Jag har funderat en del över kommunikation kring kroppen på sociala medier ett tag och undrar vad ordet kroppshets betyder för er? Innan jag började skriva detta inlägg så googlade jag till och med ordet och då kom det mest upp information om serien “kroppshets” som Mia Skäringer spelade in för några år sedan.
“Kroppshets är en svensk TV-serie i tre delar som hade premiär på SVT 20 september 2018. Programmet handlar om vilken betydelse sociala medier, reklam, massmedia har för hur vi ser på våra egna kroppar. I programmet som leds av Mia Skäringer tas problem som bland annat självskadebeteende och ätstörningar som kroppshetsen och de idealbilder om hur vi ska se som vi dagligen exponeras av kan leda till”

Anledningen till varför jag undrar är för att jag fått feedback likt ovan och det gör mig nyfiken. För ur mitt perspektiv så har jag en sund inställning till kropp, träning och mat så någon hets skulle jag inte vilja hålla med om. Men jag är såklart väldigt intresserad av vart ni står?

Vi sitter ju på olika stolar och därför har jag också varit väldigt försiktig med att skriva om min träningsresa detta året och varje gång jag skriver om mat så försöker jag också tänka på hur jag formulerar mig på ett klokt sätt för att budskapet inte ska upplevas triggande för någon. Men jag inser nu att det är en omöjlighet – vad jag än kommer skriva om träningen jag utför och maten jag äter kommer upplevas triggande av andra eftersom vi sitter på helt olika stolar i livet – med olika bakgrund, erfarenheter, drivkrafter och livssituationer.

Hos Petra Månström,  aka Maratonpetra,  läste jag en reflektion från en äldre text:
“Vad är egentligen kroppshets? Att visa upp en vältränad kropp och låta andra göra sina egna tolkningar om ens eventuella budskap? Eller att visa upp en vältränad kropp och samtidigt uttryckligen uppmana andra att det är det här som är idealet, det är så här man bör se ut? Jag har mer och mer kommit fram till att vad som uppfattas som hets är högst subjektivt. När man ser något som man triggas av på ett negativt sätt så uppfattar man det som hets. Och tvärtom: ser man något som man triggas av på ett positivt sätt så uppfattar man det som pepp.”

Jag tänker inte ursäkta eller förklara mig och mitt budskap utan fortsätta dela det jag själv tycker är inspirerande, roligt och bra i livet och ni som vill hänga på och inspireras ni gör helt enkelt det. Jag lägger mig i genren “livsstil” som bloggare så här finner man allt möjligt. Det är en gottepåse av både inredning, recept, natur, resor, boktips, livsåskådningar och mycket mer.

Och ja, Jag började ju träna förra årskiftet och det har öppnat nya dörrar i mitt liv. Från att vara en som blivit ohyggligt provocerad och trött på människor som längtar efter träning och vill övertala andra att haka på deras träningslust så sitter jag nu på en annan stol. Nu längtar jag efter att hänga i den här riggen väldigt ofta.

Men jag har med det i bakhuvudet – hur mycket jag verkligen hatade när andra skulle pådyvla mig något som själv hade “frälst dem”. Jag ville bara be dem dra åt helvete och kände mig väldigt dålig för att jag varken hade lust eller ork att prioritera mer fysisk aktivitet i mitt liv. You do you. Liksom.

Men eftersom jag har den här platsen och skriver om det jag fyller mitt liv med så känns det även naturligt att skriva lite om detta – inte skifta fokus totalt såklart, men dela lite grann då och då.

Hur känner ni? Vore roligt att höra om några av er är intresserade av att höra mer om den här delen av mitt liv.
Och ni andra som tycker det är jobbigt och triggande  – kan vi klura lite kring varför det känns så?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Kroppshets – Vad betyder det?

