Idag pratade jag med grannarna på franska och förstod nog nästan allt de sa.
De hade varit hos sin dotter i Tolouse i tre månader och hade nu kommit hem till huset i byn igen. De var glada att vi flyttat in i det grannhuset med de lila fönsterluckorna och lovordade utsikten från vår terass. “Åh, är ni svenskar!? Så bra franska ni pratar!!”
Nu var det ju Jonas som mest höll låda och jag fyllde i med lite franska ord och sa “c’est trèz bein” hela tiden… hahaha.

Men jag förstod allt de sa – blev så himla glad och stolt.
Idag är det torghandel här i byn och jag är strax på väg bort för att handla lite grönsaker.

Det börjar växa fram ett trivsamt hem för oss här nere. Vi besöker regelbundet små marknader och butiker där man kan finna små guldkorn. Idag är jag dock hemma medan resten av familjen gett sig iväg på äventyr – jag inväntar en leverans av prover från min leverantör och måste ta emot dem.

Igår fick detta fotot på Serge Gainsburg och Jane Birkin.
Hängde upp det utan ram på tavelväggen i köket och jag tycker det blev riktigt fint.

Vi har också hängt upp vår gyllene lampa från Sverige. Köpt på Artilleriet för många år sedan i present till Jonas. En ny glödlampa och en liten vas med en blomma i på den lilla hyllan.
Kanske någon tavla ovanför?

Skåpet vi köpte på Emmaus i Servian. Det fick inte plats i vår bil så vi fick en leverans med lastbil några dagar efter – de kom med järnsäng, två stolar och detta skåp i fjorton delar. Gick förvånansvärt bra att sätta ihop – som ett antikt lego.

Underbar fasettslipning på spegeln.

Rummet är målad i en varmare kalkfärg från Bauwerk. Kulören heter Ibiza. Lampfot från HK Living och så köpte jag lampskärmar här på ett vanligt byggvaruhus. Hittade inga passande på marknaderna här i området.

Blev så fint med de mjuka linnetygerna i pastelliga färger till den matta väggen – men vi måste måla en strykning till för att det ska bli bra. Först kommer dock barnens rum som ska få samma kulör som i köket.

Kulören i köket heter Beach och inspirationen kommer från Anna Malmberg som också bor här i Languedoc.

Några fynd från marknaden i Bezier. Barnen har börjat samla på antika tändare och jag fick precis en uppdatering av dem att de hittat nya på en marknad i  Sete.

Jag har placerat mig i den här sängen på terassen – här har jag helt okej wi-fi och så fläktar det behagligt. Det finns alltid en skuggig plats att dra sig undan på  och det är fint för det blir otroligt varmt i solen här på dagarna.

Nu har vi knappt en vecka kvar här i byn och vi försöker göra det absolut bästa av detta. Vi har funnit en härlig vardag här nere för oss som funkar bra, det enda som inte riktigt kommit igång är min träning. Ville springa flera gånger i veckan och göra lite sturkeövningar men har endast lagt mig på mattan en gång och gjort lite sit ups… hahaha, ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Imorgon är det midsommar och vi planerar inget speciellt mer än att gå till den lokala byrestaurangen och äta en god middag. Kanske blir det stranden under dagen.

Vill ni har mer inspiration från Languedoc så tycker jag ni ska lyssna på Inredningspodden som Yvonne är med i denna vecka. Yvonne flyttade ner hit för många år sedan och driver fantastiska La Belle Vue ihop med sin Micke. Dem har jag berättat om flera gånger – är full av beundran för deras verksamhet och den livsstil de lever här nere. Så grymma båda två!
Lyssna på storyn här. 

Önskar er en fin midsommar.

Kommentarer till “Just nu i Maison Violette

  1. För tankarna till Bodil Malmsten… Priset på vatten i Finistiere handlar om när hon bryter upp och köper ett litet hus på franska atlantkusten, börjar odla trädgård och försöker prata med sina franska grannar. Fantastisk bok som inte känns särskilt långt från vad du gör nu. Dagens boktips 🙂

  2. Hej!
    Varifrån (Märke?)kommer den fina beige kudden med vita tunna ränder?

    Otroligt fina bilder. Hoppas på att kunna besöka din butik i Varberg i sommar 😀

  3. Sååå himla underbart! Och hur kan du lära sig att förstå franska så fort? Läst det förr i tiden? 😅 dina bilder, ert äventyr och stora steg, med en galen blandning av plötslig förändring i vår familj, orosmoln bland närstående och förståelse för att livet inte är förevigat, har påverkat mig så nu, att jag inte vill skjuta fram på saker in till framtiden. Fick min första vaccinspruta i förrgår och då bestämde jag mig för att snart boka resa till medelhavet. Hoppas vi kommer iväg, vill inte skjuta fram på det mer nu. Som vi längtat. Nu ska jag krya på efter min vaccination vilken gav mig feberfrossa och tjockt huvud, känner mig bättre nu denna midsommarmorgon, slinker in på ditt Instagram konto titt som tätt och glanar 🥰 o ser fram emot att besöka din butik i sommar. 😊

  4. Jag blir så sjukt glad över att de bilder och höra berättelser från ert franska hus, bland det finaste jag sett!
    Glad midsommar!

Kommentarer stängda