Godmorgon,
Jag är uppe med tuppen. Eller till och med tidigare… Dels för att jag somnade så tidigt igår och också för att jag drömt vidriga mardrömmar om att bli jagad och gömma mig. Hujedamig – så obehagligt när man vaknar och inser att det var en dröm men känslan sitter kvar. Men nu måste jag släppa det för jag har en jättespännande dag framför mig.

Jag ska ha en tångdykning med några gäster som besöker Halland. De är här för att få en fin upplevelse och ta del av både vår mat- och havskultur. Först möter jag upp dem på en liten teprovning hos KLco och så ska vi spana in butikerna som ligger runt min butik, sedan blir det god lunch på Varbergs bästa ställe Spiseriet och därefter tångdykning i en av vikarna i Varberg. Det händer mer men jag ska skriva ett helt inlägg om upplevelsen sedan så jag får återkomma till detta. Måste kolla så kameran är laddad och börja koka buljong med tång i…

Men ja, vad har bilderna med texten att göra?
Ingenting såklart. Det var jag som efter jag bryggt min kopp kaffe satte mig vid datorn och tänkte på vad som ger mig mest ro – och då var det att redigera bilder från Frankrike. Så här kommer en liten bildkavalkad från sovrum och kök i den lilla huset där nere. Minns ni att jag byggde den här skänken av skåpen som stod i källaren – kökets före detta överskåp? Jag hittade också en bräda som jag skruvade upp som hylla.
Min man hånade mig lite över att jag inte ens sågade av den lilla delen som sticker ut över fönstret – men jag bara “du anar inte hur svårt det vara att stå själv på en stol med skruvdragare i ena hand och hyllan i andra och skruva samtidigt…)

Äsch, jag tycker det är charmigt att det inte är estetiskt perfekt och att vi använt det som finns nära till hands. Här kom flera knopplister upp och nu saknas bara en fläkt.

Hade vi gjort om köpen så hade jag inte valt svart kyl och frys samt spis. Det är så litet och mörkt så det hade varit bra med beiga vitvaror  – men här sa både tillgång, ekonomi och tiden nej så det får bli väl. Nu blir det också svart fläkt alltså. Måste hitta någon som kan sätta upp den innan jag ska ner hit igen.

Det är så himla litet och mysigt. Går på ett kick att städa.

Bra stolt över att jag själv tagit mig runt på varuhus och köpt både kakel, blandare och diskho.

Nästa gång jag kommer ner ska jag ha med mig ett litet team som ska fota mig för en kampanj här i huset. Väldigt spännande! Är så roligt att få inspiration till andra vinklar av en annan fotograf.

Vi har extra linnesängkläder att bädda rent med varje gång man kommer eller åker. Beror lite på vilka som kommer nästa gång – vi lånar ut huset till våra föräldrar och svågerns familj.
Nu fick vi så bråttom sist och jag vet att det är vi som kommer nästa gång så de fick ligga kvar.

Efter man stängt fönsterluckorna blir det alldeles mörkt och bara några strimmor ljus tvingar sig in – vackert tycker jag. Under de varmaste veckorna under sommaren så måste man ha stängt hela tiden så man inte släpper in värmen – då har det gamla stenhuset en kylande effekt. Men nu när vi kom sist så var det tvärtom svinkallt inne – kallare än ute… hahaha.

Jag har köpt en ny spännande bok jag ska ta med mig vid nästa gång.

Ja, vad säger ni? Vad händer med bokcirkeln egentligen?
Jag klarade inte av att ta mig igenom en av böckerna jag valde – kom helt enkelt inte in i handlingen och så blev det inget mer av det. Men jag har läst flera andra sedan dess. Nu får jag kicka igång igen tror jag allt. Ses snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Lite från Frankrike blandat med annat…

  1. Du har så fina posters/bilder vid matbordet i Frankrike. Tycker aldrig jag hittar så fina personliga posters. Har du några tips?