labruket_Kristin_Lagerqvist

I år gav jag mig själv en generös och genomtänkt julklapp.

De senaste månaderna har jag blivit mer och mer intresserad av att ta hand om kroppen både invärtes och utvärtes. Jag äter bättre, proppar mig själv full av nyttigheter och har också börjat läsa på flaskorna jag väljer att ställa i badrumshyllan.

Minst en liter varmt citronvatten varje dag. Jag använder aldrig kallt vatten eftersom kroppen tar ett tag på sig att bearbeta det och det krävs mer energi för att bearbeta kallt vatten än varmt. Alltid färska citroner, helst ekologiska om möjligt. Jag pressar ut saften från en halv citron i en stor bringare och dricker vattnet direkt på morgonen på fastande mage.

TIPS. Lägg i ingefära i ditt varma vatten någon gång då och då.
Pukka har många bra teer som jag också dricker dagligen. Har alltid med mig i väskan också så jag slipper dricka te som inte är framställt på ett bra sätt.
Gurkemeja är en väldigt läkande ört som rensar bort plack i hjärnan, kan förhindra Alzheimerz och förebygga tumörer. Gurkmeja kan även användas för att förstärka effekten andra vitaminer. Detta har jag i pressade juicer.

labruket_Kristin_Lagerqvist-2

Och till huden.
Från L:A Bruket har jag nu en hel arsenal av grejer jag tvättar och smörjer mig med. De har ju en butik i Varberg som jag besöker då och då. Jag lyxade också till det med en fuktåtergivande mask från Chanel i år. Den har jag i ansiktet nästan varje natt nu under vintertiden.

Jag skrubbar varsamt ansiktet med den lilla borsten med ansiktsrengöring och torrborstar hela kroppen innan dusch varje dag.

labruket_Kristin_Lagerqvist-3

En ansiktskrubb med mandelolja och salt och en bra olja för ansiktet under kalla torra dagar.

labruket_Kristin_Lagerqvist-4

Jag har lyssnat på Kakans podd “Under Huden” också och fått många bra tips.
Så mycket härligare och roligare med de dagliga rutinerna nu.