Hej,

Kikar in här på kvällskvisten denna lördag. Efter en dag med jobb, träning, ett långt bad och tidig middag. Jag är själv hemma och just nu drar både Netflix och tvättstugan i mig. Känns skönt att vika kläder och lyssna på ljudbok eller lägga sig i soffan och glo på serier.

Är det något jag rekommenderar er alla så är det att ordna tid till att vara med dig själv –  inte för en weekend med tjejkompisarna eller en timmes massage eller för att gå till tandläkaren.
Utan minst ett dygn med bara dig själv och inga måsten. Be din man ta barn och hund och åka till sina föräldrar eller vad som. Det är en så bra investering för alla att man får sin egna tid att disponera hur man vill utan kissnödiga hundar, barn och allt som kommer till med giftermål och familjeliv. Släpp alla måsten eller kom ikapp med måsten – det som får din kropp att må bra.

Och boka då inte in massa saker med vänner. Var med dig själv.
Det behöver alla. Det är fint att få längta efter varandra lite också ju.

Fattar såklart att detta blir svårt  för många i dessa pandemi-tider. Men sedan, när den här skiten är över.

Jag upplever ibland att vissa mammor gör sig själva helt oumbärliga och tror att familjen inte fixar att vara utan henne. Det är synd. För alla.

Innan jag gick ut för en lång promenad igår så gick jag ett varv i trädgården och kikade på frosttäcket som lagt sig över den. Så vackert. Och lite sorgligt.

Jag har faktiskt inte fått ner mina tulpaner än -hur snabbt fryser jorden så det inte går att gräva…? En och annan dahliaknöl ligger också kvar i rabatten.

Plockade en frostbiten bukett Rudbeckia.

Så vackra. Detta var en av sommarens mest givande blomma. Lägg det på minnet inför frösådder i vår.

Här är det mysigt att vara året om. Imorgon bitti ska jag göra det vinterfint här ute för Hanna Wendelbo och min live vid 10.00.

Klockranka.

Jag har spenderat mycket tid på jobbet under dessa dagar – det känns skönt när ingen väntar på en där hemma och man kan bli klar. Jag har tagit bilder, städat och fått gjort saker som jag skjutit upp.

Vårt kök här är världens mysigaste tycker jag. Skåpet köpte jag på auktion och sedan hjälpte min svärmor mig med att måla det grönt.

Så välbehövligt att ha tid att fota och inte stressa – så blir det ofta för mig och det är ok för jag gillar när saker går fort. Men det är också skönt när arbete får ta tid och man kan fixa med belysning och vinklar. Jag tar dessa på mig själv med stativ och använder en dagsljuslampa som blandas med det naturliga ljusinsläppet.

Det blir vackra skuggor tycker jag.

Nä, nu ska jag känna efter vad jag känner för mest. Kanske jag bara ska sova.

Hoppas ni har en fin helg och får ett härligt advenstmys imorgon. Jag postar förresten ett jätteviktigt inlägg här imorgon kväll så kika in då. Kram från mig.

Kommentarer till “Frost och självvald ensamhet

 1. Instämmer till fullo. Och känner sånt behov av det just nu. Jag pluggar och har flexibel tid men vi bygger också ut vårt hus vilket betyder att våra två snickare jobbar hela veckorna, supertrevliga och fint sällskap på lunch samt fm och em-fika men man är heller aldrig själv! Stort behöv av iaf en liten stund varje dag.

  På höstlovet åkte min man och yngsta sonen till barnens farmor och farfar, vår äldsta var hos mina föräldrar.

  Så jäkla skönt. Kunde precis som du sa känna, vad vill jag göra just nu? Otroligt skönt. Så vilsamt och givande. Kan tänka mig en vecka i vinter också, haha! Men svårt med Corona. Men mannen kan nog ta med dem på något en helg iaf.

  Ha en fin första advent!

  1. Håller tummarna för att du får lite ensamtid i december – man behöver samla sig för att orka med helt enkelt.
   kram K

Kommentarer stängda