Jag har åkt ifrån doftande rosor och kaffe på kökstrappen till att landa med en bok på min franska terass. Boris fick följa med och han njuter för fullt av all familjetid.

Minns ni det här inlägget om Kärlekens språk och olika perspektiv. I söndags var det 20 år sedan jag och min man träffades och han hade verkligen tagit fasta på det test jag gjort och skickat till honom via mail. Lite tips och hjälp på traven om vad jag uppskattar mest och så dök han upp med detta i gåva. En total överraskning för vi var mitt uppe i barnens firande av födelsedagar, arbete och förberedelser för resa. Då betydde det såklart extra mycket när han ändå prioriterade mig och vår relation. Genomtänkt och personligt. Så fint!
Boken är nästan färdigläst och broschen hade jag på mig igår. Skumpan tar vi på en klippa i solnedgång i Sverige senare i sommar.

När jag reste var hela trädgården full av gigantiska knoppar av vallmo. De går i blom just nu i alla dess olika kulörer.

Jag kommer missa hela blomningen och sedan kommer det bli en risig historia här i trädgården. Tur att jag har ordentlig hjälp i år med både uppbindning och omplantering. Kanske några av dessa plantor kommer ner i jorden när vallmo och blåklint dras upp. Har ni också mycket vallmo?
hur gör ni efter blomning?

Jag brukar låta en del frökapslar stå kvar med drar upp och klipper bort det mesta för att ge resten av plantorna utrymme. Efter vallmo så är det ju Tagetes tur tänker jag.

Utanför växthuset har jag gjort det lätt för mig och planterat kryddor, krasse och annat ätbart i krukor och lådor som får stå i olika nivåer. Det blev frodigt och härligt. Inne i växthuset växer tomater, gurka, zucchini, krasse och tagetes. Ser fram emot att se hur trädgården växt när jag är åter i Varberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “I min trädgård

  1. Blir nyfiken på vilken typ av hjälp du har tagit in till trädgården, har du lite info eller tips om man skulle önska detsamma? Nu har jag ingen trädgård på ett tag, men kommer förhoppningsvis ha snart igen och älskar det – men blir så överväldigad av allt jag tar på mig och vill göra. Skala bort och begränsa känns så tråksunt 😉