Ja, vad säger man?
Har man tagit sig vatten över huvudet när man vill kasta in handduken och lämna walk over i början av juli?

Hade jag stannat hemma hela juni så hade jag inte tappat kontrollen över trädgården så gruvligt – det är jag helt övertygad om. Det växer inte alls som jag vill och jag har inte bundit upp plantorna ordentligt, klint och vallmo tar över och gör allt risigt och fult.

Men det är samma visa varje år – jag får en dipp när allt blir övermäktigt och ledsnar på hela alltet. Sedan lägger jag ett par effektiva timmar i trädgården och är sedan på banan igen. Der gäller bara att riva bort allt jag inte vill ha och binda upp.
Plättlätt egentligen nu när jag tänker efter…hahaha..

Jag har skördat mangold, fänkål, morot, rödkål och massa krasse till matlagning. Även kamomill, ringblomma och salvia, detta ska jag göra te på.

Ett stort rödkålsblad fick följa med in i till lera och bli ett fat. Ska visa er hur det blev strax. Jag har börjat laborera med att kavla leran och det var bra mycket lättare än drejning. Nu testar jag bara lite och leker mig fram. Otroligt mysigt att sitta här ute på morgonen innan alla vaknat med en matchalatte vid sidan och en podd i öronen. Här har jag kavlat i slöjsilja och vallmo.

Här är min fångst från trädgården. Jag har fått både löss och kålfjärilslarver på en del av min fina krasse och grämer mig mig lite – hade stora planer för denna växt i år men nu känns det som jag bara får riva upp och kasta. Men de jag planterat i blomsterbäddarna har hittills klarat sig så vi får se om min dröm om att skapa en gång likt Monets trädgård är genomförbar…

Ja, det var allt från min trädgård idag. Ska checka in med ett inlägg om Bokcirkeln så snart jag kan.
Har prioriterat bort läsning sedan jag kom hem från Frankrike. Hur går det för er?

Kommentarer till “Status – nu växer det utom all kontroll

 1. Kaos i vår trädgård också och då har vi ändå varit hemma. Vem sådde ringblommor precis överallt liksom? 😳

  1. hahaha, smyger det sig in lite härskarteknik här bland alla trädgårdstankar…
   Vi delar nog inte samma intresse helt enkelt 😉
   Tack för omtanken Cleo, ha en bra dag och fin sommar.
   Kristin

Kommentarer stängda