Igår fotade jag allt jag åt till ett blogginlägg så häng med här nu.
Jag börjar alltid dagen med citronvatten och kaffe medan jag jobbar ett par timmar. Därefter går familjen upp och jag hjälper alla komma iväg till skolan innan jag gör min egen frukost. Så vi niosnåret kokar jag gröt på fiberhevregryn och serverar det med nötsmör, yoghurt, bär, frukt, olivolja, lite salt och honung. Nötsmöret var tyvärr slut denna morgon så jag fick äta utan, typiskt. Är en vanemänniska när det kommer till frukost på vardagar.

Tur att jag skulle iväg och veckohandla efter promenad med hund. Så vid elva åt jag dadlar med jordnötssmör och flingsalt. Dessa dadlar är dock inget jag rekommenderar. Alldeles för torra och små.

Köp de här istället. De ska vara saftiga och mjuka. Perfekt att göra rawfoodbollar av också ju.

Jag skulle iväg och träna vid 12 så jag fixade en gryta snabbt innan. Den här kan hela familjen äta av i början av veckan – man har bara tillbehör som passar en.
Jag brukar slänga i de grönsaker som finns på erbjudande i butiken. Är  zucchini svindyr så kan jag byta ut mot potatis eller pumpa – bra att tänka säsong här såklart också. Idag blev det morötter, lök, vitlök,  aubergine, zucchini, kokosmjölk, krossade tomater, fond, linser, kidneybönor, vatten, paprikapulver och massa spiskummin. Detta puttrar på spisen och sköter sig själv medans jag jobbar.

När jag kommer hem från lunchträningen är det bara att lassa upp på en tallrik med riven morot, fetaost, koriander, pumpafrön och citron.

Hej Marina. Hon väntade medan jag åt och sedan poddade vi. När jag lyssnade senare så saknade vi slutet – det bara bryts av rakt i en mening så jag får se hur jag räddar detta… Men lugn , podden kommer på fredag som vanligt, vi får fixa det på något sätt. Tack för all positiv feedback från förra veckans podcast med min man Jonas.

Jobb och kaffestund.

På eftermiddagen kan jag trycka i mig lite nötter och en frukt.

Jag dricker vatten löpande genom dagen och ibland blir det en kanna te eller en drink med gurkmeja, ingefära, honung och citron.

Under sen eftermiddag klämmer jag en macka. Tar hummus, kapris, zucchini och persilja på. Har nästan alltid en burk med hummus i kylskåpet – den mixar jag lätt av en burk kikärtor, olja, spiskummin, en liten vitlöksklyfta, paprikapulver, tahini, salt och peppar. Den blir ännu lenare med en sked turkisk yoghurt i.

Dessa knäckebröd är bäst enligt mig.

Kvällens middag med familjen samlad är en helig stund som blir extra viktig när man har stora barn tycker jag. Vi åt grytan jag gjorde på morgonen tillsammans med linspasta, chilisås, turkisk yoghurt och koriander. Jag hade stekt upp chorizo till dem som ville addera lite kött på tallriken. Uppskattat av alla. Det ena barnet åt samma gryta när han kom hem från skolan med en bit bröd och jag har även några portioner kvar för ensamma luncher i veckan – bara addera nya tillbehör för variation. Ett varmt tips!

ha en bra vecka nu.

Kommentarer till “Detta äter jag på en dag

  1. Har lagat grytan två gånger nu😋 älskar sådana tips! Tackar
    Nu finular jag på hur man gör den där drinken med gurkmeja?

  2. Älskar detta inlägg då mat är ett av mina största intressen. Så roligt att se vad andra äter, för man får så mycket nya tips. Sen är ju dina bilder helt fantastiska som vanligt. Ser så himla fint ut allting. Tack för detta.

  3. Kul inlägg! Jag lagar nästan också alltid mat till flera måltider på samma gång, men försöker få det omlott så att jag inte behöver äta samma sak två gånger om dagen. Skulle nog aldrig få till det om jag inte planerade maten, det är mitt bästa life hack!

Kommentarer stängda