-Varför görs det ingen ny julmusik? utbrast min tonåring igår då Mariah Carey skrålade ut ur högtalarna.
Jag håller med – om jag ska lyssna på “Last christmas I gave you my heart…” med Wham en enda gång till så kräks jag och då är det ändå 6 dagar kvar till julafton.

Nej, det går ju inte. Så julmusiken som spelas här hemma just nu är Linnea Henrikssons.
Har ni sett att Linneas “Fira Jul med mig” har spelats 4,5 miljon på Spotify…?! Så bra är den alltså!

Detta påminner mig om att jag inte postat några foton från då jag besökte henne i juni.
Vi kikar lite va?

Hej – här i en fin liten stuga mitt mellan Falkenberg och Halmstad bor Linnea, Wille, deras gulliga son Rune och hunden Tigge.
Jag besökte dem i Ugglarp några dagar innan midsommar detta år och det var så himla fint att köra in på deras lummiga bakgård och mötas av den soliga familjen.

När jag kikar tillbaka på juniminnen så blir jag alldeles varm i magen – den svenska sommaren är verkligen fantastisk.
Barfota i gräset och godsaker på grillen känns ganska långt borta just nu.

Linnea och Wille hade varit hos Ugglarps grönt och köpt massa härligheter som nu låg på grillen – detta var första gången jag åt grillade kålblad och det var så gott!

Mums!

Stugan har varit Linneas släkt sedan tidigare och nu är det Linnea och hennes familj som roddar stället – så mysigt. Älskar att tapeten och originalköket i gult.

Och tapeten här – den måste ju vara kultförklarad. Att saker får vara kvar som de en gång har varit känns så fint då vi är många som bara river ut och renoverar bort. Hade jag tagit över farmor och farfars stuga i Torestorp hade jag velat att den skulle vara precis som den var då jag växte upp. Till och med utedasset.
Jag skulle också sitta med barnbarnen i rottingfåtöljer på blommig dyna och spela “finns i sjön” medan vi åt Twix. Åh – vad jag längtar efter det just nu.
Stunder med farmor alltså – min finaste trygghet i barndomen.

Jag älskar verkligen Wille och Linneas stuga – som en svensk sommardröm med underbara rosor klättrandes utanpå.

Linnea är en av de coolaste artisterna vi har i Sverige tycker jag.
Hennes lårskrivartalang och röst i kombination är imponerande och jag beundrar verkligen henne.
Blir så inspirerad av allt hon tar sig för –  hon är otroligt mångfacetterad då hon också varit programledare för både Melodifestivalen och Musikhjälpen.  I år är Linnea temareporter för Musikhjälpen och vi alla följde ju Så Mycket Bättre då hon var med 2018, eller hur?

Linnea var också gäst i senaste “Ett Mjukare Varberg” – tacksam och glad över att hon spred ljus och klokhet över vårt projekt. Hon sjöng två låtar och mitt i en så avbröt hon låten och sa:

“Jag minns då jag gick i skolan, då var man alltid coolast om man såg det dåliga i saker, om man kunde höra det som var dåligt hela tiden…man satt och snackade om vad som var dåligt och det mår man ju inte så himla bra av…Jag har märkt att det går alltid att hitta något positivt, och det blir nästan mer av en sport eftersom inte alla gör det,  att hitta något positivt, något man gillar i allting –
& jäklar vad mycket mer man får ut av livet då, tror jag – Ja, jag tror det i alla fall!”

Hon har så rätt – leta efter det goda i människor och situationer så får vi en mjukare värld.

Vill du se en sammanfattning av digitala Ett Mjukare Varberg 2020?

Det är lätt att tycka om Linnea både som privatperson och som artist. Hon har alla de där egenskaperna som får en att själv vilja vara sitt bästa jag.

Vi tog oss ner på en tur i kohagen ner mot havet för att fånga det vackra ljuset och den nästan exotiska miljön.
Ett fält fullt av kossor, tång, gul blomster, kobajs och solkatter med havet som fond.

Mer svensk sommar än så är svårt att finna och jag är så glad för deras skull att de har detta vackra precis utanför dörren. Kan tänka mig att det är minst lika vackert här under vintern då man kan gå långa promenader längst kustlinjen, stanna för att dricka varm choklad ur termos, plocka snäckskal att lägga i fickan och sedan gå hem och mysa i stugan under filt med en bra bok. Mysigt!

Är detta korianderblommor eller hundkex? Fint hur som genom glasrutan.

Linnea och Wille hade ett litet växthus där de hade självodling inför sommarens grillmiddagar. Kryddor, tomater och annat smått och gott. Hade jag vetat så hade jag självklart tagit med mig lite plantor för det finns ju inget roligare att ge bort eller få – en planta som någon drivit upp från frö.

Fina Linnea – tack för en härlig eftermiddag ihop!
Kul att skapa lite fotominnen tillsammans. En junidag i Ugglarp sommaren 2020 är inte så tokigt att plocka fram 20 december då vi har det så mörkt på många olika sätt.

Ett så speciellt år – alla har behövt vara kreativa och tänka helt utanför sin låda. Jag har till exempel uppskattat Wille och Linneas livesändningar på Instagram under söndagarna i December. Undrar om det blir någon idag…måste kolla upp. Det brukar börja vid 14 eller 15. Kanske inte då hon jobbar med Musikhjälpen just nu…

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag lista mina favoritlåtar med Linnea:

Säga mig – älskar den här och kan lätt spela på repeat 10 gånger
Halmstad – den här gör mig så glad och så handlar den ju om Halmstad som är vår grannstad.
Småtjejer – viktig som tusan.
Sms – så vacker. Lyssnar om och om igen.
Och såklart Det kommer en tid – den har nog hjälpt många under detta år.

Följ Linnea på hennes mysiga och inspirerande blogg.

Efter detta åkte jag vidare till My Feldt, klättrade upp på hennes tak och såg solnedgången gå ner över hustaken och hennes magiska trädgård.
Tänk att båda dessa powerladys är från Halmstad. Är så tacksam över alla fina möten med inspirerande människor längs vägen – detta tar jag aldrig för givet och jag sparar allt nära hjärtat.

Kommentarer till “En junidag med Linnea Henriksson

  1. Vad roligt att få ett porträtt av henne i text, hon verkar verkligen vara så genuin och bra som jag uppfattar henne! Minns första gången jag hörde hennes låtar Alice och Väldigt kär/Obegripligt ensam och blev SÅ tagen av hennes röst, ryser fortfarande när jag lyssnar på dem. Ja hon är verkligen en av Sveriges bästa artister. Tack för tips på hennes jullåtar, ska börja spela dem nu. 🙂

Kommentarer stängda