Jag skippade helgbuketten denna vecka och plockade fram min blomsterpress istället. Försöker lägga band på mig att inte köpa blommor det inte är säsong för men ibland faller jag dit ändå såklart.

Längtar efter min egen trädgård och dess blommor – har så många planer för den i år.
Men de här torkade blommorna från i fjol kan jag njuta av nu i tidiga februari då temperaturen ute visar -12. Det är häftigt!

Rudbeckian blev en sann vän under sensommaren – så trogen och vacker att blanda in i buketterna.

Den blev tjusig att att pressa också.

Jag plockade ur mormor Ruths gamla skolfoto ur en ram och valde en vit rosenskära att byta med.

Här tänker jag att det bara behövs en ram med glas och det gulnande pappret får agera bakgrund. Fint så!
Tänk vilken bra gåva att ge bort under vinterhalvåret. Eller kanske är detta starten på en ny tavelvägg här hemma.

Rosenskära och blomstermorot.

En liten tejpbit bara så var den klar.

Så fint – eller hur?

Har landat i min soffa här hemma alldeles mör i kroppen efter en familjedag ute i snön. Nu vankas pizza, bastu och tidig nattning.

Kommande vecka ska jag ha jourtelefonen för Kvinnojouren och det är första gången jag har ansvaret för den. Jag är redo men det känns ändå nervöst – jag vet inte vad jag har att vänta mig. Under kommande vecka tänkte jag berätta i ett inlägg om hur det är att vara volontär på kvinnojouren och samtidigt berätta lite mer om vad man kan göra för att hjälpa någon som är utsatt för våld.
Sedan har jag min första intervju gällande min serie om förklimakteriet och den är jag jättepepp på att skriva om. Jag väntar också in prover på vårt mönstertryck inför vårens linneprodukter. Mycket som ska hända med andra ord.

Hoppas ni haft en fin helg och njutit av det vackra vintervädret. Vad har ni hittat på?

Kommentarer till “Från min blomsterpress

 1. Jag har länge tänkt bli volontär på kvinnojouren, tänkte faktiskt på det senast igår. Får vänta till barnet är lite större bara. Ska bli intressant att läsa om.
  Var kommer den fantastiska blusen ifrån?

 2. Vi inledde barnlediga helgen med ett par glas vin för mkt så i lördags blev det sovmorgon och sedan en lång promenad ute i det soliga kalla, följt av filmkväll under en filt. Igår var vi inne i stan för första gången på länge, vi promenerade omkring tills vi var genomfrusna och sen drack vi kaffe långt in i hörnet på ett nästan tomt café. En märklig känsla. Kvällen avslutades med ett varmt bad och sen en dålig 80-tals skräckis i soffan.
  Idag kommer mina barn så nu börjar vuxenallvaret igen❤️

  1. Låter som en mysig helg – så skönt att bara få rå om sig själv och ha en barnledig helg. karm och fin vecka till dig

 3. Låter som en fin vecka att se fram emot. Jag åker långfärdsskridskor, flera timmar om dagen. Har den stora lyckan att bo bara några hundra meter från en stor sjö med plogad bana som löper 12 km längs strandlinjen. Lyckan spritter i varenda cell!

  1. Men kors så lyxigt – jag skulle gärna vilja lära mig det. Låter underbart!

   Jag åkte skridskor igår och då har jag inte åkt sedan jag var barn – det gick väl sådär… hahaha. Men det var väldigt härligt för vi var på en sjö och lekte både vuxna och barn. mysigt!

   1. Ha ha, ja det är ju vingligt som tusan i början! Men så kul, och mysigt när man kan vara ute tillsammans hela familjen.

  1. Hej!
   Jag vill gärna läsa om det är något som saknas på Kvinnojouren som man kan bidra med? Sängkläder, hygienartiklar, leksaker eller vad som kan behövas. Vi är många som vill hjälpa. Såg dokumentären En våldsam kärlek vilket verkligen fick mig att fundera om jag känner någon som befinner sig i en utsatt situation? Vad kan jag göra? Så skriv, skriv och skriv.

   1. Detta beror lite på vilken kommun man tillhör – tex. på vissa platser kanske de har alldeles för mycket gåvokläder så de inte ens kan ta hand om det och på en annan plats så är det tvärtom. Bäst man kontaktar den lokala jouren och kollar med dem. Jag ska skriva vad som behövs hos oss 🙂 kram och tack

Kommentarer stängda