Är just nu ute och gräver i trädgården. Dahlior åker ner i jorden och slöjsiljan placeras ut. Har skapat en kryddrabatt och lukat med poddar i öronen. Alla i familjen är ute på sitt – mannen springer med hunden, lillebror snurrar runt med kompisar i vår mysiga sommarstad och mellanbror är på väg ut för att campa med vännerna på landet. Jag tar en paus, något kallt att dricka och för att uppdatera bloggen från en solig plats på altanen. Jag har nämligen tre tips att bjuda på denna långhelg.

Vi börjar med det bästa!
Köp färdigkokta majskolvar och grilla dem. Dela dem i bitar likt bilden och häll upp en skål med srirachamajonnäs. Riv en pecorino. Nu ska du doppa i majonnäsen, rulla i osten, bita, tugga och njuta. Behöver aldrig mer äta något annat i hela mitt liv känner jag. Ska ha till varenda somrig måltid nu ända in i oktober.

Hos oss blommar syrenen men jag vet ju att den väntar in blomning hos många av er runt om i landet. Men ni kan vara förberedda med detta grymma tips att plocka in och ställa i vas.
Klipp av långa syrenkvistar i blom, plocka bort alla gröna blad, skär ett långt snitt i stjälken och klipp sedan upp snittet i ett kryss. Sätt direkt stjälken i varmt vatten.
På detta sätt håller sig syrenen vacker i många dagar inomhus och sprider en ljuvlig doft i hemmet.

Nu kan du direktså solrosor. Pilla ner frön här och där i olika sorter för att få en underbar blomning av solrosor denna säsong. Så vackert att blanda olika kulörer i en bukett eller kombinera med dahlior och rosenskära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Tre tips!

  1. Ha ha.. här är häggen knappt i knopp ännu.. men snart är vi ikapp er; säger en annan västkustbo men (tyvärr) mer österut