Vårt hus i Frankrike såldes vid årskiftet och nu har de nya ägarna flyttat in. De köpte huset möblerat så alla skåp, bord, sängar, stolar och så vidare står kvar. Vi tog med oss ett par saker vi hade fäst oss vid extra mycket, all konst, keramik och en del lampor. Minns ni den här tavlan förresten?

Jag fann den på en marknad i Montpellier. Min man tyckte den var för dyr men jag kunde inte motstå – men hallå, är en tusenlapp verkligen dyrt för en stor oljemålning från början av 1900- talet?
Den är ju fantastisk! Drömmer om att ha den i vårt nya sovrum.

Vår vackra mobil packades ner såklart – jag får så mycket frågor om den här på Instagram. Jag köpte den på Artilleriet men tror inte de har kvar den där tyvärr.

Småprylar som detta packades också ner – perfekt i det nya hemmet. Pärlhalsbandet fyndade jag på en marknad i Sête för ett par hundra och tavlan är från marknaden i Bezier. Så roligt att ha minnen från varje tillfälle då jag fann dessa – vart och när, framför allt vem som var med och skapade en fin dag ihop med mig.

Vår dagbädd på terassen fick faktiskt åka med i flytten – vi meddelade de nya ägarna att vi inte lämnar den. Vill verkligen ha den på vår nya terass bredvid det lilla orangeriet.
Om den får plats nu tänker jag, ghaaa…. är det inte dubbeldörrar ut från köket där?
Måste tänka lite nu och kolla på bilder.

Deppigt att lämna det fina bordet och stolarna. Även jobbigt med skåpet i sovrummet som hade en vacker spegel – det var ett otroligt fynd!
Vi lämnade även kökslampan ovanför matbordet så jag har funderat lite på vad vi ska ha i det nya köket.
Idag slog jag till och beställde en drömlampa. En jag faktiskt redan köpt en gång tidigare men fick sälja på grund av för stor.
Men nu får den plats i det nya – blir så glad!

Jag hade tänkt hänga in den här vackra svarta kristallkronan i sovrummet i det förra huset men hade inte tillräcklig takhöjd.

Lampan köptes då av min vän Åsa istället. Vi bor nu på samma gata här nere i Languedoc och planerar att ha det riktigt mysigt i påsk. Hoppas vi möts upp här nere igen runt den stora vintagemarknaden i Pezenas också. Drömmen!
Så fin lampan blev i Åsas hall, visst?!

Ni följer väl @asasanemyr på Instagram?

Så här ser det ut i i det nya köket.

Den förra ägaren lämnar allt som det är – han tar  endast med sig en tavla från ett barnrum. Det betyder att vi måste röja en hel del när vi flyttar in tror jag men jag kan tänka mig att tavlan i köket får sitta kvar, att vi målar hyllorna och byter till svarta konsoller och ställer dit våra egna glas. Stör mig på elementet såklart – ska man måla det svart kanske? Eller någon annan kulör som känns bättre ? Jag har inte bestämt mig för om vi låter väggen vara som den är eller om vi målar om köket.

Tycker det är lite fint när färgen skrapats bort men får nog skrapa lite bättre va? Det flagar ju där vid fönstret?
Regnar säkert in – wtf…
Är det globalknivar? Tänk om de är kvar – det är bra!

Jag är verkligen inte överförtjust i golvet men jag tror det kan bli bra med våra stora mattor och den rostfria spisen vi beställt. Diskmaskin, kyl och spis står redan hos en vän nere i Frankrike och väntar på att vi ska komma och flytta. Jag har också haft en idé om att beställa tre kärror grus till trädgården så det kommer då vi är där men min man säger att vi nog får försöka fokusera på att bara flytta in först.
Köksön ska bort och så tar jag med ett äldre bord jag  redan har i Sverige. Utanför bild till vänster är matplats och här tror jag vi kan behålla det befintliga köksbordet och bara ta med några äldre mörka stolar – dem vi hade hemma i Varberg innan. Dröm om man kan ta bort elementet men jag som varit här nere sen höst och vinter nu vet bättre än så… Satan vad kallt det är i ett franskt stenhus om vintern.
Herregud! Måste absolut fixa de öppna spisarna så det går att elda i dem.

