Så kom Juli. Var jag förberedd?

Jag tror det. Jag hade grundat med två veckors familjesemester och jobbat ikapp vårens intensiva arbetsuppgifter. Redo för en sommar i Varberg med allt vad det innebär.  När många skruvar ner så skruvar de som jobbar med destinationsutveckling och besöksnäring upp i min hemkommun Varberg. Här dubbleras befolkningen denna månad och det finns inte ett enda hotellrum eller air bnb som gapar tomt, restaurangerna fylls till bredden och stränderna är packade av semesterfirare. Jag håller till på jobbet, på en avskild klippa eller hemma i min trädgård denna månad och tar igen vilan i augusti och september. Vi har sommaröppet med högsäsong både på webben och i vår fysiska butik och det är superkul att så många vill komma och besöka oss på deras semester.

Kallar man detta ett kreativt kaos? Mobilbilder knäppta i farten blir de mest ärliga – inte sant?

Just nu går jag och planerar för september då jag ska inreda en ny lokal och jag har beställt både möbler, konst och klurat ut kulörer. Ska jag slipa eller måla golvet är den stora frågan just nu. Det lutar åt att måla golvet i någon vit nyans för jag vill ha in ljuset.

Annat då? Jo, jag går förbi nyöppnade Bar Glou Gloue och äter deras baskiska ostkaka med ett glas natur.

Jag startar ett krig i min trädgård. Alltså fråga mig inte….
Har ingen bra säsong härute. Måste åka till någon planskola och köpa fler sommarblommor efter jag dragit bort alla överblommad klint och vallmo. Kan jag rädda den?
Dahliorna hann jag såklart inte binda upp så de ligger slickade mot marken – så bra säger sniglarna som har ännu lättare att käka upp dem då…

Jag drar och badar istället. Det är skönt och får mig på bra humör igen. Jag cyklar tidig morgon varje dag så slipper jag träffa några andra och har bryggan för mig själv.

Juli kommer innehålla allt. Både bad, jobb, familj och trädgård. Allt jag älskar. Så tacksam för min plats på jorden.

Kommentarer till “I Juli

  1. Hej! Har du tips på boende i Varberg med omnejd för en småbarnsfamilj? Det behöver inte vara ”Bamseklubben”, men vill heller inte störa par på spa-hotell.

Kommentarer stängda