Hej. Jag sitter med näsan i tusentals bilder. Och då menar jag bokstavligen. Jag har en ny kamera och har inte riktigt blivit kompis med den än tror jag. Eller jag vet det.
När jag skulle ändra från självutlösare till “one shot” läge så har jag råkat lägga in en “high speed shutter”… Vet inte om det säger er något men resultatet är att jag tagit 25 bilder per sekund utan att ha riktigt fattat och nu har jag ett hiskeligt material från gårdagens fotografering. Dessutom har jag haft en inställning att kameran fotar både jpeg och raw samtidigt så alla bilder har dubblerats vid import. Vojne vojne.
Kommer ta mig en evighet att gå igenom allt och välja godbitarna.

Men jag är redan en bit på vägen.

Vi fotade på Strömma Farmlodge som vi faktiskt haft som location i över ett år nu. Man behöver inte gå över ån för att hämta vatten om man säger så – här är väldigt vackert, vi slipper dyra övernattningar och höga arvoden för modeller då det endast tar en halvdag att beta sig igenom de olika plaggen,

Jag har jobbat en del i olika produktioner under åren. Både som fotograf och modell eller influencer. I de lite större så är alla bilder bestämda i förväg – stylisten dyker upp med en pdf full av inspiratiosnbilder som ska tas på ett liknande sätt. Då är det allt från komposition, rekvisita och miljö som ska försöka efterlikna inspirationen där det enda som är olika är produkterna och modellen. Jag förstår att det måste vara så i en större produktion eftersom det är många människor inblandade och alla måste vara förberedda och veta vad som ska hända. Svårt att vara kreativ och ta saker på volley på plats då.

Jag brukar göra moodboards ibland och ha olika bilder som inspiration men det slutar alltid med att jag kör på känn och är spontan ändå. Igår hade jag inte förberett något als faktiskt. Hade med mig min oljerock och en hatt, några stövlar och boots bara.

Det blev okej. Jag är nöjd. Vi hade tur med vädret och den enda missen jag gjorde var den där dumma inställningen på kameran och att jag missade att filma sista location. Kampanjfotografering är en av de roligaste arbetsuppgifterna jag har tycker jag. Idag har jag beställt massa julsaker och haft möten kring jobbiga saker som hög valuta och ökade inköpspriser – det var mindre roligt.
Nu ska jag återgå till min gigantiska bildmapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Fel inställning men annars okej

  1. Vad är det för kamera du köpt? 25 bilder i sekunden låter underbart när man bara får ta kort på sina ättlingar när de utövar sina sporter. Så en sån är jag sugen på. 🙂

  2. Både vackra kompositioner och vacker bildbehandling! Fantastiskt vilken skillnad det gör med någon som vet att hantera en kamera och har öga för detaljer.

    1. Jag fotar med Canon EOS R5 , ett otroligt kamerahus, har ett fast 24mm Canon objektiv. Jag bytte för mitt andra kamerahus var slitet och lite trasigt, det hade tjänat mig väl varje dag i ett par år.

      1. Tack för svar. Tycker själv att det är så roligt med olika kameror och objektiv. Ja din kamera var ju verkligen väl använd. Men spännande och kul att lära sig en ny variant, om än samma märke. Ser fram emot dina kommande bilder.