Jag landar i sängen med datorn uppslagen i knät klockan 21 denna söndag. Tackar mig själv för att ha gett mig själv en ledig helg och försökt tillbringa så mycket tid som möjligt ute i den vackra vintersolen. Helgen var så himla mjuk och fin.

Under lördags morgon svängde jag dock förbi jobbet med lite tulpaner inför öppning – jag hade ju så fina hemma från mitt arbete med Blomsterfrämjandet under januari.

Här sken solen in och skapade vackra solkatter på de rosa väggarna.

Den här väggen ska dock målas om i veckan – kan ni gissa vilken kulör i valt?

Otto har byggt färdigt sitt 3D- pussel…

…och Igor och jag har spelat Othello. Så bra spel – en varm rekommendation till alla familjer.

Här kommer ett boktips också – den här har jag köpt in till KLco nu också, tillsammans med Glennon Doyles förra bok Love Warrior. Mycket bra böcker!

“Otämjbar är en sinnlig, upprorisk och kärleksfull bok. Både en självutlämnande memoar och en obeveklig väckarklocka. Det är berättelsen om hur en kvinna kom till insikt om att en ansvarsfull mamma inte är någon som långsamt går mot döden för sina barn, utan en som visar dem hur man lever sitt liv fullt ut. Det är historien om att navigera sig fram efter en skilsmässa, bilda en ny familj och insikten om att en familjs väl och ve inte beror på dess struktur utan på varje familjemedlems förmåga att vara sig själv inför de andra. Det är också en beskrivning om hur vi alla kan börja lita på oss själva tillräckligt mycket för att våga sätta gränser och acceptera våra kroppar, vara stolta över vår ilska och omfamna våra krossade hjärtan och förlösa våra sannaste, vildaste instinkter så att vi blir de kvinnor som äntligen kan se oss själva i spegeln och säga: Där är Hon.

Otämjbar lär oss att vara modiga. Som Glennon Doyle själv envist brukar säga: Ju modigare vi är, desto lyckligare blir vi.”

Den här ska du läsa.

Sen ska du vila beslutsamt. Som Boris.

Det finns mycket som glädjer mig just nu. Till exempel att vi fick en ny burk blåbärssylt av min svärmor. Och att jag ska avsluta detta blogginlägget nu och öppna nästa bok….

Hoppas ni också haft en skön helg. Varm kram från mig.

Kommentarer till “En mjuk och ledig helg – & ett boktips

 1. Jag tänker mig också att färgen blir gul, vad spännande! Othello har jag aldrig spelat så där har jag missat något, vi lärde barnen schack för några helger sen och det var roligt! Jag har inte spelat sen jag var liten, tydligen har jag lärt mig fel regler gällande bonden hehe.

  1. Jag spelade inte heller Othello som barn så detta har barnen fått lära mig – riktigt roligt spel.

   Så kul att höra alla som tror det ska bli gult eller grönt 🙂

 2. Låter som en underbart skön helg! Blir väldigt nyfiken på boken så den måste nog klickas hem.
  Väggarna i lokalen tror jag såklart att de blir gula 🙂 Efter att ha läst din fundering om att måla hallen gul kom jag på mig själv imorse med att stå i vår nästintill svarta hall och fundera på om den också kanske skulle bli gul nu 😀
  Det som klickar till mest i mig i hela inlägget är ändå Boris öra över kanten på korgen 😀 Älskar hundöron och han ser alltid så go ut.
  Ha en ljus och fin dag!

Kommentarer stängda