innehåller reklamlänkar

Idag har jag målat om de här garderobsdörrarna i badrummet och då kom jag på att jag nog vill blogga om mina hud-och hårvårdsrutiner.
Ni är många som frågar om mitt hår nu när det är mörkt och längre – vad jag har för färg och så vidare. Men vi börjar med kroppen tycker jag.

Jag har faktiskt tagit med mig badtång hit ner – tänkte att jag nog inte får så mycket av det här. Hemma skrubbar jag mig regelbundet med sågtång då jag badar i havet och då brukar jag även dra tångruskan försiktigt över ansiktet.

Tång är rik på oljor, mineraler, spårämnen, vitaminer  och alginater som är bra för huden. Dessa ämnen frigörs allra bäst i hett badvatten och dessutom öppnar det varma vattnet hudens porer så att dessa ämnen kan tränga in i huden – det ger en lenande, mjukgörande och återfuktande effekt. & det är verkligen superskönt att ta ett tångbad. Men man blir ordentligt trött efteråt så man får planera in en stunds vila i sängen efter.

Tångbad stimulerar blodcirkulationen, mjukar upp stela muskler, lindrar värk, hudirritationer och är också bra mot  solbränna. Man avslutar badet med att skrubba av kroppen med tången. Efter badet kan man låta huden självtorka. Vi säljer badtång hos oss på KLco och det gör även L:A Bruket – denna tång är skördad för hand utanför Varberg och man kan torka den efter badet och använda den en gång till.

Jag har inga avancerade hud- och hudvårdsrutiner men jag är väldigt noga med dem jag har.

Jag brukar torrborsta kroppen och ibland skrubbar jag mig med L:A Brukets saltskrub. Så skön och då blir man lite oljig och återfuktad i huden.
Antingen smörjar jag in kroppen i en bra lotion – här är det väldigt viktigt med doften tycker jag, hatar verkligen att använda grejer som doftar syntetiskt. Brukar alltid landa i att jag använder L:A Brukets grejer. De senaste veckorna har jag använt en olja gjord av lin – det är ju en restprodukt då man odlar lin till kläderna vi skapar hos KLco. Känns extra kul att smörja in kroppen med detta och den är dessutom full av massa omega3.
I den lilla burken har jag min egna ringblomssalva. Denna sommar gjorde jag ett helt gäng och den är super för torra läppar, nagelband och hälar.

Jag tror att alla kalla bad och alla bastustunder också gör underverk för huden. Det blir som gymnastik för huden att variera varmt och kallt på det sättet.

Och ansiktet då – jo, jag har använt Beauté Pacifique aniktsvård i ett par år nu och jag är så himla nöjd – min hud har blivit mycket bättre och är aldrig torr eller irriterad. Tyvärr är ansiktsmasken och ögonkrämen slut så jag måste köpa nya – brukar sova med ansiktsmasken då och då för att huden ska få en extra boost.
Sedan varierar jag med ansiktspeeling mellan Beauté Pacifique och L:A Brukets. Glömde fota ansiktsrengöringen och ansiktsvattnet – brukar ta någon som finns på apoteket och har faktiskt inte funnit någon favorit här.
Har ni något tips?

Nu kommer vi till håret. Jag har låtit mitt naturliga hår växa ut sedan årskiftet 2020 och försöker att inte belasta det på något sätt, varken med blekning eller värme. Borstar knappt håret för jag vill inte slita på det. Jag tvättar håret 1-2 gånger i veckan med Olaplex 4 & 5 och någon gång varje månad sover jag med hårinpackningen Olaplex 8. Jag äter också MSM för det sägs vara riktigt bra för hår och naglar. Här åker linoljan fram också för jag har glömt ta med min hårolja – jag brukar ta lite olja i de torraste hårtopparna.

Smink kan jag inte skriva om för jag är kass på det och tycker också det är rätt tråkigt att sminka sig. Men jag borde verkligen uppdatera grejerna i min sminkväska – känns som jag har kvar ögonpennor från tonåren typ. Tips?

Vad har ni för hud- och hårvårdsrutiner?