reklam för egen verksamhet

Kors vad vi jobbat med det här! Och oj, vad glada vi är för resultatet. Vinter  – KLco.

Tidig vår bestämde jag mig för att göra en kollektion i svart linne. Dels var det stor efterfrågan på svarta kläder och så kände jag verkligen för att utöka våra designs och komplettera med nya klassiker.

Vi letade fram en kamelfärg som är i närheten av den klassiska Burberry-kulören som komplement och började även väva ett vackert randigt linnetyg. Allt tar väldigt lång tid och kanske att man hade hoppats att produktionen skulle vara klar och plaggen legat på hyllorna i butiken redan nu – men så blev det alltså inte.

Det är okej. Nu ser det dock ut som vi kan lansera många av nyheterna i november så jag tänkte visa er lite.

Tillsammans med våra linneplagg släpps fyra stickade plagg, mössor och halsdukar i merinoull och kashmir. Koftor att dra över axlarna under kalla dagar. Dessa plagg går i kamel och svart, passar fint att kombinera med resten av kollektionen.

Denna kofta har jag använt väldigt mycket det senaste . Så bra med fickor och också skönt att den går ner lite över rumpan. Döpt till Astrid efter vår allas Astrid Lindgren.

Den här svarta är också väldigt fin – känns cool och snygg ihop med ett par jeans. Döpt till Frida efter en stor förebild – Frida Kahlo.

En lite kortare kofta med fina detaljer. Döpt till Sara – efter Sara Danius.

En klassiker kommer in i vårt sortiment igen – Klara skjortklänning lanseras i svart linne.

Denna vinter har vi skapat nya uttryck men har fortfarande en klassisk look så att det är långvariga plagg i hög kvalité i garderoben. Blusen Linnea har en en kortare ärm med rymd, en klassisk krage och dubbla knappar. Byxan Dorthe är ganska hög i midjan och har en dragkedja på sidan vilket gör att byxan sitter väldigt snyggt i midjan.

Dorthe – blus och kjol. Döpt efter en god vän till mig.

Det är  Dorthe som hjälpt mig med mönstret på denna vackra kjol och hon kom även med idén att vi borde göra en detalj vid ärmslutet på våra blusar så de kan kika fram vackert under stickad kofta. Dorthe är en stor förebild till mig och jag beundrar hennes i både hennes entreprenörskap och livsstil. Hon driver en av Varbergs mest populära restauranger i Varberg – John’s Place i Apelviken.
Får så mycket inspiration i hur driver sitt företag och hur hon jobbar med kvalité och värdskap. Så viktigt!

Sista klockrena klassikern ut – detta är Daniella.
Döpt efter en annan god vän, Daniella Witte. Jag kommer bo i den här!
Liten smockad krage som på våra tidigare blusar, lång ärm med lite vidd, hellång klänning med fickor i sidorna. Kommer med ett bälte om man vill markera midjan och variera sättet att bära denna vackra klänning. Ovanför ett par baggy jeans denna vinter kommer detta bli en galet fin kombination.

Många av storlekarna kommer i XL efter stor efterfrågan från kunder och det är mycket därför vi släpper svart också – ni är många som gärna helst bär svart.

Vet ni hur man gör linnetyg?
Råvaran till linne kommer från linplantan. En vacker växt med blå blomning. Textilfibrerna sitter i linplantans stjälk och för att få loss dem används en metod som kallas rötning, det betyder att linet får ruttna ett tag. Efter rötning torkas linet, och sedan följer några olika mekaniska moment med syfte att frilägga linfibrerna: häcklas, bråkas och skäktas innan den långa, stela och lite glansiga fibern kan spinnas till garn. Av garnet vävs sedan tyg – tyget kallas linne.

Ända fram till 60-talet odlades lin i stor skala i Sverige.

Genom att skapa produkter av hög kvalitet vill vi uppmuntra till en medveten konsumtion där våra plagg används om och om igen, överlämnas till familj, vänner och till och med till kommande generationer. Miljöpåverkan från linodling är låg då det inte krävs bekämpningsmedel och inte speciellt mycket gödning. Lin som producerats i Europa kan oftast klara sig på regn som form av bevattning.

Våra linneprodukter är handgjorda i 100% europeiskt linne av ett familjedrivet företag i Litauen.
Traditionerna med linodling i Litauen sträcker sig flera tusen år tillbaka. Befolkningen här har en lång historia och erfarenhet av linproduktion då de skapat tyg av denna växt sedan antikens tid och dessutom är deras jordmån fantastisk för att odla lin.

Vi är så otroligt stolta och glada över att kunna producera kläder med så hög kvalité  – ni som redan är kunder och har en del av plaggen vet exakt vad jag talar om . Det är en tyngd i tyget som gör att de faller vackert, de är bekväma och klassiska. Plagg att leva med länge.
Ser verkligen fram emot nästa släpp som äger rum hos KLco  i november.

Har ni några frågor kring den nya kollektionen?

Kommentarer till “KLco Vinter Kollektion

 1. Så fint alltihop!
  Ska göra mina första köp från dig denna vinter i och med den svarta kollektionen!
  Längtar så mycket efter hållbara kläder i god kvalitet som kan slitas över år.
  Kram!

 2. En jättefin kollektion! Skulle kunna tänka mig att bära alla plaggen men får nog begränsa mig till något eller några 😉 Hur är ärmvidden i Dortheblusen? Liknar den Midlred eller Johanna? Hur är storleken? Har S i Mildred och M i Johanna.

 3. Tycker hela kollektionen är superfin. Har sett när du presenterat på Instagram tidigare också. Har en fråga angående de svarta linnebyxorna. Är det vars en knapp nere vid byxslutet eller vad är det som jag ser på bilden?

  1. Hej, kul att du frågar om detta. Vår tanke var att göra en byxa man kunde dra åt i benslut som skulle göra det möjligt för fler att använda byxan oavsett längd. Vi tyckte inte detta blev snyggt och bra och kommer därför göra byxan en längd och är det så att man har kortare ben så får man enkelt sy upp byxan istället,
   Mvh Kristin

 4. Så vackra kläder🙏Allt i svart för mig🖤Både ull o linne👌
  Bra att det finns kläder i kamel med för dem som inte gillar svart😉

Kommentarer stängda