Denna morgon gick jag upp tidigt för att hjälpa till med matlåda och skjutsa min äldsta till jobbet. Därefter var jag fast besluten att sätta igång att lära mig dreja här bakom den “lilla” rosenbusken.

Phu. Jag har verkligen laddat mentalt för denna stund. Jag vet att jag har så dåligt tålamod och tröttnar när jag inte är bra på något. Och jag fattar ju, detta kräver lite träning, helt klart.
Jag ger keramiken några timmar – kl 07.30 till 10.30. Sedan ska jag skjutsa nästa grabb till Småland.
Men jag har redan tröttnat lite och tagit en paus för att blogga, samla ihop mig och göra en kopp kaffe till.

Det var ju skitvårt, ghaaaaaa!!!! Att få klumpen centrerad och att dreja upp med samma tjocklek på kanterna är verkligen en utmaning. Är kavling min grej istället? Ringling?

Men stop och belägg nu, jag har bara hållit på två timmar så nu ska jag bita ihop, sätta på radion och träna som tusan. Jag fortsätter ikväll igen, tänker inte ge mig.

Det här är en lärorik utmaning och jag tror verkligen att en sådan här grej kan vara bra för mig. Det är närvaro 100% och att skapa med händerna är bland det bästa.
Så vadå om man inte blir proffs, älskar skeva saker också. Det är resan som är målet och allt det där.

Tack o hej från mig.

Jo, en sak till förresten. Det märks att det är sommar – en del checkar ut och scrollar inte alls bland sina sociala medier och en del ökar då de har mer fritid.

Man stör sig på influencers! Man vill spy på vad de lägger upp – för sådär har ju ingen det i verkligheten och blä vad man mår illa. Kanske skickar man ett syrligt dm eller en spydig kommentar. Jag fattar. Så funkar det.
Jag läste “Ingen vill höra en influencer gnälla”  hos UnderbaraClara för en tid sedan och det inlägget fastnade verkligen hos mig.

Jag saxar en text från i inlägget här:

“Men det får mig också att tänka på hur det måste vara för bloggläsare som tvingas höra influencers klaga över hur mycket kritik de får? När influencern får hundra snälla kommentarer men bara svarar på den enda otrevliga som skrivits – ja gör kanske ett helt inlägg om den? Och för influencern ifråga känns det relevant och viktigt. Men för många följare blir det obegripligt – kanske också en smula otacksamt? En populär influencer får mer beröm, snälla ord och pepp under en dag än de flesta får på en hel månad! En influencer skördar otroliga mängder bekräftelse på det hen skapar och gör. Det betyder såklart inte att man inte har rätt att bli sur eller ledsen av kritik. Men vem orkar lyssna på klaget? Jag som läsare gör det då inte. Ring en vän!”

Läs inlägget i sin helhet här.

Kan vi inte alla påminna oss om att det som läggs upp i den lilla rutan är endast en bråkdel av en människas liv och är det oskönt att ta del av det så avföljer vi. Jag har avföljt en en hel del som får det att skava i mig. Inga problem.
kram och hej.

Kommentarer till “Hur går det med keramiken? Och om influencers som gnäller…?

 1. DU MÅSTE VISA LERAN VEM DET ÄR SOM BESTÄMMER!!! skrek min annars så lugna och milda vän till mig när jag skulle få prova på att dreja för första gången i hans lilla studio. Först då förstod jag hur mycket man måste ta i med hela kroppen för att få den där lilla, lilla klumpen av lera centrerad. Och sen gick det bra. Så det är mitt bästa tips 🙂

 2. Heja dig!! Jag är i stugan denna veckan med så hör gärna av dig om du vill ha pepp och lite tips och tricks som jag lärt mig under alla mina kurser 💗 kram Lisa

 3. Det är väl 10 000 timmar som krävs för att bli bra och typ det dubbla för att bli proffs på något 🤪

 4. de som har det bäst gnällar mest – tja, så är det väl ofta och överallt 😉

 5. Det er jo egentlig godt å høre at man ikke blir proff på noen timer, selv om det kjens tråkig.
  Man får respekt for de som holder på med håndverket, tykcer jag og gremmes litt over at man hadde ønsket at keramik var lite billigere.
  Respekt for at du hopper i det og ønsket om å lykkes.
  Lykke til med øvningen og håper at du sving på det etterhvert 🙂

  1. Verklgen – känner djup respekt inför hantverket och ännu mer förståelse för att handgjorda grejer kostar en rejäl peng.

 6. Det är så himla fint att följa med på keramikresan. Det är skönt om man kommer in i stunden och lyckad koppla bort allt annat, jag själv kommet in i “the flow” när jag spinner garn och det är en väldigt härlig känsla. Dreja på bara, du kommer bli galet stolt när du får till din första bra mugg eller skål eller vad det nu blir.

Kommentarer stängda