I trädgården just nu är jag som Alice i Underlandet. Dahliabuskarna når mig långt över huvudet och jag försöker staga upp dem så gott jag kan. Har precis klippt av alla överblommade skönheter på denna buske och ser en mängd knoppar som kommer slå ut fint.

Byggde nog lite för få lådor.

Och kanske blev det lite för tajt mellan dem också nu när allt står i blom. Knappt man kan ta sig fram mellan dem.

Men man lär sig hela tiden. Så som man i stort och smått gör hela livet.

Miranda och jag har ägnat stora delar av dagen åt att prata om hur vi kan jobba ännu mer hållbart.
Efter inlägg som det här där man får en ordentlig känga (med all rätt!) om sitt arbete i kommentarsfältet så blir det extra påtagligt vilken skillnad man gör i de kanaler man förvaltar.
Det finns sannerligen många branscher som behöver se över hur de arbetar.

Vi kan bli bättre. Vi ska bli bättre.

Gräsmattan har skiftat från gult till grönt på bara några dagar, jag har klippt, bundit upp alla solrosor och läst alla tips i detta inlägg.
248 kommentarer, wow! Vissa berör mer än andra och detta måste vi helt klart prata mer om.

Min man startade veckan hemma med jobbdatorn innan han tog tåget till Stockholm. Han jobbar annars i Göteborg och vi försöker pussla så gott vi kan i vardagen med barn och hund.

Ett mål jag har under hösten är att inte pressa mig mer än vad jag klarar av – inte vända ut och in på mig själv och sänka kraven.
Förr jobbade jag varje kväll då barnen lagt sig – även då jag inte orkade. Jag gjorde det jag inte hunnit under dagen eftersom jag prioriterat att hämta tidigare eller –  du vet hur det är med tre ungar och hund, det är sällan allt rullar på friktionsfritt om man säger så.

Ett annat mål är att skörda och njuta av det jag har inom räckhåll.

Mer stunder här i trädgården, vid havet och i de svenska skogarna. Imorgon tror jag att jag ska plocka mer nypon och koka soppa på dem…
Har ett bra recept som Miranda och jag använde förra veckan på jobbet.

Kommentarer till “I huvudet & trädgården

 1. Jag har precis hittat dig. Himla fin blogg du har, så mycket inspiration man får av att läsa den. Måste bara fråga, i ditt växthus har du en kamin, vad är det för sort o vart har du köpt den? Så himla fin.
  /Caroline

 2. Glad att ni faktiskt nu tänker över det här med ert ansvar som influencers – tänk att ni faktiskt skulle kunna bli de som visar vögen istället. Att ni kan komma på sätt som inte bara innebär förre kemikalier, bättre arbetsmiljö för de som gör era kläder – utan också ett sätt att arbeta mot Indien utan att behöva resa dit mycket alls (eller knappt alls) och att se till att frakten hit sker på bästa miljövänliga sätt!
  Och sedan kan ni ju fatta beslutet att inte marknadsföra era kläder med bilder tagna i USA (t o m jag fick lust att åka till Joshua Tree) utan kanske på speciella ställen i Sverige, Danmark osv? (Ni använder ju redan Varberg)

  1. Ja, du har helt rätt. Åt detta håll ska vi jobba. tack för peppande ord. Ha en bra dag, Kristin

 3. Din trädgård är så inspirerande, nästa år vill jag också ha en skog av dahlior! Önskar dig en fin höst med bra balans mellan jobb, familj och själsliv! Tack för all inspiration du bjuder på, i så många olika former!

 4. Ang nyponsoppan. Skulle göra det förra året men det var ju supermeckigt med att pilla ut frön och allt. Enda sättet eller har du smart genväg? Funderar på att byta ut allt mitt svart när jag ser dina fina klänningar…

  1. Hahaha, ja, använd mer färg vetja, livet blir roligare då.
   Ska fota och visa receptet här, återkommer 🙂 kram K

 5. Jag tar mig ett ”skogsbad” emellanåt om jag mår dåligt eller behöver ladda batterierna. Går ut i skogen, sätter eller lägger mig på en behaglig plats. Försöker känna på träd, stenar, mossa mm, tänker att det kan förmedla energi. Tänker på hur länge träden kan ha stått där. Finns ett ruggigt gammal träd som jag tänker måste vara väldigt klokt. Det löser inte så många problem men det är så skönt att komma ifrån den autobahn vi lever i

 6. Hej! Fina! Som ger inspiration på många vis! Bara en fråga! Eller tips…! Varför hämta barnen tidigare? Egentligen? Har de inte väldigt kul på fritids? Leka av sig ordentligt med vänner o komma hem, kanske lite lugnare o stimulerade, avlekta! Och du hinner beta av jobb under dagtid o vila på kvällen. Att hämta vid 16.30-17 ( har ju ingen aning när du brukar hämta men…😜) är ju ingen fara kan jag tycka, om de trivs o mår bra. 😊

  1. Hej,
   Min tolvåring kommer hem vid 14-tiden och min lilla brukar inte vilja vara så länge på fritids. Kan jag möta dem i deras behov många av dagarna så känns det bra i magen.
   Den hela sanningen är dock att vi haft problem inom familjen som gjort att jag fått släcka bränder och täcka upp på hemmafronten istället för att jobba om dagarna – detta har resulterat i mycket kvällsjobb.
   tack för omtanken.

 7. Jag tycker du är fantastisk på att inspirera till att njuta av det vackra i vardagen och i närheten. För mig är du en förebild.

Kommentarer stängda