Drömmar om trädgården sommaren 2018

Detta året har jag fantastiska planer för sommaren.
I helgen kläckte min man den mest geniala idén – Att såga ner det stora pilträdet till vänster om växthuset och bygga fler blomsterlådor med grusade gångar att smyga runt med bara sommarfötter på. Där ska jag plantera mängder av dahlior såklart. Som här på Håkesgård.

Sedan kom jag på att trädet kan stå kvar men att vi friserar det rejält i trädkronan och sågar bort nästan hela växtligheten. Vad tror du om det? Kanske att man kan bygga en bänk som löper runt stammen. Eller plantera en fin klematis som kan klättra upp på den…

Jag ska i alla fall odla ordentligt med luktärt i år. Överallt! De ska växa både i och utanför växthus, i korgar och i lådor. Så här ser planerna ut.

I år är det jag som klickar hem dahliaknölar i tid. Förra året gick jag helt miste om den vackraste av dem alla – Café au Lait. Jag ska blanda hej vilt med olika sorter och färger, vackrast så.
Titta så fina buketter jag kan plocka in. Kors vad drömmigt!
Vill du drömma dig bort ännu mer bland trädgårdsliv så tycker jag du ska klicka dig in hos bloggdrottningen av Dahlior, Weronica, där jag lånat de flesta bilder i kollaget ovan  – eller hos Johanna Bradford som har tjusiga planer för sin trädgård i år. Vill du ha ännu mer fantastisk inspiration så kolla Sofias blommande inlägg och hos Floret Flowers. Magi!

 

Kommentarer till “Drömmar om trädgården sommaren 2018

  1. Hej! Grattis till din nya hemsida, den är jättefin!
    Bara ett litet tips ang. pilträdet, de suger ju enorma mängder vatten så det är bra att kolla hur marken är runt omkring innan ni gör något med det så ni inte får gyttjepölar där och runt omkring växthuset 🙂 om du har några jätteverbenor som inte gått till i frosten under veckan kan du ta sticklingar av dem så du får riktigt många plantor!
    Det finns en dansk trädgårdsdesigner, Dorthe Kvist, som är fantastisk! Kolla in hennes bok ”Sådan skaber du rum i din have” 👌
    Mvh, Anna, trädgårdsmästare i Köpenhamn 😊🌱👩🏻‍🌾

Kommentarer stängda