Oktober är bästa månaden för att både ströva runt i naturen och för att sjunka ner i en serie. Eller hur?
En mellanmånad där man kan landa tycker jag. Just nu tittar jag på The Bear med min man innan vi somnar. Ett varmt tips på Disney Plus.

Om The Bear:
Carmen Berzatto, en begåvad ung kock från gourmetvärlden, tvingas återvända hem för att driva sin lokala familjs smörgåsbutik – Original Beef of Chicagoland – efter en hjärtskärande död i hans familj. En värld långt från vad han är van vid – här måste Carmy balansera verkligheten med vanan vid Michelin-stjärniga restauranger för det lilla företagets kök fyllt med viljestarka och envis personal. Dessutom har han ansträngda familjerelationer samtidigt som han brottas med effekterna av hans brors självmord. En briljant serie om du frågar mig – rappt tempo så det gäller att hänga med.

Jag tittar på Sex Education också. Detta är en serie jag verkligen rekommenderar tonårsbarn att titta på – mycket av de frågor man tänker på i den åldern tas upp på ett både avväpnande och varmt sätt. En rolig serie som kan vara lite pinsam att titta på tillsammans med föräldrar men ett superbra tips för både vuxna och ungdomar.

Om Sex Education:
Socialt obekväma gymnasieeleven Otis kanske inte har så mycket erfarenhet av sex men han får bra vägledning i ämnet  av att bo med mamma Jean, som är sexterapeut. Att vara omgiven av manualer, videor och tråkiga konversationer om sex så har Otis blivit en motvillig expert på ämnet. När hans klasskamrater får veta mer om hans hemliv bestämmer Otis sig för att använda sin insiderkunskap för att förbättra sin status i skolan, så han samarbetar med den smarta tjejen Maeve. Han startar en sexterapiklinik för att hantera sina klasskamraters problem på rasterna i skolan. Men genom sin analys av tonårssexualitet inser Otis att han kan behöva lite egen terapi… En sjukt rolig serie som har fått mig skratta så jag gråtit flera gånger. Är inne på säsong fyra nu.

Jag har fått ett annat serietips som jag ska ta tag i denna månad också. Tiny Beautiful Things känns absolut som en serie man kan sjunka ner i och sträckkolla.

Om Tiny Beautiful Things:
Baserad på Cheryl Strayeds bästsäljare, handlar serien om en kvinna vars äktenskap håller på att falla isär, hennes dotter knappt pratar med henne och hennes författarkarriär är obefintlig. Så när en vän föreslår att hon tar över en rådskolumn, tror Clare att hon är den sista personen som passar för jobbet… även om hon kanske faktiskt är den mest kvalificerade.

Yes – där var mina tips. Kan ni ge mig era så hjälps vi åt att skapa en riktigt härlig höst i tv-soffan. Filmer är också välkomna förresten. Vår familj såg Dungeons & Dragons samt Mafia Mama förra veckan och de var riktigt bra båda två. Så mysigt att ligga i en hög i soffan med tända ljus och popcorn på magen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Tips på serier

 1. Tack för tipsen! Jag kollade på Tiny Beautiful Things, tack vare dig! 🙂
  Och så blev jag påmind om att Sex Education har kommit med en fjärde säsong som jag håller på att kolla på nu. Trevlig helg!

 2. Hej! Har du inte sätt This is Us så är det en underbar serie att titta på i höst/vinter. Rätt många säsonger men man kan inte sluta titta. Man blir lite kär i karaktärerna och kommer dem så nära att det gör ont. Serien lyckas så bra fånga allt vad ett liv innehåller. Det vackra och det fula, det enkla och det svåra, alla små stunder som dröjer sig kvar och de som försvinner i ett kick.
  Kram/ Clara

 3. Happy Valley. Mänsklig, varm och sorglig men trots det nattsvarta hoppfull. Otroligt bra skådespeleri. Finns faktiskt på svtplay.
  Fått många utmärkelser. Det finns tre säsonger men vet inte om alla ligger på SVT. Sarah Lancashire är fenomenal.

  Det mesta med Nicola Walken. också en fantastisk skådis.

 4. På torsdag kommer Lupin sesong 3 på Netflix! Den serien er awesome- bra skuespill, Paris og feel good krim.

 5. På vilken streamingtjänst kan man se Tiny Beautiful Things? Än så länge finns det inget bra sätt att kolla upp detta utan att logga in på varje tjänst och söka.

 6. Shrinking på Apple + tyckte jag var jättebra. Ted Lasso på samma ställe är magisk.
  Sen håller jag med om the Bear och Sex Education, väl värda att se.

 7. Jisses, vad svårt det är att hitta bra serier nu för tiden. Med huset fullt av barn orkar/hinner vi inte se så mycket på tv och har således ingen betalstreaming. Återstår: SVT och tv4. Mycket mord är det. Top Dog var nog det bästa jag rotat fram där på länge. Annars var Morden i Helsingör på TV4 lite mysig…

  Varför görs så lite romantiska dramaserier just nu?! I allt elände (krig, klimatkris, pandemier och gängkriminalitet för att nämna några) kan vi väl fy vila våra ögon och hjärnor på nåt härligt och varmt?

  1. Flatshare på SVT play, och sen finns en om en tjej som träffar en filmstjärna, Starstruck på HBO, korta och bra avsnitt 😅

   Sen får man ju inte missa fantastiska Derry girls! Inte nu längre men otrolig.

 8. Virgin River på Netflix! The Morning Show på Apple+! Scenes from a marriage på HBO.

  Tyckte otroligt mycket om både Sex Ed och The Bear.

 9. Tänker INTE tipsa om den här gamla långköraren i arkivet, men vill man ha långsam, odramatisk( slippa katastrof så fort någon går i skogen på älgjakt mm)
  Bara naturliga ljud och fantastiskt tidsdokument från 1970- talet till 90- tal( sämre då) kan jag rek den.. ingen i min bekanskapskrets har nappat på tipsen!
  Men jag behövde den i vintras /

 10. Flatshare, svtplay. Oväntat bra ändå.
  Lucky Hank, viaplay. Om man gillar udda, svart humor och stillsam handling men ändå oväntad och fin. Bra skådisar är allt.