Hej där,

Jag har haft en helt fantastisk dag med mina kollegor på Norrvikens Trädgårdar (gå in på deras hemsida – så vacker!) och nu slagit mig ner i soffan efter middag och läggning för att blogga lite om våra utemöbler. Får frågor om dessa varje dag så nu ska vi reda ut hur man tar hand om bambumöbler på bästa sätt.

Jag såg de här utemöblerna hos @dittesvanfeldt och blev kär direkt. Det är fasen inte lätt att finna snygga möbler att ha utomhus – jag tycker mest jag ser konstrotting, aluminium, plast och trä i rätt tråkiga former på marknaden. Men dessa – i bambu ~  är ju jättefina! Jag köpte direkt likadana som Ditte hos Jakobssons Möbler. 

De två solstolarna är från samma ställe och vi ångrar nu att vi inte köpte två till för de blev verkligen bra här. Genast började frågor om hur man tar hand om bambumöbler ramla in i dm, och om hur man gör med dem om det börjar regna….? Bär man in dem under tak?

Jag som aldrig läser bruksanvisning eller det finstilta hade faktiskt ingen aning så jag mailade istället för att fråga om lite bra tips och information om bambu.

Så nu har jag lärt mig att alla bambumöbler är handtillverkad, vilket innebär att varje produkt är unik.
& bambu är ett motståndskraftigt material som kan användas både inne och ute. Om man vill man att bambun ska behålla sina ursprungsfärg så rekommenderar de att den står under tak för står den ute så blir färgen mer grå med tiden. Det gör mig ingenting tänker jag.
Bambun bör också stå på en torr yta som trall, sten eller liknande för att undvika att benen absorberar fukt/vatten.
Fick också tips om att låta “fötterna” stå och dra i träolja. Det ska jag ta tag i.

Skötselråd:
Tvätta möbeln med en svamp som har en grov yta. Använd ett mögeltvättmedel eller så kan man  använda YES diskmedel eller ännu bättre ljummet vatten med ättika. Bättre för miljön.
Skölj väl med vatten.
Spreja en rengöringsprodukt som innehåller klor eller om man vill vinäger. Låt den ligga på ett tag och skölj sedan av möbeln med vatten och låt den torka i solen.Man bör vinterförvara torrt efter man har  gjort rent möblerna.

Så här ser det förresten ut i mina land just nu – det växer som tusan varje dag och just nu är jag så himla glad över att vi ska vara hemma så mycket i år. Då kan jag vara med mina blommor så mycket som möjligt.

Och Otto kan sitta ute varje dag och bygga modellflygplan.

Våra fina hönor får sällskap och vi kan baka rabarbermuffins av äggen.

Och så kan vi bada för i år är första sommaren med pool. Jag ska berätta mer om bygget för jag har fått mängder av frågor om storlek, duk osv.
Jag vill också berätta mer om varför vi tog beslutet att göra den här investeringen.

Detta sparar jag till ett helt eget inlägg dock för nu ska jag krypa till sängs.

Imorgon väntar nämligen en innehållsrik dag med We are Laja –  vi ska på teprovning och musselsafari.
Så spännande!!

Kommentarer till “I trädgården just nu – våra utemöbler

  1. Tack för att du delar skötselråd. När jag såg dessa solstolar hos dig, så köpte vi 2 st;) Du inspirerar:))

  2. Vilket paradis er trädgård är 💚 Där förstår man ju att ni trivs. Ha en fin fredag med te och musslor, två av mina dryck- och ätbara favoriter! ☀️

Kommentarer stängda