Hej där,

Sommaren kom tillbaka – tack och bock. Inget slår lite sol, trädgårdsliv, bad vid klippor och ljumma sena kvällar fyllda av aldrig sinande samtal tillsammans med gamla vänner.

Familjen Ehn kom förbi på poolhäng och pizza. de hade med sig en så fin gåva så jag var tvungen att knäppa ett foto. Loppisfyndad picknicväska.

I den hade Carolina placerat fina porslinstallrikar och silverbestick. Så himla gullig present, Tack!

Vi la oss sent  igår så när det var dags att stiga ut i trädgården för att göra vår trädgårdslive fick jag hälla upp en extra stor mugg kaffe innan jag började förbereda för sändning.

Tema för idag var buketter.
Hanna Wendelbo visade hur hon binder spiralbuketter och jag visade hur jag placerar mina blommor i en vas.
När Hanna plockar snittblommor så har hon med sig en hink vatten som hom låter blommorna suga i sig av någon timme innan hon börjar jobba med dem – det är ju smart. Jag klipper rakt av och grejar direkt med blommorna, då blir de såklart lite chockade och ledsna. Det kan man se på den gula som var utan vatten i en halvtimme… Men nu har alla hämtat sig och buketterna här hemma är väldigt vackra.

Jo, vad har hänt sedan senast?

Vi åkte ju till Orust och här var galet vackert. Vill upptäcka mer av Sverige och jag har både en resa till Smögen och en till Dalarna inplanerat i augusti – så glad för detta.

Bohuslän har mycket att ge.

En dag bryggde jag kallbryggt te och hällde på glasflaskor. Så festligt att dricka i vinglas tycker jag – och väldigt bra komplement då man vill ha ett alkoholfritt alternativ till middagen. .

Nu blommar det ordentligt i trädgården också.

Avslutar med två tips på gott i magen. Köp en pastamaskin och du får hela familjen engagerad i matlagningen. Jonas gör pastan med barnen och jag står alltid för tomatsåsen.  Mums!

Och blommor har man på allt nu såklart. Här en paj med tips från Julia Mjörnstedt,
Färdig pajdeg som man lägger dulce de leche på och färska bär, vik in kanterna och grädda på 180 grader. Mums!

Min man har sin sista semesterdag och vi har planerat tidig middag och sedan lägga oss framför en serie.  Och nu är det drygt två veckor kvar på sommarlovet och jag längtar faktiskt lite efter vardagen.

Jag har inget direkt vettigt och tänkvärt att dela i dagens blogginlägg faktiskt – känner mig alltid oinspirerad och arg den här tiden på månaden precis innan och i början av menstruation.
Jag känner mig dock oerhört tacksam. Jag har mycket att känna tacksamhet över men det som gjort mig riktigt gott de senaste månaderna är den vändning mitt liv tog i december då jag valde att förändra min arbetssituation – jobba mer individuellt och självständigt.
Man ska aldrig vara rädd för stora förändringar och att kliva ut i det okända – det kan vara precis det som behövs för att segla i hamn.
Allt är föränderligt.

Vad är ni tacksamma över? Och har ni gjort någon stor förändring i ert liv den senaste tiden?

Kommentarer till “& en sommar som kom tillbaka

 1. Alltid så intressant, härligt, inspirerande och kul att läsa din blogg. Jag själv har inte gjort någon förändring direkt i år men i våras fick jag cancer och det innebär ju en förändring av mycket och även det som gör mig tacksam. Att jag mår bra oc bra sjukvård.

  1. Usch vad fruktansvärt , jag hoppas innerligt av hela mitt hjärta att du blir frisk och att cancern aldrig någonsin kommer in i din kropp igen likaså dina nära och kära. Jag hoppas innerligt att jag aldrig behöver uppleva Cancer i mitt liv. Mod och styrka till dig.
   På tal om förändringar vill jag förändra mer i mitt liv men jag vet inte hur, jag har kommit på att jag inte alls vill jobba med det jag gör idag och förstår inte hur jag kunde välja att utbilda mig till det yrket jag har… det finns en sorg i mig att jag lagt så många år på ett yrke som gjort mig sjukskriven i omgångar … men jag vet att jag måste bort från det yrket jag har Idag och jag tänker att det får vara en början på en säkert ganska så lång resa i vad jag vill göra framöver … leta efter svar , tecken på vad som får mig att må bra , både privat och i mitt yrkesliv .
   Angående tacksamhet 🙏 känner jag mig alltid tacksam över att jag egentligen fått vara ledig med min familj , havet ah måste bo nära havet nån gång , bor i Småland , vackert absolut men instängt bland all skog och gillar inte sjö bad, hav ska det va 💫
   Tack för att du skriver så fint, klokt och vackert . Får alltid bra tankar när jag läst din blogg 💕

Kommentarer stängda