Jag är alltid i min butik på lördagarna om jag är i Varberg. Det är under helgerna det kommer som mest besökare till oss och varje lördag är så himla trevlig här. Jag brukar åka lite tidigare till jobbet, fixa blommor, tända ljus, brygga te och sätta på en bra spellista samtidigt som den vackra höstsolen fyller entrén och letar sig hela vägen in i köket.

Det är så himla mysigt att vara först på plats, packa upp leveranser, ställa iordning på hyllorna och ha butiken för sig själv innan övrig personal kommer. Då blir det skratt och kaffe, det sista fixet ska på plats och sedan bär vi ut skylten där det står öppet.

Jag drömde om att bli författare eller jobba i butik och slå in fina paket då jag var barn. Samtidigt hade jag ett stort inredningsintresse för jag fixade runt och skapade mysiga miljöer i både dockhus, kojor i skogen och i mitt eget flicrum. Det verkar som att jag kombinerar alla de drömmar och intressen jag hade som barn nu när jag skriver bloggen, fixar fint i min butik och får slå in paket. Visst är blomman ovan otrolig? Köote den i Stockholm förra helgen och hoppas den ska stå sig många veckor framöver. Ska svänga förbi torget på vägen till jobbet idag och köpa fler hortensior att fylla ut med.

Vi har gjort höstfint i lokalen men väntar fortfarande på konsten som ska upp på väggarna. Jag har beställt en mängd intressanta och vackra böcker och det skänker verkligen ett mervärde till butiken. Igår packade jag upp jättefina pussel – dessa är fina att ha i hemmet eller ge bort.

Under oktober har vi två lanseringar. Förra helgen släppte vi tre blusar och en pyjamas och denna söndag släpper vi en till blus. Vi släpper alltid klockan tre på söndagen och låter kunder som befinner sig i våra trakter få köpa kläderna redan dagen innan i butiken i Varberg.

Nu blir det reklam för eget. Denna helgen återlanseras Dorthe Blus i svart och just denna blus har varit väldigt efterfrågad det senaste året så jag hoppas många kvinnnor där ute blir glada nu. Jag använder min blus jättemycket – så fin till både blå och svarta jeans och man känner sig alltid lite extra fin med den vackra detaljen vid ärmslutet.

Sofi i köket med Dorthe på sig.

Jsg i blusen Nütie som säljer slut hela tiden. Känner mig redan orolig över om jag inte beställt tillräckligt med blusar till november och december…
Men utbudet kommer vara stort med olika  nya designs så jag håller verkligen tummarna för att det går bra.

015 i muggen. En av mina favoriter just nu vid sidan om 018 spm jag blandar med lite havremjölk. Mums – blir världens godaste chailatte.

Vi har plockat in ett stort utbud av godsaker hos oss på Klco. Choklad, praliner, oljor, pesto, spännande alkoholfria drycker och annat gott. Detta gör att det är kul för hela familjen att besöka oss nuförtiden – ofta finner männen inredning, böcker eller något ätbart de vill köpa med sig hem medan kvinnorna försvinner in i provrummet med linneblusar. Vi försöker jobba med alla sinnen och att besökarna som kommer till oss ska få en fin upplevelse – vi tänder doftljus med vår signaturdoft, sätter på denna spellista (TIPS!) , bjuder på två olika sorters teblandningar samt gör vårt yttersta för att möta allas blickar vänligt och får en liten pratstund eller ett vänligt välkommen. Jag tror inte på forcerat säljsnack utan att få en besökare känna sig välkommen, inkluderad och inspirerad, att väcka känsla är det primära. Har man då en bra produkt som väcker intresse och behov så kommer den sälja sig själv

Det är verkligen en fröjd att jobba här om lördagarna. Alla är så fina som kommer hit – känner mig lyckligt lottad och är tacksam över att mitt KLco utvecklas, uppskattas och bara blir roligare och roligare att arbeta med, Längtar efter att berätta en förändring som sker vid årskiftet men måste lägga lite band på mig, allt har sin tid.

Ha en fin helg nu, kram K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Drömde om att bli författare eller jobba i butik

 1. Hej!
  Kan jag prenumerera så jag får en avis om nyheter i din butik?
  Så letar jag efter en tavla, rektangulär, likt den över ditt badkar den högra tavlan.
  Hjälp vart kan jag köpa en likadan?
  Vänligen Christina

 2. ÄÄÄÄlskar vasen som är ett huvud, säljer ni dom eller kan du tipsa om vart man kan köpa en sån? <3

 3. Hej! Jag tycker blusarna ser jättefina ut, men det är ibland lite svårt att hänga med vilken som är vilken och vad skillnaderna är.
  Jag skulle önska ett blogginlägg där du presenterar de olika modellerna lite mer😊
  Jag vet att det finns info i webbshoppen, men att du beskriver mer ingående och mer personligt skulle vara önskvärt.