 1. Jag älskar att läsa om allt du delar, även träningen. Jag är i början av att ’bli frälst stadiet’ och du inspirerar mig att inte behöva vara bara på ett spår. Inte identifiera sig med något utan bara köra på det som känns bra. Jag skulle gärna läsa mer om hur din träning tog fart och vad som fick dig att komma igång osv…. Blandat med allt annat mys du delar förstås
  Tack för att du delar med dig! Och snyggt jobbat 💪🏻

 2. Allt ligger i betraktarens ögon tänker jag.
  Jag tycker du visar en sund inställning runt detta ämne, och förstår inte alls de som tycker att det triggar.
  Sedan kan man undra varför det alltid är någon annans fel, var är det egna ansvaret? Finns en tendens i samhället att bli oerhört lättkränkt, inte ta ansvar för sig själv etc… det är ganska oroande

 3. Fortsätt gärna med både kost/träning/inredning/friluftsliv En bra mix av livets goda! Jag tycker att du ska gå på din egen “magkänsla” då blir det din egen blogg! Svårt att alltid vara alla till lags.
  Gillar din blogg Mycket ❤
  Kram Rita

 4. Hur kan det vara andra människors ansvar att hantera och anpassa sig till vad man själv blir triggad av?
  Vad blir kvar av en personlig blogg om innehavaren ängsligt ska tassa på tå och försöka kryssa mellan olika läsares triggers och kränkhetsnivåer?
  En ganska menlös och ointressant läsning skulle jag tro.

 5. Jag tycker många har skrivit väldigt klocka inlägg! För mig blir det skillnad mellan budskapen ‘träning får mig att må bra och känna mig stark’ och ‘beach 2023/kolla min kropp’. Jag uppmuntras och mår bra av det första budskapet och ser till att ha människor/inspiration runt mig som stärker det i mig, så som vuxen har man väl ett eget ansvar över vad man konsumerar? Typ.

 6. Hej,

  Jag gillar själv att träna och tycker att det är intressant och inspirerande att läsa om andras träning.

  Tycker dock att jag ser en tendens hos många, även hos dig, att ju mer vältränad man blir desto fler bilder med lite/mindre kläder. Kan verkligen förstå att det kan upplevas som triggande, även om jag inte själv är känslig för det. Så… tror att det är bra att sprida budskapet om att träning är underbart för att det får en att MÅ bra, men att ta det försiktigt med utseendefokus, typ “Ser ni mina muskler?”.

  Malin

 7. Jag känner man måste vara sann mot sin egen agenda, precis som du skriver, vill folk feltolka så gör de det ändå. You do you, så hittar ‘dina människor’ dig🌺

 8. Hej,
  Tycker inte alls dina inlägg om träning och kost triggar till någon kropphets. Tycker också att du tydligt fört fram hur mycket det betytt för dig psykiskt vilket kanske inte tas upp på andra ställen lika ofta. Du är en stor inspirationskälla i allt du skriver om. Allt kan inte passa in på alla men det passar in på dig! och det mesta passar nog in på dom flesta av oss som följer dig och tycker om det du delar med dig av😊. Du blandar både högt och lågt, svårt och lätt och alltid med eftertanke och klokhet. Fortsätt som du gör! Stor kram

 9. Så intressant och svårt. Med över 30 års ätstörning i bagaget, och bär fortfarande på det, är sådant här alltid triggande för mig. Skulle kunna dela mina tankar och känslor i ett längre meddelande när bättre tid finns, om någon önskar? 😌

 10. Hej hej!
  Jag triggas inte och känner mig inte dålig men inlägg om hur andra tränar är inte något jag förstår mig på. Jag har liksom aldrig tyckt att det är intressant att veta NÄR och HUR andra tränar. Jag är medveten om att det är min personliga åsikt dock.

  Jag följer dig pga inspiration inredning och trädgård. 🤩👏🏻 Inläggen om träning och mat skrollar jag bara förbi. Det är ju din blogg och vi som inte är intresserade av Cross fit och matrecept kan ju välja att avfölja om vi vill. Så enkelt är det! 😃

  1. Samma här! Tycker inlägg om kost och träning är ointressant, men triggas inte. Kan ändå uppskatta recept osv förstås! Är främst intresserad av inredning, trädgård, mode, vardagsliv och personliga reflektioner, så är ju bara för mig att skrolla förbi om något inlägg inte faller mig i smaken just den dagen🙏✨🍁
   Jag tycker man har ett eget ansvar som läsare. Om man inte uppskattar eller triggas av vissa inlägg får man själv ta avstånd och reglera sin konsumtion av exempelvis sociala medier osv.

  2. Och jag är tvärtom, scrollar förbi allt som har med trädgård att göra. Ligger inte alls i mitt intresse, men tycker om att se Kristins vackra bilder.

