Kanske är det alltid så när semestern närmar sig ett slut. Att kroppen börjar göra sig beredd på att komma hem och sinnet  börjar plocka fram allt det där man längtar till.
Havremjölken i kaffet, ett svalkande dopp vid bryggan, en trygg vit labrador sovandes i knät…

Det finns mycket att plocka upp när jag når Varberg igen och jag vet knappt vart jag ska börja.
Prio nummer ett – jag behöver sätta en klok och hållbar struktur så inte allt blir pannkaka.

De här franska veckorna har dock  fått mig att sakta ner tempot och till och med börja sova lite längre om morgnarna. Jag känner inget behov av att maxa dagarna utan det är okej att bara vara också. Är det kanske värmen? Den tvingar mig att bara söka skuggan med ett kortspel eller en stund med min bok & låta allt annat vänta.
Ok, nog med navelskådande från mig…

Vad ska jag hitta på i sommar då?
Just nu jobbar jag i olika projekt – ihop med andra men även med mig själv. Ett lanseras direkt efter sommaren och två andra nästa år. Mina verksamheter flätas in i varandra som ni alla redan vet och just nu är det extra viktigt för mig att trädgården mår bra och att jag kan skapa massa härligheter på denna plats. Jag ska jobba hela sommaren men hoppas att jag kan komma tillbaka hit ner i sen augusti eller september.

Nu är det dessutom högsäsong hos KLco och vi behöver lägga in en högre växel för att hålla den nivån vi vill vara på. Vi försöker få hem sensommarkollektionen tidigare eftersom vår sommarkollektionen sålde bättre än förväntat och vi vill naturligtvis inte att det ska gapa tomt på klädhängarna i butiken i Varberg. Vi har vårt 1-års kalas nästa lördag och då har vi passat på att bjuda in alla våra “tång-vänner” så de ska får prata om och visa upp denna havets växt – ni är alla varmt välkomna 10 -14.

Jag ska också ta tag i min keramikverkstad. Ugnen har kommit och jag har beställt hem olika glasyrer och mer lera. Dags att börja testa mig fram.

Har precis druckit upp dagens första kopp kaffe här i Maison Violette och huset börjar vakna. Jag ska dra upp persiennerna och öppna fönsterluckorna i barnens rum – låta morgonbrisen få vandra fritt genom vårt lilla hus samtidigt som frukosten dukas fram. Jonas är ute och springer och jag funderar över marknad i Montpellier eller om det ska bli stranden.

Minns ni min rosenskära?
Den hänger ju här på väggen i vårt franska hem nu. Bilden knäppte jag innan jag packade ner tavlan i resväskan.
Undrar hur min förgätmigej har torkat i ramen? Ska bli fint att komma hem till trädgården snart, se vad som blommar och vad sniglarna snaskat på.

Jag skulle vilja be er om en tjänst – vad vill ni helst läsa om här på bloggen under sommartid?
Kan ni skriva bloggidéer i kommentarsfältet så skapar jag innehåll med hjälp av er. Kram och tack.

Ha en skön söndag nu.

 

Kommentarer till “När jag kommer hem

 1. Mer bilder från Frankrike! Marknader, landskap, människor, men gärna med ett annat filter /inget filter – för nu ser bilderna så dova och lite livlösa ut. Mer glädje i allt det vackra, mer glädje öht.
  Tänk Elsa Billgren och Jeanne Damas!

  1. hej,
   Smaken är som baken. Skulle du be en konstnär använda andra kulörer om du inte gillade hans tavlor. Be han måla som någon annan?
   Med all respekt för dig och din åsikt – men jag tar helst inte emot åsikter kring hur jag väljer att redigera mina bilder.

 2. Jag läser gärna om ditt liv som entreprenör, hur du får till liv/familj/jobb balansen som är så svår! Jag läser även gärna om hur du jobbar genom sommaren, ändå lyckas ladda batterierna, vara med familjen och samtidigt planerar hösten med företaget. Du peppar alltid mig genom din ärlighet om hur svårt det är och hur du försöker och lyckas. Du ger mig alltid inspiration och jag hittar alltid något som hjälper mig hålla mig på rätt spår själv, det är knepigt när man är sin egen chef! Tack för att du finns! Och alla fina inlägg om Frankrike och trädgården däremellan som ger njutning.

 3. Vill gärna läsa mer om hur ni tänkt kring inredningen av huset i Frankrike! Hur lång tid har ni dit med bil? Har ni tänkt hyra ut?

  Läser mer än gärna om din trädgård, böcker du läser, loppisfynd och goda saker du äter.
  Stor kram!

 4. Är så intresserad av hur du skapat/fixat din keramikverkstad. Hade du el/vatten/avlopp dit eller har du dragit in? Behöver man allt det, osv? 😊 så sugen själv!

 5. Så härligt du verkar ha haft det!
  Jag läser gärna mer om vardagsliv under sommaren, inne som ute i trädgården. Tycker också om dina inlägg om sommar i Varberg eller närområdet!

 6. Jag gillar din blogg som den är där du blandar stort och smått, högt och lågt. Så här på sommaren tycker jag att det är helt fine att en blogg antar ett lugnare tempo med lite mindre innehåll. Om det är så sommaren är förstås, du skriver ju att du ska jobba mycket ;-). Gillar att läsa små enkla tips om ex mat, produkter, platser, allt möjligt.
  Som andra skrivit vore det superspännande att höra mer om processen med att köpa boende i Frankrike. Hur gör man och vilken prisnivå är det där nere (i stora drag förstås, förstår fullt att du inte vill prata om vad ni betalat för ert hus), hur tar man hand om ett gammalt hus på distans?
  Önskar dig en härlig sommar!

