Förra veckan spelade jag in en liten film om något av det godaste jag vet – semlan!
Och idag – då det är hjärtans dag – så passar det extra fint att bjuda dig själv eller den du håller av på en. Inte sant?
Jag gillar att hacka ner stora bitar mandel i mandelmassa som jag river och blandar med en skvätt grädde, det blandar jag sedan med ”vetebrödsinnehållet” som jag karvar ur bullen med en kniv.
Med detta innehåll blir semlan saftig, och extra god med lite crunch.
Det bästa är att alltid ha en påse med frysta bullar hemma vid denna årstid. Det är lätt att bara plocka fram ett par, tina, blanda och spritsa. På ett kick så har du ett semmelkalas med grannen eller barnen.
Tänk på att inte göra för stora vetebullar och kanske på att ta dig ut i solen för en promenad innan eller efter semlan.
Så här såg det ut från bryggan då minusgraderna slog till förra veckan. Och så här blev resultatet från min lilla film: