Glad lördag till er alla. Här kommer ett svep av inspiration och tips jag gillar just nu .

Min kompis Sofia Jansson Vusir på Mokkasin har gjort det igen – tredje gången hon nu designar för Svenskt Tenn. Detta är så stort så man måste nypa sig i armen tänker jag. Jösses – nu är hon i samma gäng som Josef Frank och Estrid Ericsson, skisserna ligger sparade i samma arkiv som deras verk och jag är full av beundran över Sofias hantverk . Hon är en otrolig konstnär.

Titta på dessa glasägg och pappersblommorna hon skapat nu inför påsk. Otroligt vackra och helt unika! Att Svenskt Tenn alltid maxar med massa färg och mönster och går emot det skandinaviskt beigea känns så himla bra – jag blir glad och varje gång jag är i Stockholm smiter jag förbi butiken på Strandvägen för en stor dos inredningsinspiration.

Heja Sofia – så stolt över den här grymma kreatören. Jag vet hur mycket arbete och hjärta hon lagt ner i varje designprocess och utförandet bakom alla blommor – som faktiskt är skapade av henne själv  för hand. Se hela kollektionen hos Svenskt Tenn. 

Jag har börjat lyssna på en podd som är smått fantastisk. Det är Elin Lervik och Katarina Mattson som har samtal kring allt från boenden i Italien, inredning, mående och annat som hör livet till. De har ett skönt avslappnat flow i samtalet och vågar både vara sårbara och personliga på ett fint sätt. Väldigt bra!
Lyssna på podden här. 

Sezane , ett av mina absoluta franska favoriter, hade ett kollektionssläpp förra helgen klockan 9.30 på söndagen. Klockan 12 kikade jag in för att beställa det jag spanat på och då var båda slut! Men så snopet. Attans. Nästa gång måste jag var mer på tänkte jag och började scrolla på deras Instagram för att få information kring släppet och då visade det sig att även dem som försökt få tag på dessa plagg precis vid 9.30 hade haft utmaningar. Men jag förstår, just denna klänning var ju magisk.

Och den här västen… Ghaaaaa…. har nog aldrig haft mer habegär i hela mitt liv känner jag just nu. Hahahaha!

Min kompis Therese är i Rom ett tag. Hon brukar göra så lite då och då – dra iväg till Italien och hyr en lägenhet via airbnb och jobbar därifrån. Otroligt inspirerande!
Ni borde följa henne – hon delar alltid så bra tips på recept. Hennes feed och storys är inspirerande, glada och härliga. Grym tjej!
Nästa vecka ska vi faktiskt göra en live tillsammans. Therese lagar pasta från sitt kök i Rom och jag lagar detsamma i mitt hem i Varberg – och ni får hänga med. Det lutar åt torsdag lunch nu men jag återkommer med exakt tid och dag. Följ @plantbasedbythess

Ok – det var en härlig inspirationsboost för helgen. Nu ska jag fixa iordning mig och dra till jobbet. Vi har packat upp en mängd nyheter på hyllorna denna vecka och nu ska allt prismärkas innan vi öppnar dörrarna vid 10. Kram och ha en fin dag.

Kommentarer till “Inspirerande och härligt just nu

 1. Du är den bjussigaste, snällaste ♥️♥️♥️♥️ TACK GULLIGA ♥️ samt den mest inspirerande jag vet. VILKET BLOGGFLÖDE KRISTIN 🔥!! VILKA TOPPINLÄGG PÅ SISTONE ! Det finns ingen som du !! Sveriges bloggQUEEN nr 1!!

  Ps! De med fördomar om dig (& My) skicka dem till mig så kan jag berätta verkligheten för dem ♥️

  1. Men du… nu var det ju hon själv som efterfrågade det så döm inte. Att ni känner varandra privat är en helt annen sak, ni har möjlighet och tid till en helt kommunikation och dessutom vännskap.

   1. Jag tror det var en skämtsam och kärleksfull kommentar – Sofia är nog fullt medveten om att jag frågade efter just fördomar så att jag hade en chans att bemöta dem och få insikt i vilka signaler jag skickar ut 🙂

 2. Så härligt med mönster och färg! Och alltid kul att se vem som står bakom allt det vackra.

 3. Elsker bloggen din!
  Og Elin sa det så flott; jeg elsker også at du lovebomber kvinner.
  Apropos fordommer som det handla om i går – i Norge har begrepet en negativ klang : ” En fordom er en forutfattet, oftest negativ, holdning overfor noe eller noen.” Kanskje ordet ikke har den samme negative meningen på svensk?
  Jeg tenker om deg at du er veldig raus! Du framsnakker kvinner istedet for å kritisere som flere gjør. En veldig god egenskap. Derfor tror jeg du er trygg på deg selv, du har ikke behov for å heve deg over noen. Du er også klok og varm, kreativ og inspirerende.
  Jeg gleder meg over hvert eneste innlegg!
  Beste bloggen! Tusen takk! <3

  1. Hej,
   Ja, fördom har en negativ klang här i Sverige också skulle jag vilja påstå.

   Stort tack för fina tankar om mig – det var roligt och värmande att läsa att du upplever mig så 🙂 kram

 4. Så mysigt med tätare inlägg här på bloggen. Uppskattas!
  Och podden denna veckan så bjussig och BRA! Heja!🌟🌟

 5. Ville bara önska trevlig helg och säg att jag älskar att du alltid lovebombar kvinnor🫶

 6. Gillade verkligen din och Hannas livesändning häromdagen, så sugen på att sätta lite stickningar igen. 🌱
  Men en fråga, vilken jord använder du? Jag har kört såjord men tycker alltid jag får typ små små flugor efter ett tag. Har du några bra tips? 😅 ska man köra pelargonjord?
  Med vänlig hälsning, Jess

  1. På internet tipsas det om att man ska köra jorden i ugnen för det alltid är flugägg med som dör då. Inte testat själv dock

  2. Jag har planteringsjord till mina men det blir säkert optimalt med såjord för sticklingarna som ska slå små rötter i jorden. Se till att hålla jorden funktig men övervattna inte.
   Jag har hört talas om att slå över kokhett vatten över jorden och också ha den i ugn för att döda flugägg. Jag har aldrig råkat ut för det själv dock och inte testat.

Kommentarer stängda