I samarbete med Florea

Börjar du bli stressad? Har “alla” hunnit långt med sina blomsterfrön och har buskiga plantor som de snart kan gräva ner i trädgården?
Instagrams förbannelse – så inspirerande men också sååååå stressande. Ta det lugnt!

Än finns det gott om tid att förså frön och det går också bra att hoppa över detta moment och gräva ner dina frön rakt i rabatten. Lugna bananer – du gör det som passar bäst efter dina förutsättningar och din lust.

Jag själv känner mig rätt loj i år faktiskt – jag har ganska mycket jobb med KLco och vill inte vara i aktiv vila för återhämtning.
Jag ska försöka vara mer still, läsa böcker, glo på serier, hänga med kompisar på långa luncher och bara vara. Förr har alltid trädgården varit en plats för vila – arbetet här har gett mig så mycket energi och varit otroligt meditativt för mitt inre kaos.
Men för första gången i hela mitt liv känns trädgården lite som bokföring – ett otroligt stort arbete som man varken har lust eller energi till men det måste ändå göras. Jag hoppas sannerligen lusten kommer tillbaka, tro inget annat – detta är ju mitt absolut största intresse.  Men så länge försöker jag ta det hela med ro.

Jag tar genvägarna till en frodig blomstrande trädgård och väljer att direktså massor.

Jag bor i Zon 1 på västkusten och har googlat när sista nattfrosten i Varberg är i år – 26 april står det och jag tänker att detta är riktigt snart. De sommarblommor som har en kort utvecklingstid hinner blomma redan under högsommaren om de sås nu i april- maj. De flesta utvecklas dessutom ännu bättre med direktsådd eftersom de inte riskerar att bli rangliga av för tidig sådd.

Jag som är lite våghalsig grävde ner några solrosfrön redan nu.

Har förberett alla mina bäddar och rabatter med bokashijord och kogödsel. Och så har jag börjat vattna en del – det är ju ganska torrt här ute nu när vårsolen dragit in över vår fina lilla stad.

Så här direktsår du blommor:
-Du bör alltså vänta med sådd tills jorden är tillräckligt varm.
-Innan du sår dina fröer är det bra om du rensar bort ogräs också.
– Så höga blommor längre bak i rabatten så får du bra komposition bland dina blommor.
– Sådjupet står på påsen, ofta ca tre gånger fröets längd.
-Så inte för tätt – läs på påsen om lämpligt avstånd.
-Vattna i sågropen först – annars flyter fröet upp.
-Täck med torr jord därefter.
– Du kan också märka upp var du sått – det är så lätt att glömma.
– Håll koll efter ogräs och mördarsniglar första tiden.

Dessa fröer tänker jag direktså – krasse, morötter, dill och solros.
Andra bra blommor för direktsådd är klint, rosenskära, ringblomma, malva och tagetes.

Just nu har jag äran att kunna erbjuda er en rabatt på hela FLOREA’s sortiment.  Använd rabattkoden Kristin20 för 20% och klicka hem era fröer direkt vetja – erbjudandet gäller i en vecka. FLOREA har grymt snabb leverans så du bör ha dem i början av veckan om du beställer nu.

Lycka till med blomningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Känner du dig stressad? Lugn, du kan direktså dina frön.

  1. Vilket fint inlägg! Det är nog bra att sänka ribban med trädgården. Om kraven får minska lite i år kommer nog lusten till trädgårdsarbete tillbaka. Den erfarenheten har jag iallafall. Lycka till!