Vi åkte norrut för ett dygn och lärde oss massor om te och musslor.

Anna och Lovisa jobbar med We are Laja och hyr in sig i min lokal – tillsammans ska vi skapa roliga och spännande grejer och för det behöver man ju skaffa sig ordentlig med kunskap. Så efter teprovning i Göteborg så begav vi oss till Lovisas stuga i Bohuslän för att övernatta tillsammans och därefter åkte vi på musselsafari. Spännande dygn minst sagt.

Lovisa är uppväxt i en idyll som osar svensk sommar rakt igenom.

Vi tog oss ner på ett dopp längs stenpiren och jag tyckte så mycket om konstrasterna till ett hav jag annars badar i. Vi har karga klippor, öppet, livligt och blått. Här är det grönt med skogen som tornar upp sig längs vattenkanten och vattnet är helt stilla. Otroligt vackert.

Vi korkade upp och skålade för framtiden.

Som ett vykort – nu började vi bli lite hungriga och bestämde oss för att göra iordning middagen.

Stugan ligger i en slänt med sjötomt och direkt anslutning till bryggan. Väldigt drömmig plats att vara på.

Stugan har vandrat i generationer och mycket av ursprunginredningen är kvar vilket ger en väldigt mysig känsla. Jag tänkte mycket på min famor Mildred då jag var här för de hade en stuga som påminde lite om det här och där tillbringade jag en del av min somrar som barn.

Mysigt att at sig en liten tupplur på soffan här.

Vi hade köpt färska kräftor och räkor i Göteborg.

Mums! Havskräftor är bland det godaste jag  vet.

Slurp slurp…

Mörkret la sig över fjorden och vi smög ner till bryggan för att göra oss av med skalen.

Här kan man stå och beundra naturen hur länge som helst. Sverige är otroligt vackert och just nu förstår jag inte varför vi inte semestrat inrikes mer i vår familj. Det ska det bli ändring på.

Dimman la sig över vattnet och vi gick upp till stugan igen och satte oss i köksoffan och surrade vidare om våra drömmar.

Månen steg på andra sidan vattnet och vid 01 insåg vi att det var dags att krypa ner i sängen om vi skulle orka med äventyret på havet dagen efter.
Fortsättning följer…

Kommentarer till “Ett dygn med doft av svensk sommar

  1. Åh jag blir helt gråtit av bilderna. Längtar hem så mycket. Efter 3 år i Louisiana USA så flyttar vi hem om tio dagar. Åh vad jag uppskattar sverige på ett helt annat sätt än tidigare. Tänk om fler kunde förstå så fantastiskt vi har det och vilken frihet vi svenskar har. Jag säger bara TACK till allemansrätten!! Nu räknar vi ner dagarna 😍

  2. Vad härligt ni har det! Vad mysigt att åka iväg med vänner och få lite miljöombyte.
    Sverige är verkligen vackert och det finns många guldkorn att upptäcka 😍

Kommentarer stängda