Det är något väldigt vilsamt i att vandra in i hösten 2023. Tempot och prioriteringarna är annorlunda från tidigare och jag vill vara i naturen och kika inåt istället för att söka storstad, social stimulans och yttre intryck. Jag scrollar och blir mätt direkt, städar skåp för inre frid,  lagar långkok med spiskummin, spelar musik och klär mig i mjuka sockar. Oktober har snart spelat ut alla sina kort och jag vet inte om det egentligen var min giv. Men jag var med i spelet ändå – det var jag med hela hjärtat.

I slutet av september åkte mina vänner och jag ut i skogen i Hyssna. Vi hade bokat en Hyssna Forest Resorts stugor för att fira vår bästa kompis som fyllde jämnt.
Hon blev så glad!

Det är väl det bästa man kan ge sina vänner – en stund tillsammans på ett härligt ställe.

Vi fann mängder av kantareller i skogarna.

Och alla hade med sig handarbete  – garn till stickning, måleri eller broderi.
Telefonerna lades bort till förmån för samtal och handarbete och det var fint.

God mat lagades och i skymningen åt vi gott.

Skog och hav läker. Tänker alltid på det när jag mår som sämst – tvingar mig ut och bara går och går tills det tunga släpper över bröstet.

Idag gick jag en lång tur med min hund vid havet. Det regnade måttligt och var alldeles så där friskt, salt och härligt som det bara kan bli på den svenska västkusten. Nu är jag hemma igen och regnet piskar på rutorna, bastun är uppvärmd och en gryta puttrar på spisen.

Det blir nog ingen tur till skogen denna helg men kanske nu i veckan då vi har höstlov.

Vad hittar ni på under höstlovet? Rullar livet på som vanligt eller gör ni något speciellt?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “I höstens mjuka famn

 1. Det här inlägget andas fairytale med puttrande grytor och undanlagda telefoner…men jag blir förvirrad av dina blandade signaler. Bara några inlägg ner låter det annorlunda
  ” Mitt huvud är så fullt av jobb just nu så det är faktiskt riktigt svårt att komma ner i varv”

  1. Precis – det är väl också så det är i min skalle. Förvirrat och glasklart på samma gång.
   Försöker leva i båda världar med mys och lugn samtidigt som jag är egenföretagare med mycket jobb – det är en utmaning men det går. Det är upp och ner som för de flesta människor – i september var jag i skogen och la bort telefonen för att brodera och igår var det söndag med bastu och gryta. Idag är det måndag och jag drunknar bokstavligen i arbete. Ändå tänker jag stänga ner och dra och träna snart samt sätta på bastun för en stunds vila. Människan är en komplex varelse som behärskar både det ena och det andra – antar att det är detsamma för dig eller är du helt linjär? 😉

 2. Hösten är min bästa årstid. Höstlov för barnbarnen och vi kör ett badhusbesök och gofika någon dag.
  Naturen är verkligen läkande. Ibland har jag gått in i vår lilla skog med tårarna rinnande och kommit hem lugn. En liten dos skog blir det varje dag.
  Inte fått till badandet i sjön på några veckor så det behövs. Kram och tack för fina bilder

 3. Så fina härliga bilder.
  Få saker är så läkande som naturen – skogsbad och kallbad.
  Under höstlovsveckan blir det definitivt en skogstrip för min del. För att skölja bort intryck och fylla på med lugn och ny energi.

 4. Älskar höstlovstiden fast mina barn är vuxna 🍁 Av tradition reser jag till min pappa och rensar i trädgården och räfsar löv. Han är gammal och har dåliga knän så han har inte kunnat hjälpa till de senaste åren. I år är det första gången min mamma inte finns i livet längre men jag ska besöka minneslunden där hennes aska är strödd och tända ett ljus. Det blir första besöket, har inte lyckats förmå mig till det tidigare😔 Hon lämnade jordelivet efter många års sjukdom, MS.🍁

 5. Fin beskrivning av oktober.
  Här blir det ett lugnt och vilsamt lov. Mjukt. Tända brasa och läsa böcker.

 6. Underbart med tid ihop med vänner, de är lyx på riktigt! ✨ 💛
  Höstlovet blir en blandning av lunk och mys med familjen, inget direkt speciell aktivitet men tid ihop ❤️
  Önskar dig en härlig vecka