Hej och välkommen till min trädgård i höstskrud. Så fint här ute nu,

Hanna Wendelbo och jag startade vår Trädgårdslive på Instagram sommaren 2020 – detta var under en tid då vi levde vid sidan av pandemin och inte kunde besöka varandra i våra trädgårdar i samma utsträckning som tidigare. Varannan söndag möttes vi via våra skärmar och bjöd in våra följare till samtal kring trädgårdsliv.
Och oj vad kloka vi blivit – har lärt mig så mycket under dessa åren genom vår live.

Denna sommar har båda två haft hög arbetsbelastning – Hanna skriver på en ny bok och jag har haft mycket med mitt KLco. Samt att vi tackade ja till att ha en föreställning på teatern ihop i september. Det gjorde att vi tyvärr inte fick ihop så många samtal denna sommar men det tar vi igen nu under hösten. För än är ju inte säsongen slut – eller hur?

Sist vi sågs så pratade Hanna om hur hon tar upp dahliaknölar och tar hand om dem. Jag pratade om blommorna jag pressade för attkunna plocka fram och njuta av dem under vinter – dekorera paket och vackra kort jag ger bort. Jag samlade också in frön som jag ska använda nästa säsong.

Just rosenkära och blomstermorot är tacksamma att pressa tycker jag. Ibland ramar jag in och hänger på väggen. Du kan se denna live här. 

Vi har kommit halvvägs i vår höststädning av trädgården. Håller tummarna för några regnfria helger med ljumma vindar så jag kan gå ut och göra det sista – gräva upp knölar och få ner lökar.

Men solrosorna är nerklippta – ett stort gäng kom med in och ner i en vas och de andra lät jag vara kvar i trädgården för fåglarna.

Jag la dem så här i en träkorg utanför växthuset. Både vackert och bra för våra småfåglar. Idag när jag satt här inne i växthuset så var det dock en stor skata som ville ta sig in. Han stod och pickade på glasdörrarna, hoppade upp på taket, krafsade och höll på. Han kanske ville in i värmen – jag satt där inne och arbetade med kaminen på.

Det är fint att vara igång med liven igen och jag har fått tillbaka den trädgårdslust som känts som bortblåst under denna säsong.

Jag måste fundera på hur jag inte ska ta mig vatten över huvudet nästa år och finna en balans här ute. Kanske att jag får ta in lite mer professionell hjälp då jag är i Frankrike i Juni – det är ofta då jag kommer hem och allt arbete jag lagt ner på vårkanten känns helt förgäves för trädgården inte hållits efter och då blir det för svårt att komma ikapp. Det är ju också då jag har som mest arbete på hela året och jag behöver vara hos KLco så mycket jag kan samtidigt som jag försöker finnas för sommarlovsbarn. Inte konstigt trädgården blir lidandes.

Jag ska ha en bra plan inför nästa år. En sak i taget – först så ska lökarna ner tror jag allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Om trädgården och vår livesändning