välja saker jag inte har och som lägger ansvaret helt på mig själv. Rösten bortser från strukturer som vi fastnar i och vill få mig att tro att alla människor har samma möjlighet att påverka sin livssituation. Jag gissar att det är inte så det talar till dig och inspiration till förändring och reflektion är alltid välkommet så hjälp mig se det du ser i orden, tack.

  1. håller med dina ord, dock tror jag att ALLA har själv ansvar att ändra sin livssituation och att det är inte nån annans fel eller ansvar, iaf gäller det för vuxna människor. även om fastnat i strukturer – man kan bryta sig loss, kommer ur situationen, strukturen, comfort zone och väljer nåt annat. det kan också vara hård, visst, men kanske inte så hård som andra alternativet?

  2. Så intressant ~ jag ska absolut svara längre och utförligare i ett helt blogginlägg tror jag.
   Men det korta svaret är nog att den här retoriken tilltalar mig ~ jag är rätt sträng mot mig själv för jag mår bäst av det mentalt. Jag tror att det finns mycket i livet som är svårt som vi kan påverka fast vi väljer att inte göra för det känns för tungt. Jag vill ha mod och styrka att påverka min riktning till det bättre men också acceptans och en ödmjukhet inför de situationer jag faktiskt inte kan påverka. Mycket ligger ju utanför min egna kontroll.

   1. Tusen tack för svaret. Det är fint att du förklarar och jag kan med din och de andra kommentatorernas hjälp se texten på ett annat sätt nu. <3