Det är onsdag kväll och jag önskar bara jag kunde få gå och lägga mig. Har känt mig vansinnig mest hela dagen men ändå lyckats ta mig igenom två möten och en livesändning samt hållit mig väl med både kollegor och familj.
Men snälla – vad är det med mig? Allt är provocerande och förbannat fel. Jag är arg på regnet. På den stackars kissnödiga hunden. På att både tandläkaren och bilfirman som byter hjulen på bilen verkar boka in mig utan att jag bett om det så jag måste ringa och boka av, lämna meddelande och ringa upp och sedan få samtal igen. På telefonförsäljare som ringer mig – SLUTA!!!. Arg på den höga räntan. På att jag fått åtta mail från skolan om inställd skolskjuts denna vecka fast vi inte ens har det. På mig själv för att jag missat boka UV- samtal för min stora kille. Och nästan så jag skrev ett långt raljerande inlägg om en skev sak i branschen av bara farten men se, där bet jag mig i tungan… Phu, lätt att dra iväg i affekt när man är på det här humöret och hormonerna rusar runt som skenande hästar innanför bröstet.

Nu ska jag laga pasta med massor av smör, ost, vitlök och tryffelolja. Lägga mig i badet med något töntigt på på en skärm och en mask i ansiktet. Sedan ska jag bädda ner mig själv och ge mig en high five för att jag inte gjort mig ovän med någon på hela dagen.
Detta inlägg publiceras klockan sex torsdag morgon. Hoppas jag vaknat och ilskan har vänt. Så jobbigt att inte ha kontroll över sitt humör och att vara förbannad.

Tusen tack för alla historier om östrogenplåster, klimakterie och symptom igår. Väldigt lärorikt att läsa om era erfarenheter. Ett varmt tips till er andra som som går i funderingar kring kvinnorkroppen och dessa förändringar är att följa @monikabjorn eller @starkgenomklimakteriet

Ha en fin dag nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Jag är vansinnig

  1. Kastar också in handduken efter en argdag. Är gravid i v.21. Är vanligtvis godmodig, eller iaf bra på att hålla god min utåt. Men nu, vissa dagar, är jag FÖRBANNAD på allt och alla. Får konstant bita mig i tungan för att inte framstå som sinnessjuk. Extra sur blir jag på kollegor, som i all välmening, vill prata om bebis, graviditet, om jag känner några sparkar, vad barnet ska heta osv osv. Jag hamnar i nån sjuk beskyddarinstinkt och vill bara morra åt dem.
    Ah, det är ljuvligt med hormoner🥴