Den sjätte september tar jag mig ut i löparspåret igen och drar sedan ut kroppens muskler på yogamattan.  Sedan simmar jag i krispigt svalt hav och plockar med mig blomblad från vresrosorna längs strandpromenaden.
Nu älskar jag världen så mycket mer igen och kan faktiskt inte förstå varför jag valt bort rörelse när jag behöver det som mest.
Vid lunch fotar vi tång nere vid Subbe Fyr och tacksamhet sprider sig i bröstet.

Jag lyssnar på ljudbok – på den omtalade Trion. Min man säger att den är för “svår” för mig och skrattar åt att jag vilat min hjärna med tonårsserier en veckas tid – jag har sett filmer som The Kissing Booth 1 och också The Kissing Booth 2. Jag har även sett He’s all that och han har rätt – min hjärna behöver enkel dramaturgi med en klassisk  “boy meets girl” och en konflikt som ska leda till något slags slut då alla blir glada och jättekära i varandra. Det är som när kroppen behöver glass – ge den det.

Fast nu behöver min kropp msm och kimchi, syrade grönsaker och gröna smoothies. Och The Good Doctor på Netflix.
Måste lyssna om på boken Trion – har tappat bort mig totalt bland karaktärerna och är tre timmar in i boken. Vad händer – vem är ihop med vem och handlar den ens om något?
Har du läst?

I natt drömde jag att Benjamin Ingrosso var kär i mig, så sjukt, vaknade tvärt och var sen övertygad om att jag glömt stänga av ugnen på jobbet. Körde genom stjärnklar natt medan P3 spelades Maroon 5 – klockan var 04.03 och ugnen var inte på. Körde tillbaka fast vände på halva vägen för jag fick för mig att jag inte låst dörren. Det var låst.
När vi var i Frankrike i början av sommaren fick vi köra tillbaka till huset tre gånger för jag var övertygad om att jag inte stängt av spisen – alla gånger var den av.

Nu ska jag plocka upp högarna med kläder och andra grejer från rummen här hemma –  ett fototeam kommer hem hit till mig klockan åtta imorgon bitti. Känns alltid så jobbigt när människor ser mitt hem och trädgård  i verkligheten – får liksom en känsla av att de kanske blir besvikna. Så dumt. Det är väl var det är liksom.

Nu drar bloggen igång på riktigt här igen tänker jag.
Bokcirkeln ska komma tillbaka, mina intervjuer och även teman som Kvinnokroppen och Entreprenörskap ska dammas av.

 

Kommentarer till “Filmer, drömmar och svala bad

 1. När jag är sådär slut fotar jag exempelvis eluttaget när jag har dragit ur kontakten till strykjärnet, bara för att senare kunna kolla på mobilen och försäkra mig om att jag faktiskt osv. Fast ibland är det kanske just en ensam nattutflykt man behöver 🙂

 2. Hej Kristin, tack för dina fina texter. Älskar det avskalade och ärliga, att glansig yta inte är målet. Har lyssnat på Trion och tyckte mycket om den. Lugn och lockar till eftertanke. Det händer inte så mycket, vilket jag tycker är underbart. Karaktärerna får tala. Ibland när jag lyssnar på en bok tappar jag tråden. Då tänker jag att min hjärna måste få vara för sig själv en stund. I Trion tyckte jag det tog ett tag att greppa karaktärerna men de blir väldigt nära och tydliga efterhand. Har du läst Samlade verk? Om inte tipsar jag om den till Bokcirkeln. Ha en fin dag! Anna

  1. Hej Anna,

   Tack för tips! Den har jag inte läst.
   Tack också för fint beröm – vad glad jag blir.

   jag fortsatte med att lyssna på boken igår och den är fantastisk vacker och målande.

 3. Jag följer bara en blogg och det är din. Tack för den. Väldigt fin och tänkvärda texter.
  Jag kommenterar aldrig annars så jag skäms för min ytlighet nu men jag vill så gärna fråga om den guldiga lampan på matbordet. Så nu frågar jag -var kommer den i från?
  Tack och kram

 4. Skönt att läsa lite så man blir lätt i sinnet. Jag träffade anhöriga i helgen som mest är deppiga och trötta. Över mindre barn och Corona. Jag ser fram emot mannens födelsedag och vår 10 åriga bröllopsdag, resan till kreta i slutet på september, men vad vet jag vad som blir av? Jag var lite glad över allt tills jag träffade dem…. Påverkad av negativa tankar och beteenden. Och Corona ökar på sonens skola, så resan hänger på en skör tråd…även om vi visste det från början, att den kanske inte blir av pga det ena eller andra så hoppas man ju… varvar med svalare bad i både sjö och hav och andas lite extra!

 5. Känner igen det där med ugn och lås. Jag gör det när hjärnan är trött. Lättare för hjärnan att fokusera på sådant än på allt annat när det är mycket, fick jag en gång förklarat av en psykolog.
  Yippie med din blogg: älskar dina inlägg- dina texter är så läsvärda och ärliga. Ha en fin tisdag!

 6. Fin läsning. Ser fram emot bloggen, teman och bokklubb. Jag läser också om en bok. En bra bok om att vara hsp, högkänslig. ”Hitta din känslokallt”. Bra att läsa den fler gånger märker jag. Ser nya saker, både sådant jag märkt att jag vuxit i eller kanske valt att se annorlunda. Lärt mig solla intryck. Och. Rörelse, gröna grejer, örtte och msm tror jag gör gott även där. 💚

 7. Benjamin asså ?! Låter ändå rimligt ! Hahaha !
  Tycker att Trion var fantastisk, varannan mening var ju som en hel jäkla dikt i sig. Älskade språket och ville ha skrivit den själv. Avis. Förövrigt var alla ihop med alla och den handlade inte om något alls.

  💘💘💘

  1. Men gud, väldigt rimligt…han är i min sons ålder, phu… hahaha.
   jag älskar språket i boken men det händer liksom nada. men ska absolut ta mig igenom den. kram till dig

Kommentarer stängda