 11. Jag är också en av dem som har ätstörningar i bagaget, men anser inte att du bidrar till kroppshets över huvud taget. Tvärtom faktiskt! Du utstrålar träningsglädje, matglädje och välmående. Det är hälsan som är fokus. Att må så bra som möjligt, känna sig pigg och glad. För mig som är 46 år, så tycker jag att du bara är inspirerande. Och med åldern så vet jag nu hur viktigt det är att ta hand om mig själv för att klara av vardagen. Kroppen är stelare, krämporna smyger sig på, och orken tryter rent generellt. Därför måste jag prioritera sömn, träning, rörlighet och bra mat för att må så bra som möjligt. Och det är just det jag tycker DU utstrålar.

  Kroppshets för mig är att äta och träna på ett sätt som bara har som fokus att se så smal ut som möjligt. Samt att posera i sociala medier där fokus ligger på att framhäva vissa delar av ens kropp i olika vinklar och ljus för att se bra ut, och för att få många likes. Putande läppar, rumpa och bröst i minimala kläder. Det kan också vara artiklar om viktnedgång som att gå ner 5 kg på en vecka eller dylikt.

  Älskar din blogg just för att det är en livsstilsblogg. Och där ingår väl allt som har just med livet att göra. De inlägg som inte faller en i smaken kan man ju scrolla förbi, som att läsa en tidning ungefär. För egen del ser jag gärna fler inlägg om hälsa och välmående.

 12. För egen del följer jag ditt fina konto för bildstil, inspiration, inredning, sköna miljöer. Om jag vill läsa om träning hittar jag det på andra konton, vilka jag personligen inte är så intresserad av att följa.

 13. Jag tror att det som avgör om det mottas som hets eller inte är helt beroende av ens egen relation till ämnet. Är det ett ämne där man själv känner sig otillräcklig och inte har en trygg relation till så kan man triggas och att då benämna det som hets är att försöka lägga ansvaret hon någon annan än sig själv. Typ “när du visar hur bra du är så får du mig att känna att jag inte är tillräckligt bra – sluta med det”. Jag tycker att du ska fortsätta att dela det som gör dig glad och inspirerar dig. Det är ju du och ditt liv. Hur jag tar emot det är mitt ansvar. Jag blir ex inte alls “hetsad” av inlägg om träning medan jag istället kan känna mig “hetsad” av trädgårdsinlägg eftersom trädgård är ett område som jag inte lyckas inom och kan känna lite avund mot de som faktiskt gör det. Sedan förstår jag ju att de lyckas för att de faktiskt gör jobbet och tar hand om sina växter vilket jag inte mäktar med att göra… 😀

 14. För det första – tycker inte jag ser något jag ens med god vilja skulle kunna kategorisera som kroppshets på din blogg. Att man bara fotar rätt upp och ner sin person, för att visa kläder, ge en personlig touch eller bara liksom säga hej räknar i alla fall inte jag som kroppshets. Hade du poserat på ett annorlunda sätt, medvetet gjort en ansträngning för att verka smalare, så kaaaaaaanske man snuddar vid ämnet. Men sen är man ju olika mottaglig med, jag (som är typ samma generation som du) har ju bantat mig igenom livet tidigare och är fullkomligt allergisk för kroppshets idag, men det medför ju mest att jag aktivt INTE följer konton jag blir triggad av. Skulle jag däremot inte kunna följa nån som är “smalare” än mig så blir det ju knäppt – alla personer ser ju olika ut och det är ju hela vitsen?

  Blir man triggad av att nåt enstaka inlägg handlar om träning så får man väl låta bli att följa, eftersom du tämligen generöst delar med dig av “hela” din vardag så vore det ju också ganska konstigt om det INTE dök upp något på ämnet ibland.

  ((Har för övrigt också fastnat just för crossfit på senare år, himla rolig träning och inte alls lika mycket utseendefokus som all annan träning jag testat. Men precis som du så skriver jag väldigt, väldigt lite om det eftersom jag också har tyckt det var jobbigt att läsa om i perioder när man inte själv orkar. ))

 15. Jag ska försöka ge mig på ett svar här och min bild av detta … jag har just nu valt att avfölja samtliga människor på Instagram som jag upplever exploaterar sig själva mer så fort de har tränat mer, äter bättre och kanske väger något mindre … i takt med det så upplever jag att exploateringen av sig själv ökar i form av fler bilder … vilket för mig blir ett bidragande till att det är mer okej att visa upp en normativ kropp än innan… skulle kunna kallas kroppshets ?
  därför är det lättare att följa en blogg för ord och bild ger iallafall mig en bättre och mer förståelse av själva intentionen/ meningen med det vederbörande person vill förmedla.

