Av en slump började jag följa Jared Leto på Instagram. För er som inte vet vem han är så kan jag berätta att han var med i en ungdomsserie som hette “Mitt så kallade liv” tillsammans med Clarie Danes och satte många hjärtan i brand på 90-talet.
Nu är Jared 51 år och huvudsångare i bandet 30 Seconds To Mars.

I alla fall – jag snubblade över min tonårsförälskelse nu som 44-åring  jobbandes med sociala medier och slogs över hur spännande kommunikation han har.

Han använder sin egen musik för att skapa häftiga reels som väcker engagemang. Han är närvarande, ödmjuk, rolig och autentisk. Sjukt snygg också förresten. Det är spännande och kul att följa och han når samtidigt ut med sitt budskap – att fler ska finna hans musik och att hans fans ska hänga med på vägen i musikresan, vara redo för nästa albumsläpp och se vart han spelar.

Det skadar verkligen inte att lyfta in spännande miljöer och vad man gör på fritiden. Det skapar ju bara ännu mer nyfikenhet kring honom och därmed blir man också nyfiken på musiken. Här är han och klättrar…

Skrev jag att han var 51 år? Herre. Är kanske tillbaka i min tonårsförälskelse…
Men otroligt, han är nu en stor förebild och grymt inspirerande i alla fall.

Han är också smart för han interagerar med ungdomarna och skapar grejer ihop med dem – det är klokt att samarbete med generationen under och haka på trender för att nå ut. Idag har Jared 11,5 miljoner följare på Instagram och det är riktigt kul att följa hans äventyr.

Jag nämnde detta för min vän Marina för ett tag sedan.
-Följer du Jared Leto?
– Va!? Han var jag jättekär i när jag var tonåring. Vad gör han nu?

– Kolla här, jag sträcker fram mobilen och låter Marina scrolla bland filmer och bilder.
Marina börjar gapskratta och utbrister:
– Men du är ju kär i dig själv Kristin! Kolla, ni är likadana ju, det är precis dig fast med ett skägg. Eller så ser det ut som din äldsta son i ansiktet över käkben och ögon. Hahaha, det här var ju för kul!!

Det hade verkligen inte slagit mig och jag ser själv inga likheter mer än att vi har långt brunt hår båda två. Gör ni?

Men i alla fall. Föredömligt arbete i sociala medier och en 51-årig gammal tonårsidol. Inte kattskit at följa så ett varmt tips @jaredleto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Kär i Jared Leto eller i mig själv?

 1. Nej inte Jared Leto! Får sektkänsla och “skön snubbe” vibes av honom (100% negativt). Tycker inte att du liknar honom vilket enbart är till din fördel!

 2. Det gick en del sektrykten om honom för några år sedan som kanske inte var sanna men nog är det väl vida känt att han och bandet systematiskt bjudit in underåriga tjejer för att festa och ha sex med efter spelningarna? Och regelbundet vittnar kvinnor om att han betett sig (sexuellt) våldsamt mot dem. Allt är kanske inte sant, men jag har svårt att se att han med detta rykte skulle vara en särskilt trevlig typ… sen hur han väljer att framställa sig själv i sina egna kanaler är förmodligen en helt annan sak.

 3. Alltså Jordan Catalano!!! Kommer inte följa på IG men däremot ska jag plocka fram DVD-boxen av My so called life som jag importerade från UK för dyra pengar tidigt 2000-tal. Vissa saker kan man inte streama! Tror jag har soundtracket från serien på CD också, äkta fan.

 4. Alldeles för tvålfager och beräknande för min smak. Kanske hör detta om olika typer av kommunikation hemma i kollegor-emellan-diskussioner? Åtminstone får jag en alltmer tydligare känsla av att det till syvende og sistd handlar om att kränga saker/livsstil för att tjäna pengar och jag kanske är naiv, men jag vill tro att det också handlar om andra värden. Indirekt blir vi läsare en del av en slags kundundersökning som det kan analyseras fram någon slags riktning ur; gillas den här eller den här kommunikationen mest?

  1. Jag tycker det är intressant hur kommunikationen i sociala medier utvecklas och det vet jag att andra som läser här också tycker.
   Men uppskattar man inte just den sortens inlägg där jag pratar inspiration, strategi, utveckling osv i mitt arbete så kan man ju ha god behållning av de andra inläggen jag producerar – eller hur?

   Och visst finns det andra värden än att kränga saker och tjäna pengar med min närvaro här på bloggen och instagram – det startade som en hobby och är fortfarande det roligaste jag vet.

 5. Det räcker med en snabb blick och jag tröttnar direkt. Följer inga kändisar på IG. Folk som i princip bara postar selfies orkar jag inte med. Hur orkar dom? 😉
  Med det sagt så vår äldsta som är 45 älskar Jared. Och jag som gillar lite ”hårdare”utseende tycker han liknar en tjej så ni är kanske lika?!
  Obs inte meningen att dissa någon bara hur jag tycker.

 6. Jag har inte haft Instagram på flera år och märker ofta att när folk som jag i övrigt håller med om cirka allt när det gäller estetik osv, visar upp konton de gillar i sociala medier så blir jag ofta lite oj vad oväntat.

  Men det är jag som är liksom utanför Instagram-världen numera och därför ser flöden där med helt liksom Alien-ögon tror jag. För det jag ser är att han poserar som att han är full av beundran av sig själv. Att varje bild är en idolbild på honom liksom. Inte i det att han är med på bilden. Utan hur han poserar. Jag har absolut inget emot selfies, tycker det är jättefint att se fina ansikten osv och tycker att de finaste bilderna bilderna från Frankrike här på bloggen är de bilder där du är med.

  Men min poäng är: När du är med på flera bilder på raken här (eller på insta,) så ser det naturligt ut. Det ser levande och äkta ut och det finns inget i dina bilder på dig själv som jag skulle si minsta lilla ”men varför gör du så” i. Trots att jag håller med din vän om att du är lika snygg som Jared. Utan det handlar om det där med att vissa använder sina ansikten och kroppar för att berätta något större/annat/mer än ”här har ni en snygging att beundra”. Även fast de samtidigt är snygga och beundransvärda.

  Fattar verkligen att jag låter som att jag dissar Jared och dessutom influencers i allmänhet. Men jag tycker att väldigt många kvinnliga influencers gör det där så bra trots att de precis som Jared snygg-poserar och helt enkelt säger kolla vad intressant och snygg jag är. Kanske är det jag som har nån sorts fördom om män som beundrar sig själva men… jag ser en man som är kär i sig själv och jag tror att det helt enkelt är min frånvaro från sociala medier som får mig att skruva på mig.

  Long story short: kanske lite lika men din feed är mer intressant för ögat enligt mig (trots lika snygga och absolut mkt tack vare att ditt fejs är med). Svårt sätta fingret på det. Det pratas mkt om att Instagram göder en sorts narcissism och jag tycker ändå att väldigt många navigerar i det helt utan att komma fram som en sådan. Men min Instagram-ovana blick ser en egenkär man hihi.

  Obs! Skulle inte tänkt eller skrivit så om nån som inte var en 1) internationell stjärna bekräftad av miljoner människor och 2) man.

  Och: detta Säger nog mest om hur off samtiden jag hamnat utan Instagram.

  1. Intressant reflektion – tack för den. Du har verkligen en poäng. Tittar man på Benjamin Ingrossos feed på Instagram ser det ungefär likadant ut – massa snygga bilder på honom själv. men antar att man har överseende och ser inte med den kritiska blicken då han är hela sveriges älskling och man vet att det är en ödmjuk och härliig kille genom de program man sett honom i.

   Det är trixigt det där med att vara sitt eget varumärke genom sitt utseende – jag märker själv att det går mycket bättre för mig i arbetet när jag plockar in mg själv och är med i bilderna jag skapar.
   Att Instagram göder en sorts narcissism kan jag hålla med om – det är svårt för många att navigera i den och jag kan själv tycka att det är utmanande. Just nu testar jag att skapa film av olika outfits för att se om min målgrupp gillar det – men med stor risk för att 50% av dem bara tycker det är pinsamt att se. Man måste ändå testa och se vad som går hem och försöka följa med i utvecklingen i forumet 🙂

   Tack för din kommentar.

   1. Bra poäng med Benjamin Ingrosso. Ang dina filmer så tror jag inte folk kommer tänka som jag tänkt om Jared, när du skapar content så är det ändå alltid liksom en verkshöjd (även om du skulle tycka att den kan dippa ibland så har du en väldigt hög lägstanivå i så fall. För din feed kommer fram som hantverk. I innehåll, i att se vad som är värt att visa och såklart i foto

    När en kändis bara har idolbilder så är första tanken att personen inte sköter kontot själv. Då lägger man inte in en tolkning att personen är kär i spegeln. Med Jared fick jag av oklara skäl känslan att han vill få en att tro att han är den som sköter Instagram och då blir det lite ok bara intresserad av sig själv. Men jag fattar såklart att det är en strategi (och den rätta osv). Menade mest att Instagram är så olikt den verkliga världen.

    Precis som varje film har sitt eget universum och en egen uppsättning med ramar för vad som är rätt o fel eller ”verkligt” (i det universumet) … och man liksom köper det. Är en kentaur huvudperson i en film så sitter man inte och ba men va, såg jag just en dude med hästben. Och på Instagram är ramen och logiken att den egna spegelbilden är det viktigaste för var och en.

