Lika mycket som jag är helt för “man tar seden dit man kommer”  så är jag också rätt bestämd med vad jag vill äta som första mål på dagen. Jag kan absolut tacka ja till alla sorters olika middagar och även desserter om jag blir bjuden men beslutar gärna själv vad jag ska äta till frukost och får jag möjlighet att välja mat så tar jag gärna det min mage mår bäst av.
Jobbar man så här i flera dagar i ett annat land så är det jättejobbigt att gå runt med uppsvälld krampande mage och jag ger mig själv gärna förutsättningar för att orka så mycket som möjligt och må så bra jag bara kan. Jag vet inte om det låter präktigt eller så men jag prioriterar i alla fall att må mitt bästa jag.

Minns i början då vi flyttade till Frankrike – vi gick och köpte baguette och croissant för det kändes så himla festligt – det var svingott såklart men det slutade bara med att jag mådde illa i flera timmar och det var liksom aldrig värt.

Denna morgon serverades det bara toast, konstiga flingor, korvar och inlagd frukt till frukost på vårt hotell. Man kunde beställa ägg så jag tog två kokta och ett helt äpple ur en frukstskål. Fick också tag på gröt kokad i mjölk och honung. Ingen bra start så redan vid 11 var jag jättehungrig.

You do you – tänker jag. Ta vad sjutton ni vill ha brukar jag säga till mina barn vid en hotellfrukost för det är ju så härligt att få välja och vraka. En kommer alltid tillbaka med tallriken full av goda frukter och meloner och en annan går direkt till våffeljärnet och Nutella burken. Vi är olika och så ska det få vara.

Men om det är så att du tycker det är svårt att finna hälsosamma alternativ på en frukostbuffé för utbudet är för stort så kanske detta kan vara inspirerande.
Så här gör jag – detta brukar jag kika efter på frukostbuffén för att få i mig bra grejer.
Först tänker jag protein och kollar vad som finns. Brukar undvika äggröra eftersom många hotell köper ägg på tetrabox och det känns inte så färskt och fräscht. Jag tar kokta ägg eller stekta. Färskt frukt, grönsaker, keso, osockrade bär, nötter, frön och naturell yoghurt – detta brukar alltid finnas på svenska frukostar. Finns det färkspressad juice eller juice som inte är sötad så tar jag den men annars tar jag vatten eller te till maten. Fröknäcke har en del och det är ju super med en bit ost på.
Här på Irland kunde jag finna ovan en av morgnarna. Ägg, sallad, grapefrukt, melon och gröt med bär. Gick och hämtade två extra ägg och stod mig sedan till lunch.

Hemma i Sverige gör jag smoothie med protein och ibland äter jag ett kokt ägg till.

Vad funkar för er om morgonen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Hotellfrukost – vad tar man?

  1. Jag vill ha varm mat och älskar ägg, men det ger mig inte riktigt så mycket protein som jag behöver så jag får komplettera lite. Och kaffe till förstås! 🧡

    På hotellfrukost tänker jag som du; först protein, sen något lite extra gott. Jag bor inte på hotell så ofta att det ställer till det för mig 🙂