Äsch vad sent det blev. 22.18…
Men eftersom jag redan lagt in dessa bilder kan jag skriva några rader innan jag checkar ut för idag.
Jag tänkte på mitt hår. Ska visa er någon bild på hur det är en dag för jag har börjat tappa, det har liksom gått av mitt på så på vissa ställen ser det ut som jag klippt upp håret på ett galet sätt.

Så trist. För anledningen till varför jag färgade det brunt var att jag ville hitta tillbaka till min ursprungsfärg och vårda håret. Så blev det värre. snark.

Men jag tittar på de här fotona som är tagna för en massa år sedan. År 2011 faktiskt och då var jag 32 år.
Då hade jag ju mörkt friskt hår – håller tummarna för att jag får ordning på kvalitén på håret igen.

Vad kan håravfall bero på? Då det går rakt av?
Har ni liknande erfarenheter?

 

 

Kommentarer till “Det mörka håret

 1. Äggulor direkt på nytvättat hår, massera in, hålla lite, skölja av. Minns att det hjälpte mycket för en gång i tiden. Måste göra det igen! Mitt hår har blivit sämre och sämre- 7 år av graviditeter och amning, stress, åldrandet… men samtidigt som jag accepterar det så är det ju roligt att få vara finare, så jag tänker inte slappna av totalt och låta tidens tand göra som den vill med mig.. 😀

 2. Kan inte säga att jag har håravfall eller att det går av, men det blir mindre tjockt, mindre tåligt, mindre snyggt… Mindre ungt, tänker jag? Jag är 41 och har ganska grått hår. Tidens tand, liksom. Vad jag än gör kommer det aldrig bli som förr och jag bryr mag inte ett skvatt. Skönt! Jag behandlar inte håret, så alla rekommenderade kurer från andra följare kommer säkert att hjälpa dig. Kram!

  1. Ja, man kanske bara ska slappna av och vila i att det är tidens gång. Håret åldras precis som allt annat. Det får bli väl liksom. tack, kram

 3. Hej, både läkare och frisör rekommenderade intag av biotin (tex Panto 3) när jag fick håravfall.
  Lycka till 💙

 4. Jag kan varmt rekommendera olaplex, no 3. En hemmakur som gör underverk för håret.
  Jag hade färgat sönder mitt hår plus hårt vatten.. Min frissa rekommenderade detta.
  Har inte färgat håret på flera år och har äntligen fått ett starkt och naturligt hår. Kram Jessika

 5. Att håret går av/bryts av, beror oftast på yttre påverkan. Upprepade blekningar, hårtvätt i hårt vatten och hårprodukter med mineraloljor och sulfiter.
  googla “no poo” och “balsammetoden” för tips på snälla sätt att ta hand om sitt hår. Har du hårt vatten så testa att tillsätta lite vinäger i vattnet när du sköljer håret.
  Sen så har du ju skrivit att ni har haft det jobbigt med sjukdom i din familj det senaste året. Stress påverkar håret och gör att det hår som växer ut är extra känsligt och inte alls tål yttre påverkan som tidigare. Hur långt är håret där det går av? Håret växer ca 1 cm/månad. Går det av X cm ut från hårbotten så tänk på hur du mådde för X månader sedan när det håret bildades. Du kanske behöver lite extra mineraler och vitaminer för att boosta kroppen efter stress?
  Ta hand om dig! Kram!

  1. Tack för detta. Så klokt och bra.
   Min sons sjukdom peakade verkligen i somras och det är nog där det är som mest ömtåligt – det är kanske därför det är så sprött och gått av nu.
   Har börjat äta MSM-pulver och också köpt bra grejer för att vårda håret som är kvar.

   1. Mina naglar reagerar på samma sätt. Jag kan se ”var” på naglarna jag varit sjuk – räcker med en rejäl förkylning för att det ska bli ojämnheter…

Kommentarer stängda