 16. Jag följer bara dig och Underbara Clara och jag har trivts precis lika bra på era bloggar de åren ni inte tränat, som de åren ni gör hälsoresor och tar stora kloka kliv inom träningen. Jag har själv inte något vidare träningsfokus för närvarande men jag gillar att se hur ni har det och det gör mig peppad och inspirerad. Aldrig provocerad. Jag gillar er blandning och då ska ni givetvis inkludera även träning när det är en stor del av vardagen. Man ser ju på att att ni tränar, att ni är starka, vore fånigt om ni låtsades som om det var helt medfött och inte pga att ni är dedikerade träningen 😁

  Du är superbra! Kör på! Jag tänker att du skulle kunna vara hälften så eftertänksam som du är idag och ändå landa nästan lika rätt.

  Kram!

 17. Vi lever i en tid av lättkränkthet. Eller ska vi säga lätt-triggade? Ansvaret för våra egna känslor kommer alltid att vara vårt, som vuxna. Och det blir ofta orden som vägs på guldvåg för den som känner sig triggad.
  För mig är din blogg precis vad du beskriver den som, en livsstilsblogg. Om jag inte är intresserad av allt så är det helt ok. Jag tycker om mixen och blir glad av att läsa hur din inställning till träningen förändrats. Om jag slutar läsa bloggen av någon anledning så är det inget som behöver meddelas någonstans. Man blir matt. Jag skulle verkligen önska att människor jobbar på att bli mer robusta och lär sig stå ut med att vi är individuella och tycker olika. Jag tycker mycket om att läsa om det du delar av ditt liv. Varm kram till dig!

  1. Jag håller helt med dig. Jag tycker också att folk har börjat anse sig ha rätten till uttrycka att de blir triggade och kränkta och samtidigt kräva att de har rätt att bli behandlade som just de vill. Så funkar det inte liksom.

   Varför ska du, Kristin, behöva acceptera alla människors åsikter och önskningar om hur de vill bli behandlade? Det kommer aldrig att hända. Vi är alla olika och det kommer vi förhoppningsvis också att fortsätta vara. Fortsätt som du gör. Det finns gott om oss som gillar det du skriver.

 18. Vi ses inte världen som den är, vi ser världen som vi är.

  Jag tycker att det citatet gäller allt och alla. Det som är inspirerande ena dagen kan uppfattas som hetsande andra dagen. It’s not you, it’s me och så vidare. Vi bär alla ansvaret att konsumera det vi mår bra av och som du skrev själv: du tyckte träning var skittrist så länge du själv inte kände den där kicken av träning.

  Sedan tror jag att många fler uppfylls av känslan av träningshets jämfört med inredningshets, som man också skulle kunna beskylla många (inklusive dig) för. Men av någon anledning är inte det så provocerande. Kroppen kommer med en annan symbolik som innefattar så mycket: duktighet, status, känslan av att dömas som värd/ovärd. Det finns så mycket i det där. Och framförallt finns det i denna aspekt inget rätt eller fel, bara en tydlig medvetenhet om vad du vill vara och vad du vill göra med denna plats på internet som är din.

  Stor kram Kristin!

 19. Jag blir själv inte särskilt triggad, men kan se att det kan vara triggande för andra. I ljuset av “strong is the new skinny” eller “sund is the new skinny” och att kroppen ofta lyfts fram som ett renoveringsprojekt som ska optimeras och bli bättre hela tiden. Hets är väl ett starkt ord, det handlar snarare om den totala mängden av bilder i flödet där dina bilder blir en av många med ett “förbättringsbudskap”. I kombination med att influencers utifrån kan se ut att ha ett glassigt eller privilegierat liv så kan jag förstå om det är det som får det att rinna över. För en ensamstående undersköterska som inte har tid eller pengar att lägga på det kanske det sticker i ögonen. Många känner också skuld och skam över att inte kunna ta hand om sig, fast man borde. Men med det sagt så ligger tolkningen hos betraktaren och den kan du inte styra över, så du kan lika gärna göra din grej.

  1. Tycker du satte fingret på något där – förbättringsbudskap. Att översvämmas av förbättringsbudskap är inte bra för den egna känslan av nöjdhet och tacksamhet för det man har.
   Jag är själv ointresserad av foton på folk i träningskläder och kanske allra mest ointresserad av olika kostråd. Att man ska äta kött för hälsan etc. Hälso-info hittar jag helst inom vetenskapen. Hela influerarvärlden är otroligt trendkänslig, och just hälsotrender tror jag vi alla skulle må bättre utan.

