Av en händelse ramlade jag över bilderna som togs i vårt hem för Elle Decoration 2016. Vilket fint och roligt minne!
Vårt hem hamnade till och med på omslaget och det visade sig senare att vårt hemma hos-reportage var det mest lästa på Elledecoration.se det året.

De kallade reportaget Det Stora Blå – & jag kan verkligen förstå det för just då så var alla våra rum i huset i en blå skala och nästan hela min garderob likaså.

Barnen var dessutom små och stod i trappan och kikade bland bilderna.

Det var Andrea Papini som fotograferade och han är fortfarande en av de bästa i Sverige tycker jag – älskar hans arbete. Jag stod för stylingen och jag tycker vi fick ihop en vacker fotoserie. Ska vi kika lite?

Hela mitt hem var fyllt av äldre möbler – det enda jag kan se av nyproduktion i detta foto är den bubbliga gröna krukan och lampan.

Rum i fil – fortfarande min finaste utsikt i huset men nu helt andra kulörer som letat sig in. Jag minns när vi målade huset i alla dessa blå färger – det var Dark Dijon och Light Dijon, en kulör hette Krickelins Dimblå och det är fortfarande många som skriver till mig att de målar sina rum i denna färg.

Hallen var blåblommig – så ljust och fint.

Vårt kök – still going strong. Vill verkligen byta diskho och blandare men annars tycker jag att det är klassiskt och kommer kännas vackert många år framöver. Fast om jag kommer måla det grönt kanske….
Är det ett stort arbete tro?

William Morris och en Bumling i guld i vårt kök. Verkligen hemtrevligt – det enda rum i huset som inte var blått.

På den tiden hade jag ganska mycket av min egen fotokonst på väggarna. Jag spanar in fem stycken här. Undrar förresten vart den lampan är?
Tänk vad tiden går och man ändras – jag kan fortfarande tycka detta är fint men trivs rätt bra med hur det ser ut i vårt hem just nu också. Förutsättningar förändras och stilen växer med en. Den här soffan var verkligen inte så skön som vår nuvarande heller…

Är det någon av er som minns reportaget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Det stora Blå – på omslaget 2016

 1. Åhh det minns jag! En fråga, House Doctor-lampan, den där med flera glasbollar. Har du kvar den? Ger den ett trevligt ljus? Skulle du rekommendera den över ett soffbord?
  Tack för all inspo du ger. 🍁

 2. Här är en med blå väggar hemma! Har 2 av dina blå och är mycket nöjd. Det har varit tacksamma väggar att matcha övrigt med.

 3. Ja, jag kommer ihåg reportaget. Tittade i tidningen för några veckor sedan. Det är
  väldigt fint. Och ni har det så fint nu med. 💗

 4. Ja visst minns jag det! Jag rev ut reportaget från tidningen och det sitter numera i min ”inspirationspärm”. Vissa saker är fortfarande analoga hos mig ☺️. Så mycket inspiration från det reportaget!

 5. Jag minns! Och jag minns att jag tyckte det var fint och väldigt inspirerande.
  Vad roligt det vore att få se bilder på samma rum och vinkel, som en jämförelse:) Det hinner ju hända en del på sju år.

 6. Visst minns jag det där fina blå hemmet. Tror att jag har kvar tidningen till och med. Brukar spara vissa nummer som innehåller något jag tycker är speciellt vackert. Men som du skriver, tiderna och vi själva förändras och utvecklas. Tycker ditt nuvarande hem är lika vackert.

 7. Ojaaa, den tidningen har jag sparat! Älskade de blå tonerna hos dig och tapetserade vår dåvarande hall i samma blommiga tapet, som du!
  Men gillar ditt hem nu med, det är härligt när hemmet är levande och förändras med livet, tycker jag!