Kära novembergrå tisdag. Du får mig att smyga runt i mjuka kläder med levande ljus i rummen och mina absoluta favoriter i högtalarna. Varvar jobb med avbrott för The Crown. Idag är jag lagom och på snudd till en latis. Det kallas återhämtning, tack och bock Kristin – tack för att du ger dig själv den här tiden.

Idag vill jag dela med mig av  fina loppisfynd. Skål till risgrynsgröten eller den kokta potatisen. Och flera vackra linneservetter.

Underbara! Nu när jag ändå har dessa framme tänkte jag tipsa om dukning. Inte för att jag är någon expert inom detta området men jag gillar att skapa vackra ytor och att överraska.

Jo. Av Lemholt N’Bergman fick jag en idé då jag har ett set av deras fina Families här hemma. På loppis har jag fyndat egna gamla foton som jag dekorerat och användt som personliga placeringskort som man får ta med sig hem. Kanske att man kan dekorera dem på plats också med sina gäster – så får man ett eget unikt handgjort kort som man skapat själv.

Alltså – nu är jag ingen konstnär direkt och jag kan inte skryta med så vecker handstil heller. Men min dam fick ett pärlhalsband, glasögon och lite snöflingor.

Ett annat tips då man dukar till vinterns middagar är att låta gästerna få skriva ner sina drömmar att uppfylla 2020. Inget med prestationer att gör tänker jag då – utan mer vardagliga saker som man skulle vilja göra men inte fått tummen ur att ta tag i.

En dröm kan ju vara att gå en kurs i drejning. Eller att skriva kärleksbrev till de du håller av.
Sedan postar man breven i slutet i januari till dem som skrev – så blir det ett fint minne från kvällen och en påminnelse om drömmar som borde uppfyllas.

Jag har helt tappat gnistan då det kommer till matlagning. Tycker det har blvit tråkigt och jobbigt bara. Så synd – jag älskar ju mat. Turligt för mig at jag fann hur mycket bra inspiration som helst i Sofia Woods kokbok. Goda görbara rätter att applicera i vår vardag. Så himla vacker bok också!

Men åh! Tack Sofia!

Mums för detta! Vill laga precis allt ikväll – Kokosmjölksgröt på polenta med päron – Avokado med pocherade ägg – Turkiska ägg med youghurtfetaost och örter – Ugnsbakade fattiga riddare. Mums!!

Så fint att Vilans läkande kraft också får ta plats i boken.

Älskar att en av de rätter jag själv brukar dra till med då tid tryter eller kylskåp ekar tomt har fått ett uppslag i boken – en klassisk Pasta al Burro. Spagetti med vitlök, smör och ost. Gott!

Igår tog vi en sväng till loppisen igen – Igor och jag.

Vi kom hem med ett gigantiskt lapptäcke till Boris.

Gulliga!

Hoppas ni har en fin dag. Vill passa på att tacka för alla varma kommentarer här och på Instagram. Tycker verkligen om när ni lämnar ett litet avtryck till mig, tipsar om saker och ting, delar något ni tänker på eller bara vill säga hej. kram

Kommentarer till “Jag dukar helst – lite tips till vinterns bjudningar

  1. Tycker så mycket om det här inlägget. Det känns så…ja, så där som det är allt som oftast. Inte storvulet men fint i sin enkelhet.
    Tack och ha en fin onsdag ❤️

  2. Takk for ein fantastisk og inspirerande blogg.
    Nydelig teppe du har fått tak i. Eg syr slike og andre lappeting.
    Er ein kjær hobby.

Kommentarer stängda