Ja, det var lite om mina tankar inför denna flytt. Den rosa vackra entrén står och väntar på mig – känner det i hela hjärtat. Den gamla ägaren hade döpt huset till Le Vigneron, vilket betyder “vinmakaren”. Antar att det är på grund av att man gjorde vin i källaren förr – gigantiska ekfat och gjutna tankar finns fortfarande kvar och jag tänkte låta min sjuttonåring se om han kan bygga bord och bänkar av virket till trädgården. Jag tycker namnet är vackert så vi kanske behåller det.

Nu är det inte många veckor tills vi får nycklarna och flyttar in. Spännande!

 

Kommentarer till “Huset är sålt och de nya ägarna har flyttat in

 1. Kommer ju att bli så fint allt bör du sätter din touch på huset ✨✨✨
  Är det vanligt att man köper och säljer hus i Frankrike med inventarier?
  Tycker det låter lite mysigt faktiskt 🤗
  Om interiören är den rätta såklart 😜
  Men det är ju lite kul att komma till ett hem med massa saker. Som att
  Komma till en loppis och bara kunna välja godbitarna tänker Jag 🤗♥️🙏🏻
  Åh bara få den där wow känslan över saker kanske

  Lycka till med det nya ✨✨✨

 2. Kul att läsa om ditt nya hus! Angående elementet känner jag som du, hm. Varförinte sätta ett hyllplan ca 15 cm ovanför och hänga ett fint tyg som döljer elementet? Kanske måste hyllplanet ha mer djup, men dörren till höger, skafferie (?), verkar öppnas i riktning från rummet så det borde funka. Det finns ju också paneler för att dölja element, men de flesta är lite mer “Djursholm” och passar kanske inte i ett franskt äldre hus. Lycka till med flytten!

 3. Varför skriver bloggare ghaaa…..?
  Det är så tramsigt så jag dööör.

   1. Skriv vad du vill!
    Det är din blogg. Ghaaa, trams är ett viktigt inslag, i vardagen som vuxen 🤸🏼‍♀️

 4. Om jag minns tavlan? – en sådan tavla kan av en konstseende inte glömmas. Lite ovanligt format och fförallt oerhört vacker. Första fotot här i raden fastnar också, så himla fint.

  1. Jag h¨ller med – det är verkligen en stor peng men för en så fin tavla hade jag kunnat betala en ännu större faktiskt. 🙂 Ett kap i mina ögon!

  1. Så roligt att höra – längtar tills jag kan dela med om huset och vad vi gör där med de olika rummen. 🙂 Ska bli så spännande att flytta in.

 5. Elementet!!! Jag hoppas att du kommer lära dig att älska det☺️ Sååå bra med den typen av element där man kan torka kökshandduken eller vantarna för all del. Min franska svärmor har likadana, så det väcker även min frankrikelängtan till liv i ett nafs. I mina ögon gör det dessutom köket ”på riktigt” och inte bara fint (svårt att formulera i text hur jag menar🫠). För mig är det den här grejen som är fransk. De har inte varit lika snabba som vi skandinaver att riva ut och inreda. Hos de flesta i vår franska släkt så ser det mesta ut som det alltid har gjort med vissa förbättringar på vägen, jämfört med mina svenska dito som alla följer trender mer eller mindre (inklusive jag då).
  Tillbaka till elementet; Varför inte välja en nyans från din fantastiska flagnande vägg och fånga upp den kulören på elementet?
  Jag inser nu att jag har någon slags kärv kärlek till halvgamla element. Det här inlägget fick mitt hjärta att klappa och typ för andra gången någonsin skriva en kommentar.

  1. Haha jag gillar också elementet och förstår precis vad du menar. Gillar det oängsliga och genuina i ett fult men fungerande element. Har inte släkt i Frankrike men i Spanien och detta element påminner mig även om det. Känner att ”inredningshetsen” som vi har i Sverige inte nått dit och det är något väldigt befriande och charmigt med det tycker jag 🙂

 6. Otroligt spännande! Vi som lever stor familj under snåla förhållanden i trång hyresrätt kan bara drömma om ngt sånt här, och det gör jag❤️ tack för att vi får hänga med på den här resan, och drömma lite☀️

Kommentarer stängda