Nu juicar jag varje morgon. Pressar päron och äpplen från trädgården med annat gott. Här är rödbeta, ingefära och citron också i.
& buketterna blir bara vackrare och vackrare ju längre in i augusti jag kommer.

Men en annan sak. Förra veckan var Dagens Industri i Varberg och intervjuade Miranda och mig. Tänkte inte så mycket på det varken innan eller efter eftersom det snurrar på rätt mycket nu med både familj och jobb.

Men kors. Feedbacken efter det publicerade reportaget har varit enormt!
Som att man precis klev in i “finrummet” utan att ha hängt med i svängarna själv riktigt.

Är så glad över att vi går vår egen väg och följer magkänslan. Naiva nog att tro att vi kan klara allt & smarta nog att driva bolaget med fin ekonomisk utveckling sedan 2013. Vi har dubblat omsättningen varje år sedan starten men jobbar fortfarande “tidsekonimiskt” som man kan kalla det. Vi sköter FGL vid sidan av familjer och andra jobb samtidigt som vi har vansinnigt kul på vägen.

Jag är också glad över att vi jobbar med kollektioner som löper över mer än en säsong. Klassiska kläder som går att använda året om och inte skapar stressig köphets och ständig rea i vår verksamhet. Vi vill inspirera till kloka och eftertänksamma köp – inspirera till en hållbar garderob med kläder framtagna på ett miljömedvetet sätt.

De flesta av våra tyger färgas med det naturen ger och torkas i sol och vind. Just nu är det regnperiod i Indien och det ger en fördröjning på alla plagg som är beställda…
Bara att gilla läget. Den som väntar på något gott. Vi har inte bråttom – vi vill bidra till att sakta ner tempot inom branschen, ta fram det genuina hantverket och använda oss av så lite kemikalier som möjligt.

När jag ändå fotade mig – det är så många som undrar över mina tatueringar. Får mycket mail och dm’s om min svala. Min tatuerare är duktig på “old school” och gjorde en skiss på fri hand som jag sa ok till direkt. Tycker så mycket om den.
Det finns en symbolisk betydelse i svalan också. Tycker  om detta, trösterikt liksom:

“Hos sjömännen står svalan förutom för erfarenhet även för hopp. De visste att när det var storm så var synen av en svala ett förebud om att vädret skulle lugna sig. En annan typ av hopp gällde ett liv efter detta och själens frälsning. De trodde att om man drunknade så förde svalan den drunknades själ till himlen”

Både min man och min svåger har också tatuerat sig med varsin svala efter deras bror gick bort hastigt strax innan vi födde vår mellanbror. Känns fint att bära med sig honom på detta sätt.

Den här fjärilen var min senaste tatuering och är min absoluta favorit. Det är för den blå färgen och för den modiga placeringen. Som ett smycke. Den symboliserar frihet och skörhet för mig.
En blå fjäril är oftast en symbol för tur också. När puppan blir till en fjäril visar den sina färgrika vingar och därför representerar fjärilens vingar även förvandling.

Pilarna gjorde jag för att jag tyckte det var fint att korsa dem – En pil kan bara skjutas iväg om den först dras bakåt. Det är en symbol för att när livet försöker hålla dig tillbaka så måste du framåt.
Versalerna är min familjs första bokstav i deras namn.

Ankaret gjorde jag samtidigt som fjärilen – den glömmer jag lätt eftersom jag inte ser den så ofta. Men vad fin den är !!
Den betyder lojalitet och stabilitet för mig.

“Vid stormigt väder är ankaret en sjömans sista skydd, ett hopp om att omständigheterna kan bli bättre.”

Jag har andra tatueringar också  men de kan jag berätta om en annan dag. Tänkte göra Eiffeltornet nästa gång men ångrade mig då min man gav mig ett annat förslag. Hoppas få till en ny i år.

Nu har jag satt upp schemat för nästa vecka så det inte blir några missade föräldrasamtal, utflykter eller kalas.
Har ni fått iordning på rutinerna inför hösten…?

kram och fin helg.

Kommentarer till “Om reportage, tacksamhet, jobb och tatueringar

 1. Jag har nyligen hittat dina sidor här och på instagram och kommer garanterat fortsätta kika in! Sååå mycket fint du bjuder på! Och kläderna är ju superfina! Som långskjortan du har på dessa bilder! Är det Kricks Blazer? Ser inte riktigt ut som det, men finns den i ert sortiment?
  //Ann-Britt

 2. Så himla fina tatueringar! Och de ser så svarta ut! Min svarta tatuering från 1990-talet är grön. Har du kanske med blått i det svarta för att motverka grönt? Eller behöver man fylla i dem efter ett tag? Tacksam för svar och väldigt gärna tips på vad din tatuerare heter! 😊 Tack för din fina blogg och affär!

 3. Du o bloggen fantastiska! Jag fick sån lust att tatuera en fjäril på armleden nu! Är 48 år och otatuerad:) Jag är mitt i livet, just fått min seeeena adhd diagnos, har fyra barn, jobbar med världens bästa jobb som specialpedagog…blir lycklig av plommon o solrosor… o tycker du är en sån inspiration trots våra olika liv!

 4. Kristin, grattis till Er framgång…att Ni får tillbaka på hårt arbete.
  Jag vill tacka för en intressant beskrivning och symboliken av Dina tatueringar.
  Förstår att de betyder mycket för Dig. Jag har inte frågat Dig om dem…men stilla funderat på dem.
  Önskar Dig en skön och god helg för kropp och själ,
  Ljus Kram från mig till Dig, Ninni.

 5. Hej Kristin,

  Jag har följt din blogg under ett par månader och tycker den är så inspirerande och ärlig!
  Jag har ju läst om FGL Stores här tidigare men det var först när jag läste detta inlägg som jag kom på att jag absolut måste tipsa dig om https://www.wearekal.com/

  “We are KAL” är ett litet företag som producerar textiler och kläder tillsammans med nomadfolket i Indien. Alla textiler är handvävda och färgade med naturmaterial efter traditionella tekniker. Grundaren Catherine Allié är en underbar människa och har flyttat till Indien för att kunna vara med under hela produktionsprocessen. Tycker FGL Stores vision matchar så bra med visionen från We are KAL och tänkte därför att det kanske skulle vara intressant för er att komma i kontakt med varandra.

  Kram
  Elif

Kommentarer stängda