 20. Jag tycker inte alls att något du lagt ut är kroppsfetts. Men.. jag kan ändå bli lite provocerad, men det ligger enbart hos mig. Du ser bra ut, beskriver nyttig mat som du äter och att du har kommit igång bra med träning. Så det jag kan bli provocerad av är ju egentligen känslan av att jag borde göra mer/ bättre/ nyttigare. Kanske är jag bara avundsjuk?
  Andras träning tycker jag egentligen är rätt ointressant att läsa om, mat är mer intressant. Även om det kan skapa olika känslor hos mig.
  Men- oavsett så tycker jag du ska fortsätta skriva om alla de delar av ditt liv du villl skriva om. Det är mitt ansvar att inte ta till mig och läsa in andra tolkningar eller att scrolla förbi.

 21. Jag tycker att din blogg och ditt instakonto bara är härliga och peppande! Gällande träningen tycker jag det är särskilt inspirerande när någon som inte tränat förr kommer igång och dessutom lyckas hålla i det över tid – för det betyder att det är möjligt för mig också! Tack för blandat och fint innehåll, alltid klokt och vackert presenterat <3

 22. Jag vill läsa mer om din träning och kost! Blir så inspirerad och träningssugen! Tycker alla fina texter kring kropp, hälsa och kost är så skönt avslappnande! Fortsätt som du gör❤️

 23. Jag tror aldrig att man kan ta hänsyn till alla, utan jag tror att de som följer lär känna dig ändå och gillar eller slutar. Jag hör till dem som blir inspirerad av dig. Jag är också en av dina trofasta följare som följer dig just för det vackra, öppenheten kring det tuffa i livet och glädjen och ödmjukheten i livet. Vi är nog rätt olika i det yttre men jag känner att det finns många gemensamma nämnare om man skrapar. All respekt för dig Kristin. Professionellt och personligt

 24. Jag blir inspirerad av allt vackert du delar med dig av, din träning, ditt underbara hus i Frankrike och allt det fina och vackra du delar med dig av ditt vardagsliv. Tack❤️

 25. Som du skriver, att du har en blogg i kategorin livstil – det är så jag också ser din blogg. Att du delar med dig av delar i ditt liv och din stil. Din livsstil. Gissar att det är därför de flesta läser din blogg . Att det handlar just om livsstil. Tycker definitivt inte att du ska solla bort delar av ditt liv för att behaga andra. Tänker att jag som läsare får ta eget ansvar för vad jag vill och kan ta till mig. Är själv på en ”träningsresa” där jag befinner mig i livet och uppskattar just nu de inläggen lite extra. De som handlar om trädgård och plantering fladdrar jag mest förbi eftersom mitt behov inte är där. Har till exempel ingen trädgård att få inspiration till.
  Så – fortsätt att göra ditt. Även om det är fint att du tar ansvar för den plattform du besitter, så behöver vi som läser ta ansvar för både vår egen roll i det här forumet och vara tacksamma för hur du på ett generöst sätt delar med dig. Av din livsstil!

 26. Jag tillhör dom som blir triggade. Har aldrig kommenterat om det tidigare för tycker det är mitt eget ansvar att ta tag i mina triggers, men nu när du frågar så kan jag ändå ge mitt perspektiv. För mig personligen är det dina inlägg om kost som är triggande, men det handlar ju om att jag inte är läkt från min ätstörning. För mig är en kost där vissa saker är uteslutna, tex socker, förknippat med ätstörning och förbud (det betyder ju inte att det är så för dig, men så var det för mig). Så att se den typen av mat med dadlar istället för socker mm är triggers för mig. Det är dock mitt ansvar att ta tag i, inte ditt! Och skulle jag känna att det blir för mycket för mig så avföljer jag (utan att meddela dig, man avföljer ju folk av tusen anledningar). Mitt ansvar, inte ditt.

 27. Jag tror det är att det känns hetsigt i flödet pga att många influensers gått ned mkt i vikt senaste året, delar bilder på gymmet med extra bra vinkel med smal midja, speciellt de som inte delat träning alls förut känns nog hetsigast skulle jag säga. Kolla mitt lyckliga smala jag! Men förstår att det såklart hänger med en tolkning från läsarnas sida, att sluta läsa/följa om man mår dåligt. Men smalhetsnormens återkomst är ju här liksom, tror det är det många har svårt att värja sig mot-och viktigt att se sin egen del i, både som influencer eller ba vanlig.

