Oj, vad jag längtat efter att skapa roliga och givande möten där kunskap och kreativitet delas i KLco’s lokaler.
September blev en månad där vi tryckte ihop fyra workshops på bara någon veckas tid och det blev succé!

Vi började med att pickla och syra grönsaker tillsammans. Linda Persson som höll i denna workshop berättade om hur viktigt och bra det är för vår tarmflora att äta lite syrada grönsaker varje dagen – otroligt bra och nu köper jag hem surkål och kimchi i parti och minut. Så gott!

Jag satte även egen burk av surkål och har också lagt in mina gröna tomater. Ska dela recept inom kort – fann det i Lindas bok Skafferi.

Linda och hennes vän demonstrerade hur man skulle massera kålen för att sedan kunna trycka ner den med dess saksättning i burken. Väldigt intressant och kul!

Tänk vad mycket kunskap människor går runt och bär på – är full av beundran för Lindas arbete och hennes önskan om att sprida kunskap om hälsosam och god mat.

Jag har ståt för fikan dessa dagar. Jag har gjort smoothies, rawfoodbollar, te och smörgåsar.
Kul att duka upp och fixa tycker jag.

En dag dukade vi upp en buffé av växter att färga tyg med. Detta är ett hantverk som är otroligt intressant tycker jag.

Vi använde flera olika tekniker under tre timmar och alla fick med sig växtfärgade tyger och massa inspiration för att fortsätta arbetet hemma. Jag ska ånga ett eko.print idag tror jag faktiskt.

Ett sådant här – för at rama in. Här har Tigeröga, Gullskära och Färgkulla använts tror jag.
Väldigt vackert!

Det var härliga Annika Sandstedt som höll i kursen och första tillfället blev fullbokad direkt så vi satte in ett extra datum. Nu har vi en hel del som skriver och säger att de också vill gå så vi får försöka fixa någon ny kurs kring växtfärgning i början av nästa år.

Annika berättade hur hon hade varit i branschen för tygfärgning i många år och nu på de det senaste har börjat jobba med en naturlig process utan gifter. Så som vi gjorde förr – ett hantverk som blivit lite bortglömt då vi började färga och skapa tyger med syntetiska processer .
Tack Annika! Du är grym!

Sist ut var min goda vän Hanna Wendelbo. Hon häll en kurs i akvarell och färglära hos oss. Hon är verkligen en multitalang och det är alltid roligt att jobba med henne.
Denna dag fick kursdeltagarna kunskaper i hur de avmålade blommor och sedan färgsatte vackert med akvarellfärger. Hanna testade att måla med ett avkok på blåstång som jag förberett till henne – väldigt spännande. Ska visa er resultatet inom kort.

Färgläran – en hel vetenskap. En väldigt uppskattad workshop där deltagarna gick hem fullproppade med inspiration, kunskap och skaparlust.

Här glöder flitens låga!
Vilket fint privilegium att få skapa sådana här möten i våra lokaler.
Denna helg kör vi nytt upplägg – då ska 25 blomsterentusiaster ha konferens hos oss lördag och söndag. Då ska jag både föreläsa och ha teprovning för dem så jag sitter med min lilla presentation just nu och kastar om några bilder.

Ja, nu är det ganska mycket på alla håll och kanter innan jag ska lämna Sverige nästa vecka. Jag har tre medarbetare som täcker upp för mig i driften och i butik medan jag är iväg under oktober men kommer såklart kunna sköta mycket digitalt. Allt känns väldigt tryggt och bra ordnat.

Kommentarer till “Inspiration -Workshop hos Klco

Kommentarer stängda