 7. Undrar alltid hur andra ordnar praktiska saker med familj och barn under skollov. Tycker själv att all tid går åt till att aktivera barnen så de inte tillbringar all tid framför skärmar.

 8. Älskar din blogg <3 Jag tycker om bilder från utflykter, kanske något recept på picnicmat? Klädtips, olika styling av klänningar t.ex. Trädgård är inte riktigt min grej men är vackert att se på. Dina bilder från Frankrike är drömmen, så inspirerande. Fortsatt fin sommar, kram

 9. Så vackert hus ni fått, grattis!
  Jag skulle vilja läsa om reflektioner runt sorg, svåra händelser i livet och utmaningar som människa, när man inte har en Gudstro! Var kan man finna tröst och mening mitt i en tillvaro där man kastats ut i mörka vatten? Jag vill så gärna känna en livsmening, och önskar ibland i hemlighet att jag var en del av en kristen gemenskap, bara för att lägga undan mig själv en stund. Så gillar också när du intervjuar andra, det är spännande läsning! Stor kram

 10. Jag läser också gärna om “färgresan” som någon i kommentarsfältet skrev. Och om din träning, du verkar ha ett gott avslappnat förhållande till det och är det nåt som är peppigt så är det just det. Du ser så stark, naturlig, smidig och hälsosam ut. Och så undrar jag hur mycket du behöver kompromissa i ditt förhållande gällande inredning och färger, eller får du fria händer? Hihi! Kramen

 11. Gärna inlägg om trädgården, tips på odlingsvärda sorter bra till buketter eller fina vyer från din eller andras trädgårdar. Mer om Varberg, verkar vara en supervacker stad. Kanske någon intervju med klok vän? Läser gärna mer om din verksamhet. Eller om hur man försöker hålla ihop när nära & kära sliter och mår dåligt med diagnoser eller liknande.

 12. Hej Kristin
  Jag vill läsa om din kreativitet som du har som en så stark drivkraft. Hur den för dig fram i livet och vad den betytt och betyder för dig – både på gott och ont. Den genomsyrar ju redan det mesta som du delar med oss och är så inspirerande.

 13. Vi har ett boende i Spanien ihop med svärföräldrarna och jag har inte kunnat förändra så mycket själv, då de är supernöjda med hur det ser ut nu. I framtiden ska vi ha ett eget boende, men jag har fått så mycket inspiration av er nu att jag tänker göra lite ändå! Det har varit fantastiskt att se alla bilder och följa på stories. Underbart!!
  Jag skulle vilja följa dina tankar hemifrån, vad ni planerar till nästa resa. Även om vi inte gjort så mycket, så blir det ju alltid något varje gång, även för oss.
  Det är väldigt skönt att åka på semester till sitt andra hem. Jag upplever det avkopplande att knappt behöva packa med sig något, om man sparar kläder på plats. Även med jobb på distans, får jag ett annat lugn. Det blir ett vardagsliv med guldkant.

 14. Jag önskar vardagsinlägg med bilder. Varmt grattis till huset och tack för allt fantastiskt du skapar och delar med dig av!

  Ps. Min mamma som är 65 kollar på din och Hannas instalive 🙂

 15. Gärna mer inlägg om det praktiska med att köpa hus i Frankrike. Erfarenheter av själva köpprocessen, kontakten med hantverkare, hur ni förberedde under året för att kunna åka ner nu och flytta in direkt och liknande. Du har redan nämnt litegrann, men gärna mer detaljer. Det kom så plötsligt här på bloggen, helt plötsligt var du i ett inflyttningsklart hus redo för en lat semester. Såklart jag fattar att det inte är så och att du väljer att visa det vackra och inspirerande men inte det svåra och frustrerande. Men jag tror ändå att det är många av dina läsare som har liknande drömmar och kan behöva lite handfasta råd och tips.

 16. Åh jag gillar allt som du skriver, men det hjälper kanske föga så jag gör en ansats: skriv om din resa kring inredning, vad som du gillade förr men som nu ändrats osv. Skriv gärna om din inre resa, vi är många som gärna lyssnar och kan relatera. Skriv om mat som du gillar att äta, vilka är dina to go vid middagar? Kramar

 17. Tack för fint inlägg!
  Jag blir sugen på att höra dina tankar om färg, ser nämligen en intressant resa från din tid med FGL och de kustblå nyanserna (och illblonda hår!) till dagarna med Klco med tillhörande lugna toner. Tankar om din garderob, om väggfärgens inverkan, lite vad du vill 🙂

 18. God morgon!
  Så skönt att kunna skriva det kl 10 på fm. Då har kropp och hjärna gått i semester. Mmmmm

  Jag skulle vilja läsa om lätta saker att odla i trädgården när det kommer till blommor. Har satt dahlior två år och frösått vallmo och grejer men nu är orken på noll komma noll. Ett år av renovering o flytt har gjort att det finns ingen ork eller lust att göra avancerade grejer i trädgården. Jag vill liksom bara stoppa ner ett frö eller en stickling på sin höjd och sen får det sköta sig själv.

  Sånt skulle jag vilja läsa om! 🙂 låter så bekväm när jag skriver om de. Jaja.

  Jag kanske kommer igen i trädgården nästa år. Vem vet…

  Kram

Kommentarer stängda