 28. Förstår inte alls vad personen menar med att det du lägger upp är “kroppshets”, har själv en ätstörning i bagaget och det du förmedlar är träningsglädje, matglädje o hälsa. Enligt mig då, vi har ju alla våra egna uppfattningar 😊❤️ jag hade gärna sett mer av din träningsresa.

 29. Vad har träning med kroppshets att göra?
  Vad hände med att må bra? Dämpa ångest? Känna hjärtat slå? Leva längre?
  Varför förknippar människor träning med kroppshets? Fördelarna med att träna är så mycket fler än en snygg kropp (som btw har mer att gör med vad du stoppar i dig än vad du presterar i löpspåret eller på gymet).
  Så sorgligt att vissa individer kidnappat träning och gjort om det till kroppshets.
  Keep on liftning!
  Och till att surisar som inte kan skilja på vad som är vad, test träna, känn! Hur mår du? Ge dig själv den möjligheten.

 30. Jag blir lite ledsen och provocerad av att folk skriver till dig och anser att du visar kropphets. Det gör du verkligen inte!
  Varför får man inte vara hälsosam, visa att man tar hand om sin kropp utan att det blir provocerande och ses som kropphets idag.
  Det är väl fantastiskt om någon mår bra, äter bra mat och tränar regelbundet.
  Good for you om du mår bra av det och älskar det du gör.
  Att träna och äta bra mat gör mirakel för de kvinnliga hormonerna. T o m min gynekolog rekommenderar detta.

  Sedan är det inte alla som orkar/klarar eller för den sakens skull VILL göra det – men bara för det innebär det inte att andra inte får göra det. Och visa de delarna av sitt liv.

  ♥︎

 31. Så konstigt ändå, tänker mer att det är lite jante. Man får inte vara stolt över sina begynnande synliga ryggmuskler för inte alla har motivationen eller orken att skaffa samma. Tokigt.

 32. Jag känner verkligen inte att det är fråga om någon kroppshets. Men jag är heller inte alls intresserad av att läsa om andras träning. Jag upplever att det är en del influensers som börjat träna mycket och delar det och jag upplever att det blir lite mycket av den varan i mitt flöde (men gillar ju de andra bitarna och vill fortsätta att följa!). Är inte själv där i mitt liv att jag har tid eller ork (småbarn) att träna dagligen så det är nog därför jag inte känner mig intresserad.

 33. Det är väl rätt självklart att jag som tränar massa och jobbar med träning inte känner mig kroppshetsad av dig Kristin – tvärtom älskar jag att läsa om din kärlek till träning! Jag ser fram emot följa samtalet här i kommentarerna. Som du citerade från Petra Månsson så tror jag också att det är hos läsaren som budskapet förvandlas till hets eller pepp. Det spännande är också resan som många gjort, inklusive jag själv, där träning går från bläh till hurra, och där tjatet utifrån istället blir inspiration. Vad är det som skapar den förändringen?

 34. Jag läser jättegärna mer om din träning och kost, Kristin! Jag tycker du formulerar dig inspirerande och intressant kring detta. Hör till mina favoritinlägg hos dig. Absolut ingen trigger hos mig utan vill som sagt gärna ha mer! 😊

 35. Jag tänker att jag tycker att det är intressant att veta om alla delar i ditt liv, och självklart hur du tränar och vad du äter för att må bra. Tror att de flesta av oss som följer dig är intresserad av DIG och vill ha det som är äkta, vilket jag upplever att du är. Snälla fortsätt vara den du är, du är så himla härlig och TACK TACK TACK för din blogg och podd 🙂

  1. Jag tycker att det är både roligt och inspirerande att få läsa om din träning, för min del får du gärna skriva mer. Själv har jag ökat min träning mycket senaste året eftersom jag insett hur viktigt det är för kvinnor i min ålder ( 60+ ) att inte förlora mer muskelmassa än man ändå gör i denna åldern. Jag vill också hålla uppe min benstomme, min balans och mitt allmänna mående där klimakteriet verkligen tagit ut sin rätt. Vid min ålder handlar ingen träning i världen om kroppshets, det handlar om att kunna gå in i ålderdomen med en så stark och fungerande kropp som möjligt.