    Ibland ser jag influencers på bloggar som tar foto i spegeln och poserar för att se smalare ut, och man ser förälskelsen i blicken. Då kan jag som är utanför den här Instagram-logiken ibland tänka: Om du blir sådär lycklig av att se smal ut på ett foto… tänk vad lycklig du skulle kunna vara om du såg en skog, ett hav, en ledsen vän som blir glad för att du tog dig tid att göra något för den personen. Jag får alltså en automatisk och helt idiotisk reaktion där jag alltså på riktigt tror att den här innehållsskaparen går runt så uppfylld av förälskelse i sig själv att hon/han missar livet.
    Det är för att jag inte befinner mig i Instagram universum med dess egna naturlagar osv. Känslan ör inte förakt utan en oro att personen inte ser resten av världen och går miste om mkt.

    Jättekonstigt haha. Såklart är det ögonblicket som syns på en stillbild.

    Men jag vet helt säkert att jag aldrig tänkt så om en bild på dig eller nån annan av de influencers som jag uppfattar som kreatörer.

    Jag har tänkt många gånger att du (mfl) lyckas på nåt vis att vara snygg som fan på bild utan att upplevas som upplagd till försäljning. När du lägger ut ett foto på dig i bikini så är det en skitsnygg tjej men de bilder du väljer (även när det är rakt av ”fina selfies”) har inte en mans blick. Jag kan se en influenser och tänka åh vacker vad härligt. Och jag kan se en annan influenser och tänka åh va vacker och bara känna glädje över det (tex här). Men kan se en annan influencer och tänka va härligt för henne att va så vacker men samtidigt känna en sorts stress. Att bilden förmedlar till mig att jag ska sträva efter att va nån annan. Båda är lika vackra. Båda använder samma strategi (Instagrams logik) men den ena ger mig energi och den andra tar energi från mig.

    Det är eg helt ointressant hur vi som är utanför Instagram reagerar såklart. Ville nog mest lyfta av hatten för att du lyckas va minst lika snygg som Jared Leto utan att man känner åh just det, jag borde kanske också ha varit sådär fin i min baddräkt. Man tänker bara åh va fin i baddräkten. Det handlar om blicken tror jag.

    Du ger när du lägger upp nåt. Och även pm jag fattar att du får bekräftelse tillbaka för det du ger så handlar den bekräftelsen för dej (tror jag) om att bli sedd som kreatör, som innehållsskapare, som konstnär, och bekräftad som entreprenör och strateg. Medan min Instagram-ovana respons på vissa andra influencers är: den här personens enda syfte med bilderna är: att ta emot beundran för sitt utseeenee.

    Ge vs ta.

    Jag tog många selfies när jag hade Instagram. Som bl.a. fotograf så såg jag det som ett roligt sätt att leka med ljus och foto. Enkelt vara sin egen modell. Likes kom absolut men jag tänkte inte ”yes ännu en dag där mitt ansikte dög åt andra”. Jag tänkte ”va fint att de uppskattar den vackra bilden jag skapade. Eg hade jag kunnat fota en hink med kräftor lika gärna.

    Men ibland sa folk: så där ser du inte ut på riktigt. Det var som att en del (mest kvinnor tbh) blev provocerade av nån sorts idé om att jag håvade hem orättvist mkt bekräftelse i universumet ”mansblick på normsnyggt ansikte”. Jag vet förstås att jag är vackrare (enligt normen) på mina foto än o verkligheten: jag är en svinbra fotograf. Men jag vet ju vad som är foto och vad som är verklighet så jag tog berömmet som en eloge för mina skills, inte liksom betyg på min sk snygghet.

    I Jareds bilder ser jag ingen håv om att bli kallad snygg. Jag ser nån som vet att den är det och jag ser en order om tillbedjan. Haha. Obs jag vet att det är jag som ser fel. Utan mina Instagram-brillor.

    Nog om mig! Ursäkta lång utläggning. Ha en superfin dag.

  2. Jag har ofta tänkt på att olika influencers ser annorlunda ut när de fotas av någon annan än av sig själva. Om de gör tex ett event eller så och andra tar bilder så blir jag ofta lite förvånad över att en del ser olika ut mot i sitt eget forum. Bara ngt jag reflekterat över. Och klart man hade en crush på Jared. Vem hade inte?

 7. Hmm.. den där snubben har varit involverad i lite suspekta aktiviteter.
  Men to each their own. 🤷‍♀️

 8. Underbart! Marina är nog inte helt fel ute, det sägs ju att man gärna förälskar sig i någon med liknande drag som en själv. Äktenskapstycke kallas det visst.